Ittas vezetés / baleset

nocomm # 2025.10.30. 11:15

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2023.11.19-én volt egy közlekedési balesetem, szemközti sávból áttérve nekem jöttek, mindkét autó totálkáros lett, személyi sérülés nem történt. A helyszínelés során 0,46 fújtam a szondába ezért a Balesetibe vittek vér és vizeletvételre. A helyszínen a rendőrök kedvesen bántak velem, normálisan viselkedtem, ittasság nem volt észrevehető rajtam, én sem éreztem. A vérvétel eredménye 0,8 körül volt. December 20-án behívtak kihallgatásra az illetékes rendőrkapitányságra, ezzel kb egy időben kaptam a lakóhelyem szerinti járási hivataltól egy határozatot, miszerint a büntetőeljárás jogerős befejezéséig adjam le a jogsimat. Azóta semmilyen információm nincs az ügy állásáról. 3 hét híján 2 éve volt a baleset, ügyvédet fogadtam, náluk kb. 3 havonta szoktam érdeklődni, de egy mondattal leráznak: "Várunk a vádemelésre"
Amit az elmúlt napokban észrevettem: A rendőrségi helyszínelés jegyzőkönyvén téves dátum szerepel: 2023.11.18. és a járási hivatal határozatán is az szerepel, hogy a nyomozás elrendelésének időpontja: 2023.11.18., azaz 1 nappal a baleset előtt nyomoztak ellenem egy akkor még nem létező cselekményben. Ez lehet az ügy elhúzódásának oka?
Mire lehet számítani? Mikor lesz ebből valami? Mi a teendő?

Niki2025 # 2025.10.30. 18:25

Szia,
Mivel az gépjármű károkról nem esett szó, feltételezhető, hogy az a része intézve lett részedről? Milyen eredménnyel?
Jelenleg a jogosítványod elvétele, és az ezzel kapcsolatos eljárás a kérdés?
Nekem elég hiányos ez a történet, te nem intéztél semmit 2 év alatt, azon kívül, hogy ügyvédet fogadtál? Mert az ügyvéd nem ügyintéző...
( az adminisztrációs hiba a dátumot illetően nem indokolja az elhúzódást ) Nekem sántít valahol ez az egész