Melyik hatóság az illetékes eljárni

Niki2025 # 2025.08.31. 19:05

@kbs
szerintem visszaküldött valami csomagot amit átvettek, de nem kapta vissza a pénzét, bár írogat nekik. De ez csak tipp

Kovács_Béla_Sándor # 2025.08.31. 18:55

Ez a tényállás használhatatlan. És a kérdés se jó.

(Egy analógiával: orvostól sem azt kérdezed, hogy "a vakbélműtétnél felmetszett hasfal nyitva tartásához kettes vagy hármas fogót kell használni". Hanem elmondod neki, hol fáj, mi fáj; és hagyod, hogy a diagnózist és a gyógymódot ő határozza meg.

eulimen # 2025.08.31. 18:37

ha megrendeltél valamit az interneten, akkor a weboldalról, a megrendelés visszaigazolásból elvileg tudod, kitől rendelted meg. Ha az egy cég, annak van cégneve, és be van jegyezve valamely állam cégbíróságánál. Innentől már gyerekjáték lesz.
(előfordulhat, hogy az Inout Trade LTD/CPA Dojo sem az a cég, amit keresel, ez csak csak egy kézbesítési / logisztikai szolgáltató)

Melyik hatóság az illetékes ez ügyben?
Nem mindegy, hogy kártérítési pert, vagy fogyasztóvédelmi bejelentést akar indítani.
Legalább azt lenne jó tudni, hogy közösségi ügylet-e. Egy kínai cég pontos címével szerintem nem sokra mennél.

Mokuska5 # 2025.08.31. 16:42

egy interneten megrendelt csomag feladója, Inout Trade LTD/CPA Dojo). Azonban a Panasz és visszaküldési postai cím: DROPLEAD Z-PROMO (GLS HUNGARY) 2351 Alsónémedi GLS Európa utca 2.) A küldemény nyomon-követés bizonyítja azt a tényt, hogy a csomag sikeresen kézbesítve a meghatalmazott házánál. ( A csomag feladójának a neve, nem ismert, azonban a küldeményeket kézbesítéssel így is átvette). DE több tértivevényes levelek s sikeresen lettek kézbesítve.
Ügyvédnél voltam, aki azt mondta ilyen címmel nem lehetséges bírósági pert indítani kártérítés miatt, azt fel kell tárni a címzettnek a nevét pontos elérhetőségét. Kérdésem az hogy ez hogyan zajlik? Melyik hatóság az illetékes ez ügyben?