Levéltitok


kea4 # 2023.06.05. 20:40
A Fundamenta szokott volt küldeni a címemre (de ismeretlen névre) leveleket
  • írtam egy emilt az ügyfélszolgálatuknak, mellékeltem a címzést vonalkóddal, köszönték, és azóta nem jön tőlük ilyesmi.
Nicadame # 2023.05.25. 09:04

drbjozsef, Majordomus

Köszönöm szépen a válaszotokat. Megnyugtató, h nem sértettem meg semmilyen jogszabályt.

Majordomus # 2023.05.24. 21:10

Egyetértek.
Nézd meg a címzést és tedd fel a postaládák tetejére....Ennyi.

drbjozsef # 2023.05.24. 19:40

Nicadame,

Szerintem ezzel a levéltitkot sem sérted meg, mert tévedésből bontod ki, nem pedig azért, hogy "másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét [...] tartalmának megismerése végett felbontja. Hiszen a sajátodnak hitted. (Bár azért illik megnézni a címzett nevét egy borítékon felbontás előtt.....)

Ha a hiba felismerésekor azonnal, annak tartalmának megismerése nélkül visszazárod, akkor nem követsz el szerintem semmi törvénybeütközőt.

Egyébként, a második ilyen után én felbontás nélkül is kikúrnám a kukába, nemhogy többedszerre már. Ha ez nem egy könyvelt küldemény, akkor soha senki nem fogja megtudni, hogy felbontottad. Összetéped, kihajítod. Legyen az ő baja, ha nem kapja meg.
Vagy, ha ennél jóhiszeműbb akarsz lenne, akár felbontva, akár nem, fogod, és kirakod a levélszekrények tetejére, vigye aki akarja, nem neked szól.

Nicadame # 2023.05.24. 12:18

Üdvözlök mindenkit!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy sértek-e bármilyen jogszabályt, ha a saját lakcímemre érkező bankszámlakivontot kibontom, ami ugyan attól a banktól érkezik, ahol én vagyok nyilvántartva? Évek óta kérem az illetőt, jelezze a bankban a címváltozást, de ő ezt nem tartja egyáltalán fontosnak, azonban én van, hogy nem is figyelem , neki érkezett, bontom és akkor szembesülök vele, nem a saját banki kivonatom van a borítékban.

Köszönöm előre is, ha választ kapok.

Kovács_Béla_Sándor # 2023.05.10. 10:47

Ha te bűncselekményt észlelsz, nem szólsz a sértettnek, aki még nem tud róla?

Jonciii # 2023.05.10. 10:35

drbjozsef,

Köszönöm szépen a választ!

Akkor ezek szerint a harmadik személy teljesen jogosan tájékoztatja a másodikat, hogy első milyen állítást tett róla?

drbjozsef # 2023.05.10. 10:13

Jonciii,

Ha az a kérdésed, hogy ez levéltitok megsértése-e, akkor egyértelműen nem, mert a 3. számú emberünk volt a címzett, ezért ő ezt per difintionem nem tudja elkövetni. Nem jogosulatlanul jutott a hozzá a levél tartalmához.

Amit már két ember tud, az nem titok.

Jonciii # 2023.05.10. 10:09

Tisztelt Jogászati kezelést nyújtók!

A következőről lenne szó:

Adott három ember, akik ha nem is feltétlenül ismerik egymást nagyon, de mind a hárman tisztában vannak azzal, hogy ki a másik kettő.

Az egyik ír egy emailt, a másodikról, a harmadik részére, amiben másodikról azt állítja, hogy második egy gyermeket halálosan megfenyegetett.

Ezen harmadik tájékoztathatja másodikat arról, hogy első milyen állítást tett vele kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat!