Információkérés büntetett előéletről hivatalosan?!


drbjozsef # 2024.01.05. 08:18

Tetszik ez a válasz.
Szóval igen, létezik ilyen "bárki számára" elérhető nyilvántartás, de a kérdező számára nem elérhető.

Sose hallottam meg ilyen frappánsan lesenkizni valakit... :)

Majordomus # 2024.01.04. 21:12

Igen. Az Bűnűgyi Nyilvántartó Hatóság ügyfélszolgálata.

Tartok tőle hogy ezek számodra nem elérhetőek.

.

Szomorú örökös # 2024.01.04. 13:06

Egy ismerősöm kérdését tolmácsolnám!

Létezik-e olyan, bárki számára elérhető nyilvántartás, amelyben utána lehet járni, hogy XY létezik-e bármilyen priusszal, ítélettel a múltját tekintve? Azaz le lehet-e kérdezni valahol, hogy Kispista Jóska volt-e már büntetve és ha igen, akkor miért és mivel? Előre is tisztelettel köszönöm a válaszokat!

Harley Quinn # 2023.12.08. 05:45

drbjozsef: köszi. Akkor jól gondoltam.

Majordomus: egyik sem. Pár éve ismertem meg, azóta mind a ketten sajnálkozunk, de már csak egyikünk fél :D. Egy politikával vastagon átszőtt ügy kapcsán.

Majordomus # 2023.12.07. 21:43

Egyénként mi dolgod van vele? Szomszéd, munkatárs, barátnő.?..

drbjozsef # 2023.12.07. 20:20
  1. Neked nem.
  2. Már megtetted.
Harley Quinn # 2023.12.07. 16:46

Üdv.

Van egy nő, akiről \\\"kiderült\\\", hogy évekkel ezelőtt 3-4 évet ült garázdaságért. Az a fajta, aki most sem fér a bőrébe, csak fogott egy gazdag manust, aki eltartja, és így nem kell dolgoznia sem, tehát erkölcsit sem igen villanthat. Pár barátom egy elég megbízhatónak mondott forrásból - általuk, mert nem nevezték meg konkrétan, csak annyit mondtak, hogy magánnyomozó ismerősük is segített nekik - azt közölték, hogy a nő volt már börtönben, garázdaságért ült 3,5-4 évet.

Nos én ennek az információnak a birtokában vártam, hogy a nő a maga közönséges stílusában belém álljon. Meg is történt az egyik bevásárlóközpont parkolójában. Belém kötött, ahogyan az várható volt, mert nem tudta, hogy én tudom... ekkor én hangosan mondtam, hogy te sittes kis senki, rossz emberbe kötöttél bele... a nő arcán egyszerre volt a döbbenet, és a rémület elegye, visszaszaladt a kocsihoz, ahonnan odajött hozzám a fickója, és kérdezte, hogy miért mondtam azt a barátnőjének, hogy ült?! Mire én: várjál csak... miért is... miért is... jaj igen! Mert börtönben ült garázdaságért! A fickó is elviharzott...

Szinte teljesen biztos, hogy jó információkat adtak nekem a barátaim, mert azóta a nő meg a pasija kerülnek ... félnek tőlem. Amúgy a nő belekötött egy koncerten egy politikusba is, aki pofánverte és 600 E Ft-ot kellett fizetnie a politikusnak, mert bár minda ketten részegek voltak, nem üthette volna meg. Viszont a politikusnak is jó kapcsolatai voltak, és nem értettem, hogy hogy nem tud róla, hogy ült?

Amit tudok, hogy ha valaki letöltötte a büntetését akkor akármeddig a múltjával nem támadható, másik állampolgár által magánszemélyként. Nyilván a munkáltató, amelyik megköveteli a tiszta erkölcsit, az szépen diszkriminálja, de ennek ilyen gondja nincs mert eltartott. A kérdések:

  1. Van e lehetőség hivatalosan megtudni, hogy ténylegesen ült e? Mert egy dolog, hogy 90+%-ig biztos vagyok benne, miután minden erre utal..., de a bíróságon nem elég tudni, ott bizonyíték kell...
  2. Lényegében azóta kerül, tehát sakkban van, nem akarja, hogy az egész városka tudja a sötét múltját, de jól gondolom e, hogy nyilvánosan ezzel nem támadhatnám akkor sem, ha az első pontra lenne egy igen válasz?! Amúgy tippre, be van védve jogilag a sittes, és nem lehet megtudni sem azt, hogy pontosan mettől meddig ült, sem azt, hogy hol... hát még a rabszámát? :D Pedig akkor tuti mattot kaphatna :D