Garázdaság? Magánlaksértés?


Majordomus # 2022.11.30. 21:15

Ez igy van. Pont.

drbjozsef # 2022.11.30. 12:03

Jennyfere,

Nem kilátásba helyezni. Ha bontja a rendet, azonnal rendőrt hívni. Nem tehetsz ennél többet. Jogszerűen.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.11.30. 11:22

Nem tiltják ki. Ilyen büntetőjogi intézkedés orvosi rendelőre vonatkoztatva nem létezik.

Jennyfere # 2022.11.30. 09:15

Igen érzem, csak sajnos nem vághatom állon, hogy elmenjen a kedve. :D Szóval jobb ötletem nincs. Ha van nyoma, talán kitiltják elúbb utóbb.

drbjozsef # 2022.11.30. 08:53

A cél az, hogy legközelebb ne viselkedjen így a magánrendelőben, mert ezzel elijeszti a vendégeet.

Mivel ez egy olyan magánterület, ami a közhasználat számára nyitott, tehát oda bárki jogosult benni, ezért itt nem tudjátok "megfogni".

Ha ott szerintetek úgy viselkedett, amivel kimerítette a garázdaság (vagy más bcs., szabálysértés) tényállását, akkor tegyen a terület tulajdonosa/kezelője feljelentést.

De azt azért te is érzed, hogy az a cél, hogy "legközelebb ne viselkedjen így", az önmagában a feljelentéstől nem fog megvalósulni.

Jennyfere # 2022.11.30. 08:49

Konkrét anyagi kár nem volt, csak elmaradt haszon, de annyira nem jelentős, így ezt a részét elengedtük.

Jennyfere # 2022.11.30. 08:48

A lényeg az lenne, hogy egy agresszív ember ne jöhessen be valakinek a magánterületére ilyen cirkuszt megcsinálni.
Egyébként valószínűleg a személy alapvetően agresszív lehet, mert már 2 feljelentés van ellene hasonló események miatt ami most derült ki, tehát itt nem egyedi esetről van szó.
A cél az, hogy legközelebb ne viselkedjen így a magánrendelőben, mert ezzel elijeszti a vendégeet.
Az érintett személy nem akar feljelentést tenni, mert fél tőle.

Majordomus # 2022.11.25. 20:31

Nem lesz nagy hordereje a dolognak...

Vadsuhanc # 2022.11.25. 12:43

Ez inkább ilyen bosszún feljelentés lenne ugye ? A garázdaság megáll, ha személyi kontaktus is volt a vétségi ( bűncselekmény ) alakzat is. Az ügyben bárki ehet feljelentést, de nem árt, ha a "lökdösött személy " külön tesz feljelentést és előterjeszt magánindítványt is testi sértés miatt. Milyen kár keletkezett?
Azt konkrétan kell bizonyítani! Összetört egy szék vagy ilyesmi...Nem vagyoni kárral kapcsolatos igény szerintem nem megállapítható, de ha a kérdezőnek sok pénze van akkor hajrá....

Szomorú örökös # 2022.11.25. 05:25

Jennyfere

Az orvosi rendelő alkalmazottjával szemben annak ismerőse agresszívan lép fel, belöki a váró ajtót, lökdösi, fenyegeti az alkalmazottat, illetve a masik alkamazottat is amikor a rendőrök hívását helyezi kilátásba......Magánlaksértés és garázdaság is megvalósulhat ebben az esetben? Bcs vagy szabàlysértés?

Közfeladatot ellátó személlyel szembeni erőszak cselekménye szerintem.
Magánlaksértés biztosan nem, mert ez nem „magánlak”, hanem egy orvosi rendelő, azaz közintézmény területe.

Ezek alapján ítélhetnek kártérítést a gazdasàgi társaság részére egy polgári perben?

Erre az én laikus véleményem szerint eléggé kicsi az esély, főleg hogy az illető az ismerősével szemben feltehetően ezt magánjellegű probléma miatt követte el, ergo semmi köze nem volt magához a rendelő intézményéhez azon kívül, hogy ott történt az eset.

Milyen jogkövetkezmény lehet ennek az elkövetőre nézve?

Nyilván felelősségre fogják érte vonni a bíróságon. Túlságosan súlyos ítéletre azért ne számíts.....én pénzbírságot saccolok rá.

Jennyfere # 2022.11.25. 01:48

Üdv,

Magánorvosi rendelő működik egy ingatlan területén. A vállalkozás bérli az ingatlant, ami magánterület (parkoló is, kitáblázva.) Az orvosi rendelő alkalmazottjával szemben annak ismerőse agresszívan lép fel, belöki a váró ajtót, lökdösi, fenyegeti az alkalmazottat, illetve a masik alkamazottat is amikor a rendőrök hívását helyezi kilátásba. A váróban tartózkodó paciensek is megrémülve figyelik az eseményeket. Az incidensről felvétel készült. (Erről is tàbla tàjékoztat.)

Az orvosi rendelő (vállalkozás) képviselője feljelentéssel kíván élni az agresszíven viselkedő személlyel szemben, mivel a váróban történtek elriasztják a betegeket, és rossz hírnevét kelti a rendelőnek.

Magánlaksértés és garázdaság is megvalósulhat ebben az esetben?
Bcs vagy szabàlysértés?
A vállalkozás ( képviselője) tehet feljelentést vagy csak a hatóság tudomására kell hoznia? Magánszemélyként vagy cégként?
Ezek alapján ítélhetnek kártérítést a gazdasàgi társaság részére egy polgári perben?
Milyen jogkövetkezmény lehet ennek az elkövetőre nézve?

Köszönöm