Sziasztok!
Mi az EVSZ megítélésének a feltétele(i)? Még folyamatban lévő ügy (nyomozati szakaszban lévő) lehet kizáró ok?
Mielőbbi válaszotokat előre is köszönöm!
krisz
Sziasztok!
Mi az EVSZ megítélésének a feltétele(i)? Még folyamatban lévő ügy (nyomozati szakaszban lévő) lehet kizáró ok?
Mielőbbi válaszotokat előre is köszönöm!
krisz
Tudnátok nekem segíteni?
krisz
Mi az az EVSZ?
EVSZ=enyhébb végrehajtási szabályok
A Bv. tvr. 28/A. § (2) d) szerint ha az elítélt ellen újabb bünt. elj. van folyamatban akkor kizárt ennek alkalmazása.
Leiterjakab
Hát ha folyamatban van egy ügy, az büntetőeljárás. Így a válasz egyértelmű. Vagy nem?
Nyilván úgy érti, hogy egy másik ügy is folyamatban van nem?
Leiterjakab
Köszi a választ! Igen úgy értettem.
krisz
Kérem a segítségükeet információra lenne szükségem!!!
Úgy tudom, hogy az EVSZ-el kapcsolatosan az összbüntetés változásáról született egy törvénymódosítás. Tudnának ebben segíteni, hogy hol tudnék utána nézni?
Közlönyben, melyikben? stb.....
Előre is nagyon köszönöm.
2008. évi XCII. törvény
egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról
(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket az összbüntetésbe foglaláskor még nem hajtottak végre, vagy amelyeket folyamatosan hajtanak végre.
(3) Ha felfüggesztett szabadságvesztést kell utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe foglalás szempontjából a továbbiakban végrehajtandó szabadságvesztésnek kell tekinteni.
(4) A pénzbüntetés és a közérdekű munka helyébe lépő szabadságvesztés (50. §, 52. §) összbüntetésbe nem foglalható.
Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne:
Az EVSZ kérelem beadásának legkorábbi időpontjánál figyelembe veszik(vehetik)-e, ha az elítélt x ideig volt előzetesben, több évig szabadlábon védekezett, majd saját lábán bevonult a bv. intézetbe?
Konkrétan 10 hónap előzetes után 3 évig szabadlábon volt az illető, és 4 hónapja tartózkodik a börtönben. Megpróbálta beadatni a kérelmét, amit a nevelője visszadobott elsőre, hogy várjon októberig.
Akkor az előzetes csak a teljes büntetésnél számít? Mindenképpen meg kell várni a 6 hónapot? Semmilyen egyéb kizáró tényező nincs.
1999-ig volt lehetőség ilyenre elméletben(legalábbis a kutatómunkám során találkoztam esetekkel)
sajnos azután nem találtam semmit. Van valamilyen rendelkezés, az ilyen esetekre?
Válaszát előre is köszönöm!
Az előzetes idejét nem lehet figyelembe venni, ha utána szabadon volt.
Bvtvr. 28/A. § (2) Az enyhébb végrehajtási szabályok nem alkalmazhatók, ha
Köszönöm a gyors választ!
További szép nyarat!
Nincs mit.
Sziasztok.
A CORA-ból loptam 1 medált 1800Ft lett volna és amikor jöttem kifele megállitottak biztonságiak és egy kis szobába vittek elkérték a medált és kérdezték h megveszem-e vagy nem. Mondtam h igen végül odamentünk a pénztárhoz és kifizettem.
Semmien papirt nem kellett aláirnom.
És a végén csak annyit mondtak h ne csináljak többet ilyet.
És azt szeretném kérdezni h lesz-e valamien következménye?
Szép napot.
Segítségre lenne szükségem.
A minap gondunk akadt a barátnőmmel. Én egy 17 éves vagyok ő 15. 2 hónapja járunk, már minden történt köztünk, eleinte az ő kezdeményezésével. A szülők nemtudtak ezekről a dolgokról semmit. Namármost, 2 napja este náluk voltunk, és az apja rajtakapott hogy a lány orálisan kielégített. Egyikőnk se vette észre, nem szólt akkor semmit. Másnap azzal fenyegetőzött otthon az apa hogy megfenyegetett volna, vagy feljelentett volna kiskorú bántalmazásáért. A kérdésem az lenne hogy lehetséges e ez, egyáltalán van e ennek bármi alapja. A lány többszöris sírvafakadt miközbe az apja hozzá se szólt, és teljesen kiakadt amikor közölte vele ezt a feljelentős fenyegetőzős dolgot. Tudni kell még hogy az apa nem törődik a lánnyal semmien téren, csak az édesanyjára és rám számít(hat) az életben, de ienkor amikor bele lehet valakibe kötni előszeretettel balhézik.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Nincs.
sziasztok! Az EVSZ-ről lenne kérdésem. A párom három hónapot töltött el előzetesben, majd szabad lábra helyezték. Másodfokon két év letöltendőt kapott. Jelenleg a 6.hónapját tölti börtön fokozatban. Kiváló magaviselet, munka , takarítás, és egy 24 órás csoportos eltávozás van már mögötte(nem tudom ez számít-e valamit). Mikortól lehet próbálkozni a kérelem beadásával? Előre is köszönöm
Szia! Már nyugodtan be lehet adni, mikor elkezdi a 6.hónapot már kérvényezheti!
Sziasztk! Sűrgös segitségre lenne szükségem! A férjem fogházban tölti a büntetését Pálhalmán.Most az 5,hónapja van bent.Családi okok miatt kérelmeztük az 5+1 napos eltávozást,amit természetesen elutasitottak.Nem értem miért???Dicséretevan,dolgozik örzése egyes fokozatban van.Magaviselete jó. Nemértem miért utasitották el.Kérem aki tud sűrgösen segitsen nekem,hogyan tudjuk kezdeményezni mégegyszer az eltávozást?Úgy,hogy megis adják!
Várom a segitséget amit ejöre is köszönök...
Valamivel csak indokolták. Azt jó lenne tudni.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!A párom 4 év letöltendő börtönfokozatú szabadságvesztést kapott!Ebből már letelt 9 hónap!7hó előzetesben 2 pedig már jogerős elitéltként!Ez folyamatos volt megszakítás nélkűl!Kérdésem az lenne hogy mikor és milyen kérelmet írhatunk bármilyen kedvezményért pl.evsz?Segítsetek ,mert sajnos nem tudunk semmit!A kedvezményből nincs kizárva benne van a jogerős ítéletben!Előre is köszönöm!
Fogházzá minősítést majd először. ha az sikerül, akkor 2/3 után, ha nem , 3/4 után feltételes szabadságot. Ha a szabadságvesztésből - az előzetes fogvatartásban a szabadságvesztés foganatbavételét közvetlenül megelőzően folyamatosan töltött időt is beszámítva - a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes időtartam felét letöltötte, akkor lehet evsz-t kérni.
Köszönöm szépen a gyors választ!A fogházasításra való kérelmet kinek kell kérnie és kinek kell cimezni?Köszönöm elöre is a segítséget!
A terhelt, vagy védője kérheti a megyei bíróság bv. bírójától.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |