Kft - t vetettek beteg keresztfiammal


Főlökött # 2009.02.22. 07:21

Tisztelettel

Véleményem az, hogy balek volt a gyerek.

Csak ismételni tudom Pjotr, addig nem aláírni az üggyel kapcsolatban semmit!!! Megtudni mi van a háttérben. Önkormányzati nyilatkozat kitöltését is hanyagolni, mivel az abban foglaltak sem felelnének meg a valóságnak, melyet aláírásunkkal hitelesítünk.

-----------------
  • Lökött
Berwolax # 2009.02.23. 13:55

Kedves Főlökött!
Köszi a hozzászólást.
Ma próbáltunk informálódni az ügyvédnél aki az adásvételt intézte, az iraton lévő tefonszámon egy ügyvéd kollégája vette fel, aki azt mondta, hogy a kissé zűrös kollégájával nem tart fent semmilyen kapcsolatot és ezen a számon ne is keressék.
Megadott egy mobil számot, ami viszont nem elérhető.
Tehát a cégről semmit sem sikerült még mindig megtudni.
Ha valakinek van ötlete, írja meg!
Mit tegyünk, ha az ügyvéd nem elérhető?
Esetleg gyanakodni kéne rá, hogy ez színlelt adás-vétel, s ha igen akkor mit lépjünk?

Köszi a hozzászólásokat!

Pjotr # 2009.02.23. 14:50

Még leírhatjuk párszor menjetek el egy ügyvédhez akiben megbíztok, majd ő kiderít mindent és megteszi a szükséges lépéseket.

Berwolax # 2009.02.23. 16:05

Kedves Pjotr!
Köszi a hozzászólást, azomban azért választottam a jogi fórumot mert itt nem egy, hanem akár több ügyvédnek (vagy egyéb jogban jártas személynek) a véleményét hozzászólását is elolvashatom.
Hiszen könnyen elképzelhető, ha elmennék 5 ügyvédhez, mind az 5 picit más megközelítésből nézné az ügyet "másra építené a védelmet".
Akadna olyan is aki, azt mondaná mivel keresztfiam epilepsziás beteg, hivatkozzon arra, hogy nem is tudja mit írt alá, mert a jogügyletkor éppen epilepsziás kis rohama volt.
Ekkor a cselekvőképtelenségre alapoznánk.
/Orvosi megközelítésből ez olyan rohamforma amit a betegen kívülálló biztosan nem fog észre venni/
Várom a további hozzászólásokat.

_Wasp_ # 2009.02.23. 16:14

nem hiszem (remélem nem) javasolnának olyant, ami a valósággal ellentétes dolog állítását vagy letanúztatását is magába foglalná.

Az epilepszia általában nem gátja (önmagában) a belátásnak. Azt, hogy a konkrét esetben volt-e valamilyen hatása a petit mal-nak a terhelt belátási képességére, a bíróság tudja majd eldönteni, az (orvos)szakértő véleményét is meghallgatva.

(ha egyáltalán volt petit mal, te pl honnan veszed, hogy volt?)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Lyonee # 2009.02.23. 17:15

Akkor, hogy is történt?
„Keresztfiamnak a betegségét kihasználva aláírattak vele egy cég (KFT) megvételéről szóló papírt. Azt mondták neki a céget csak 2 hétre kell megvennie, aztán máris eladják tovább.”
„Guba, a keresztfiam nem kapott pénzt azért, hogy aláírja a papírokat. Elhitte, hogy neki ez egy jó üzlet lehet a későbbiek folyamán, mivel fizetnie nem kellett semmit és lett egy Kft-je.”

guba # 2009.02.23. 17:22

Nem szabad a cselekvőképesség pogári jogi fogalmát, a beszámítási képesség büntetőjogi fogalmával összekeverni, egyrészt.
Másrészt pedig, ahogy Wasp is írta, elmeorvos szakértőt kellene kirendelni, és ő nyilatkozna arról, hogy az elkövetéskor éppen mennyire lehetett korlátozott az illető beszámítási képessége.
Ennek megállapítására, így utólag hivatkozva túl sok esélyt nem látok.

Berwolax # 2009.02.24. 11:19

Kedves Fórumozók!
Köszönök minden hozzászólást!
Igen, ahogyan már említettem a keresztfiam betegségét (evvel kapcsolatos depressziós lelkiállapotát) kihasználva aláírattak vele egy Kft megvételéről szóló iratot. Valóban azt állították csak 2 hétre kell megvennie a céget aztán eladják tovább.
Mivel keresztfiam nem jártas a cégek adás-vételével kapcsolatos jogi ügyletekben így nem tudta, hogyan kell ezeknek lebonyolódnia. Elhitte amit neki az a nő mondott aki a cég eladásában közreműködött, ez a nő vitte oda az ügyvédhez a keresztfiam, tehát közreműködött az adás-vételben. Neki tudnia kellett arról, hogy ez csak "fiktív dolog". Az említett hölgy sok-sok Kft adás-vételében közreműködő, adatait nem ismerjük.
Mi is csak utólag próbáljuk elemezni a történteket.
Egész pontosan két cégről van szó
2008.10.22-én vetettek vele egy Kft-t, majd 2008.10.30-án aztmondták most eladják a Kft-t, de ahelyett, h eladták volna vett még egy Kft-t.
Keresztfiam nem ezt akarta, hanem elhitte, hogy most eladja, amelyet korábban vett.
Jelenlegi okiratok szerint két Kft ügyvezetője.
Várom a hozzászólásokat.