Lakhely, lakcím megváltoztatás


Sweethome # 2022.12.23. 21:47

Bölcsődébe járt és járhatna ha itthon lenne. De mivel a lakcímét megváltoztatta igy már a bölcsődei férőhelyet is elvesztette. Oviba meg nemnis volt lehetőségem beiratni. Mivel elvitte már hetekkel előtte. Apuka pedig ha jól tudom nélkülem nem irathatja be sehova. Én sem tudom addig oviba íratni amíg nincs lakcím ami alapján jogosult a ferhőhelyre a kislány. Hiába is van az ítélet a kezemben. Apukanal meg forditva. Lakcímet tud igazolni de az ítéletet hiába viszi oda mert nem ő a jogosult.

drbjozsef # 2022.12.23. 21:43

Nem figyeltem az életkorra. Akkor az óvoda. Járatja oda az apuka?

Majordomus # 2022.12.23. 20:17

Hát talán még nem iskolás 3 évesen,de óvodába biztosan jár,ráadásul ott szigorubbak a szabályok is.

drbjozsef # 2022.12.23. 14:46

Sweethome,

Az a baj, hogy azzal, hogy láthatásra elvitte, majd nem vitte haza, megszegte a bírósági ítéletet, de a gyereket nem rabolta el, nem bántja, nincs mit tehetne egy rendőr. Ez a bíróság dolga, amely ha megállapítja az ítélet megszegését, majd kötelezi az apát a gyermek visszaadására és ha arra nem hajlandó, akkor lehet az ítéletet végrehajtásra adni, és ott, ha máshogy nem, rendőri segítséggel érvényt szerezni az ítéletnek.

Nem tudom, csak jár az a gyerek iskolába. Én elmentem volna oda, az ítélettel, és ha az iskola nem adja oda a gyereket, akkor hívtam volna rendőrt. Kizárt, hogy nem te vihetted volna haza. Aztán persze láthatásra többet nem vihette volna el, legfeljebb nálad, tanúk előtt találkozhatott volna vele. Aztán pereskedjen ő, ha akar valamit, de az iskolának, ahova én járatom, a lelkére kötöm, hogy senki másnak, csak nekem adják oda a gyereket, vagy akit én konkrétan megjelölök.

Sweethome # 2022.12.23. 09:24

2 hónapja lett meg a másodfokú ítelet ami jogerős. Ugy tudom 2 évig nem lehet masik pert indítani ezügyben. Vagy lehet? Mert akkor pert inditok a bíróságon itt ahol lakom.

Sweethome # 2022.12.23. 09:06

2 hónapja könyörgök neki hogy hozza haza. De olyanokat állit rólam ami nem igaz. Tegnapi nap tudtam meg hogy a lakcimet megváltoztatta. Voltam nála lent és szoltam is neki előre hogy keszitse össze a kislány holmiját. Elmentek otthonról és a telefont is kikapcsolta. Hívtam rendőröket, mutattam a jogerős végzést de azt mondták hogy nekik erre nincs hatáskörük. Forduljak a bírósághoz. Ha otthon lenne se szolithatnák fel hogy adja át nekem a gyermeket. A vegrehajtás tegnapi nap jött meg hogy tehetek észrevételeket 8 napon belül. Irta nekem hogy 10 helyre adott be ellenem papírt. Voltam a humán szolgáltató központba is bejelentettem. A rendőrségre küldtek de ott már jártam. Elutasitottak a feljelentesem a gyermek lakóhelyének megváltoztatása ügyében. Annyit mondott a hölgy felveszi a bejelentésem és majd lehet lesz belőle egy, védelembe vételi tárgyalás, de jelenleg nem tudnak segíteni mert 3 ev alatt keletkezett papírokat ki kell kérni központilag és mire lesz belőle valami az hónapokb telik. Jövőhonapban megint fel fogom jelenteni. De biztos vagyok benne hogy semmire nem megyek vele. Most megteszem a közokirat hamisítás ellen is a feljelentést de valószínűleg az is megszüntetésre fog kerülni.

Majordomus # 2022.12.22. 21:44

És próbáltál már beszélni apukával?
Esetleg személyesen felkeresni?

drbjozsef # 2022.12.22. 20:05

Sweethome,

A felügyeleti jogot en mint a közös gyermek édesanyja gyakorolja.
Jogerőssé vált bírósági ítélet kimondja?

Azóta se történt semmi.
Úgy érted két hónapja? Hát a kapcsolat lejárta után azonnal miért nem tettél azonnal újabb feljelentést?

A lakcím megváltoztatását nem tehette volna meg.
Ami szerinted bűncselekmény, azt csakis feljelentéssel a rendőrségen lehet intézni.
Jó lenne neked egy jó családjogi ügyvéd. Két hónapig nem vakarózni kellett volna.
Én beadnám a kapcsolattartás megváltoztatásra is a pert, kérve, hogy apuka ne vihesse el, legfeljebb nálad, a jelenlétedben láthassa, ha visszakapod. Ami a bírósági ítélet alapján bizonyos.

Sweethome # 2022.12.22. 18:55

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Kérdésem a következő lenne.
Megvolt a gyermekelhelyezési per másodfokon is október végén. A felügyeleti jogot en mint a közös gyermek édesanyja gyakorolja. Az édesapa kapcsolattartásra jogosult. A jogerős ítélet előtt 3 héttel elvitte 3 napos kapcsolattartásra és azóta se hozta vissza a gyermeket. Feljelentettem a rendőrségen emiatt és a rendőrség megszüntettr az eljárást mivel az 1 hét pont belecsúszott a feljelentésembe amikor kapcsolattartása volt apukának. Azóta se történt semmi. Ma pedig a vegrehajtast amit még 2 hónappal ezelőtt beadtam kaptam a biroságtol egy levelet, hogy az apuka által meg van fellebezve és 8 napon belül észrevételeket tehetek. Csatolt bizonyítékot hogy a gyermek lakcímkártyáján a lakcimet ami eredetileg rajta volt állandó és tartózkodási levetette és az övé övével egyező lakcímre jelentette be. Mindezt az én hozzájárulásom nélkül. Ilyet megtehet? Ez mindkettő ugy tudom bűncselekmény. Hova fordulhatok a rendőrségen kívül panasszal? Apuka bármit megtehet és nincs következménye. A 3 éves kislányomat csak online láthatom mert a személyes találkozót nem engedi mivel akkor hazavinném.
Valaszát előre is köszönöm!