Hamis vád


Sumegi66 # 2022.12.07. 18:02

A feljelentés megtörtént. A rendőrség (a saját vizsgálata és határozata alapján) a hamis vád bűntettének gyanúját megalapozottnak találta és továbbította a gazdasági bűncselekmények elleni főosztályra. A lényeg, hogy ilyet nem szabad csinálni mert bünti jár érte. Károm ebből nem lett konkrétan, magát szívatta csak meg, ill. a jogi képviselőjének a hozzáállása az érdekes, miért nem figyelmeztette időben, hogy vonja vissza a feljelentést még az eljárás befejezése előtt, ráadásul a polgári peres bíróság előtt még hivatkozott is a büntető eljárásra. A fagyi visszanyalt.

Majordomus # 2022.11.19. 20:47

Ha származik ebből bármi károd,akkr esetleg lejáratás,hitelrontás esete foroghat fenn,de az egész nem éri meg a cirkuszt.

drbjozsef # 2022.11.19. 14:57

Sumegi66,

Feljelentést, mint minden bűncselekmény ellen, pont ott kell tenni, ahol feltehetőleg a feleséged is tette : rendőrségen.

Mire számíthatsz?
Tekintettel, hogy büntetőeljárás nem indult ellened, és figyelembe véve, hogy a feleséged nyilván tévedésre hivatkozik majd, és ezt akár igazolni is tudja valamivel, ezért legfeljebb egy ejnyebejnyét kap.

Sumegi66 # 2022.11.18. 22:04

Tisztelt Szakértők!

Volt feleségem feljelentést tett ellenem, hogy nem fizetek gyerektartásdíjat. A rendőrség (Bp.XIII) kivizsgálta az ügyet és megállapította, hogy a vád nem igaz, bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. Indítéka az exemnek az volt, hogy a folyamatban lévő bírósági pert amit vele szemben indítottam, ezzel a lépésével megszakítsa és az ítélethozatalt késleltesse. Kérdésem, hogy hamis vád miatt hol tehetek feljelentést és mire számíthatok?
Köszönöm.