Hitelrontás?


katalinkatalin # 2023.05.08. 13:50

Úgy néz ki, megoldódott. Sok-sok levelet küldtem és valamelyik célba talált. Azt nem tudom nyilvánosan leírni (pedig teljesen legális), miket tettem, nehogy a cég olvassa és ismét keresztbe tegyen.
Köszönöm az eddigieket és szép napot mindenkinek!

katalinkatalin # 2023.05.02. 20:27

Ez igaz!
Vannak még lehetőségek. Párat még meglépek, és ha valami pozitívum történik, beírom ide.
Nagyon furcsa sok tekintetben ez a világ. Emberek ártanak embereknek, mert a hatalmi harcok, üzleti célok, érdekek fontosabbak, mint akármi más. Aztán vannak kapcsolódó webhelyeken kijelölt ilyen-olyan "segítők", akik azt írják, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy segítsék az egyént gond esetén. Ezek csak szavak maradnak, mert amint megy a panasz, 2 pillanat múlva érkezik az elutasítás, a magasról letojás.
Viszont olyan jó látni, ha valaki másmilyen, és tud figyelmes, segítőkész, empatikus ember maradni és nem csatlakozik a nem jó kritikus tömeghez.

Majordomus # 2023.05.02. 19:57

Sajnos többe kerül a leves mint a hús.

katalinkatalin # 2023.05.02. 19:37

Köszönöm.
Visszaírt a Dynadot. Nem foglalkoznak a panaszommal. Az "Egyesült Államok Kalifornia északi körzetének kerületi bíróságának végzése nélkül" semmit nem tesznek.
A többit is megnézem és hálásan köszönöm a segítséget.
Perre menni....már látom, ez veszett fejsze lenne...
Megvárom a Google válaszát, aztán meglátom...

osztap # 2023.05.02. 18:18

katalinkatalin,

Még megpróbálhatod a Cloudflare-t is, ők a hosting provider. Ahhoz, hogy levegyék, szerintem bírósági ítélet kell, de talán kiadják a cég nevét és címét, hogy perre menj. Azért nagy reményeid ne legyenek... (Őket innen látod: https://hostingchecker.com/ )

(A Dynadot mint domain registrar az ICANN whois-ban látszik: https://lookup.icann.org/ )

katalinkatalin # 2023.05.02. 14:37

Értem! Köszönöm József!

Osztap írta még a Dynadot -ot. Én egyáltalán nem látok semmit a revieweuro weben (az üzemeltetőt sem, a tárolt változatban sem tudok kattintani sehová), mert teljesen letiltottak, hogy ne tudjam a Contact-nál kérni többet a törlésem. Így a Dynadot is segítség volt. Írtam nekik.
Ezt jelezték vissza: "Hello, Thank you for submitting your abuse complaint. This is an automated reply to confirm it has been received and is currently being investigated by our Abuse Team. We will reach out to you at this address if any additional information is required.
Best Regards, Dynadot Abuse Team"

Reménykedem, hátha történik pozitívum a Google-től és a Dynadot-tól.

Ha van még ötlet, ahová írhatnék, akkor ezeket az infókat is köszönöm szépen.

drbjozsef # 2023.05.02. 13:05

katalinkatalin,

Nincs értelme.

. Az EU területén belüli webshopok esetében akkor kell alkalmazni az Infotv. rendelkezéseit, ha a honlap / webshop szövege
magyar nyelvű, a webshop tevékenysége főként vagy teljes mértékben a magyarországi felhasználókra
irányul, az adatkezelőnek van magyarországi képviselője, a webshop magyarországi domainen van
bejegyezve
.

Ha mégcsak nem is EU, akkor végképp, esélytelen.

katalinkatalin # 2023.05.02. 11:40

Az érintett webbel kapcsolatos tájékozódást és információkat is köszönöm. :)

katalinkatalin # 2023.05.02. 11:15

Koszonom a hozzaszolasokat.
Google-nak irtam mar. Vizsgaljak az ugyem es 3 napon belul fognak visszajelezni.
NAIH esetleg, mert a keresem ellenere nem torolnek?

osztap # 2023.05.02. 06:47

Nem lesz egyszerű a perindítás, és valószínűleg nem lesz olcsó sem. Miért? A honlapon én nem látok sem cégnevet, sem székhelyet. A weboldalt Amerikában regisztrálták, de az ICANN Whois szerint a weboldal registrant adatai bizalmasak. Két utat látok, egyik sem jó:

  1. Kérni a Google-t, hogy ne mutassa a céget a kereső eredményeiben, mert (i) lopja a Google review-ket, és (ii) a weboldal tartalma (a pontozás) a kérdező cégének jóhírnevét sérti. A másodikhoz valószínűleg bírósági döntés kell, ami nem egyszerű, ha nem tudni, kit kell perelni
  2. Írni a Dynadot-nak, a weboldal registrar-jának, hogy adja ki a registrant adatait. Valószínűleg önmagától nem fogja kiadni, csak, ha bíróság utasítja. Lehet, hogy csak akkor, ha amerikai bíróság utasítja. Esetleg próbálni találni egy amerikai ügyvédet, aki mondjuk 100-200 dollárért ezt kiveri belőlük? Jó eséllyel kiderül, hogy a cég európai (mert csak európai cégekről közöl értékeléseket), ami sokkal könnyebbé teszi majd a dolgokat
drbjozsef # 2023.05.02. 05:27

katalinkatalin,

Pert indíthatsz bíróságon ellene jóhírnév megsértése miatt.
Persze, ha ez egy külföldön bejegyzett cég, akkor nem lesz egyszerű.

katalinkatalin # 2023.04.30. 21:48

Sziasztok. Mit lehet tenni azzal a weboldallal, akik a Google keresőben, a "Vélemények az internetről" résznél megjelenítik a saját oldalukat (Business Directory Hungary és ha erre a linkre kattintunk, akkor a hu.revieweuro.com jelenik meg), mellette feltüntetnek a szolgáltatásról értékelést, de azt lepontozva (lecsillagozva) jelenítik meg? Szó szerint átvesznek értékelést a Google-ból, de jóval kevesebb csillagot adnak, így lehúznak vállalkozásokat. A cég weboldalának írtam, de már kitiltottak az oldalukról, nem vagyok jogosult már belépni. Az adatbázisukból törlést kértem és tájékoztattam őket, ha ez nem történik meg azonnal, feljelentéssel fogok élni. Ez a levél nincs meg, mert a rendszerünkben történt a levelezés és nem kaptam másolatot. Levettek az oldalukról a vállalkozásom vagy két napra, aztán újra visszatettek, de jobban lepontoztak. Kolléganőm is jelezte, nála is ugyanez a helyzet, ugyanezzel a céggel. Köszönöm előre is a segítséget.