Online jogi tanácsadás

bibababa # 2019.07.18. 07:56

Egy szám van a papíron de abból nem derül ki.
A vizsga meg ez azért nem ugyan az.
A vizsgára készülsz a tananyagból. Beidéznek tanúnak egy bűnügyben mikor nem is tudok semmilyen ilyen eseményről.

rigoz # 2019.07.18. 07:45

Tisztelt bibababa!

A területileg illetékes ügyészséghez címzett, de a rendőrségen benyújtott kifogással élhet a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása miatt.

gerbera317 # 2019.07.18. 07:23

És miért akarod tudni, mihez hívnak tanúnak? A vizsgakérdéseket sem kapod meg előre, hanem csak a vizsgán. Egyébként az idézésen biztos, hogy rajta van, milyen ügyben hívnak be.

bibababa # 2019.07.18. 07:12

Üdvözlet !
Kaptam a rendörségtől egy idézést a bűnügyi osztályról,mint tanú.
Fogalmam sincs, hogy miről van szó és nem kapok tájékoztatást milyen célból is lennék tanú.
a 2017 évi XC törvény alapján.

drbjozsef # 2019.07.02. 05:32

kozuzemitartozas,

Igen, jogos, mert el kellett volna intézni az öröklés után 30 napon belül az átírást valakinek a nevére - ennek hiányában az örökösök egyetemlegesen tartoznak, akár a teljes követelést is behajthatják rajtad.

Aztán, persze, ha nem Te halmoztad fel ezt a tartozást, és ezt bizonyítani is tudod, akkor polgári perben visszakövetelheted ezt a pénzt. A kérdés, hogy az, aki a tartozást csinálta, az tud-e utólag fizetni, behajtható-e rajta egyáltalán valami...

kozuzemitartozas # 2019.07.02. 05:02

Üdv, egy olyan kérdésem lenne, hogy az egyik rokonunk 20 éve meghalt. Többen örököltünk utána. Az egyik ingatlanát az egyik örökös kapta meg teljes egészében. Ez az ingatlan többször is gazdát cserélt a 20 év alatt, viszont nem írták át a közműveket, és az egyik új tulajdonos tartozást csinált. A szolgáltató felmondta a szolgáltatást, és eladta a követelést egy behajtócégnek. A behajtócég most minden örököst megkeresett, köztük engem is, hogy álljunk helyt a tartozásért, mert a közmű nem lett átírva, az elhunyt nevén volt, ezért az elhunyt örökösei felelnek a tartozásért, köztük én is, mert nekem ugyan soha semmi közöm nem volt ahhoz az ingatlanhoz, de én is az elhunyt egyik örököse voltam. Reális ez, hogy ennyi évvel a halála után megkeressenek egy ilyen tartozás miatt, holott soha nem tulajdonoltam azt az ingatlant, így nem is tudtam a sorsáról semmit?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.29. 08:02

Nem. Jogutód nélkül megszüntetni végelszámolással vagy felszámolással lehet. (Attól, hogy időlegesen nincs megrendelése, egy cég még akár jelentős értékkel is bírhat. Hiszen vagyona, ismertsége, jó híre, szakemberi, szervezeti tapasztalata van. Nem biztos, hogy okos dolog megszüntetni.)

nevada1957 # 2019.06.29. 05:19

Üdvözlöm.
Az alábbiakkban kérném segítségét.
Működő KFT-nk van idáig jól működött de egyik napról a másikra elvesztettük a munkáinkat.
Ezért szeretnénk szüneteltetni a vállalkozást ,lehetséges-e. Ha nem milyen módon szüntethető meg.
Köszönettel: Miklós

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.03. 20:22

Hosszú, bonyolult. Keress meg egy ügyvédet.

danildi # 2019.06.03. 18:49

Férjem - tudtom nélkül- 10 éve házasságunk alatt szerzett öröklakásába, élethosszig tartó haszonélvezettel bejegyeztette az ingatlanra a barátnőjét. Ezt én csak pár napja, véletlenül tudtam meg.
Jelenleg súlyos betegen kórházban fekszik, nem igen lehet erről vele beszélni. Két közös fiunk van, akiknek öröklési joguk lenne erre a lakásra.
Kérdésem: Halála esetén mi az öröklési sorrend? Hogy lehet még életében semmisé tenni a haszonélvezetet?
Olvastam valamit a bejegyzés nélküli tulajdonosról. Én hogyan tudnék bejelentkezni? Volt-e joga haszonélvezettel terhelni egy házasság alatt tképpen közös tulajdonnak számító ingatlant?
Köszönöm szépen válaszukat.
tisztelettel
Ildikü

Mouse M.D. # 2019.06.03. 10:34

Bocs, ez nem ide való. Habár....

Mouse M.D. # 2019.06.03. 10:09

Üdvözletem!
Egy egyszerűnek látszó kérdésre keresek 100 % biztos választ:
Társasházi lakásban, egy galéria beépítésével, ezután a lakás tulajdonosa a galéria méretével megnövelt nm. tulajdoni arányban szavazhat a közgyűlésen?
Köszönöm!

anonimus_ # 2019.05.26. 18:40

sziasztok,
remélem tudtok segíteni,tanácsot adni,az lenne a kérdésem,hogy egyetemen Dékáni méltányossági kérelemnél, ha csatolok orvosi leletet mennyire ellenőrzik a hitelességét?
Az egyetemnek van e joga adatokat kikérni az orvostól, és vice versa az orvos adhat e rólam ki információkat? Egy magánkórházról van szó, ha ez számít.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.05.24. 20:48

OFF
Szerintem valamit félreértettél. Az nem bírálat volt, hanem magyarázat. ;-*
ON

wers # 2019.05.24. 16:59

Persze.

Ez jó hír.

(Meg talán az is, hogy a válaszom grammatikailag súrolta a határokat. )
:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2019.05.24. 16:14

Persze.

wers # 2019.05.24. 13:12

Ez tényleg jó kérdés, hogy egyszerre lehet-e kérni a bíróságtól a közös tulajdon megszüntetését, kötelezni az 1/10 tulajt az eladásra és egyben a kiköltözésre.

M.Laci # 2019.05.24. 11:50

Tisztelt József,

Nagyon köszönöm a segítséget.
Az lenne a legegyszerűbb, ha meg tudnám venni, de sajnos nem kívánja eladni, mivel akkor költöznie kellene.
Ezért szeretném, ha a bíroság által megvásárolhatnám, akár szakértő mondja meg, mennyit ér azaz 1/10-ed kifizetem.
Ha ez megtörténik és meg tudom vásárolni, onnantól köteles kiköltözni? mégha, csak albérletbe is tudna menni, a kapott péntből? Csúnya ezt mondani, de 1/1-él már szeretném használatba venni az ingatlant (én jelenleg albérletben élek). és félek, hogy onanntól jönne még 1 per vagy bármi, hogy ki tudjam őt tenni onnan.
Nagyon köszönöm.

drbjozsef # 2019.05.24. 11:25

M.Laci,

Van e arra lehetőség, hogy bíroságra vigyem az ügyet annak érdekében, hogy el tudjam adni az ingatlant, amit a másik fél nem akar? (mivel nagyon kényelmes neki az ingyen élés).

A tulajdonrészedet tetszőlegesen eladhatod. Nem kell a tulajdonostársad beleegyezése, se engedélye, csak elővásárlási joga van, ha találtál vevőt, és megkötötted vele az adásvételt, akkor abba azonos feltételekkel beléphet. Ha jól olvaslak, erre sek esélye nincs.

Megterhelhetik tulajdoni lapon az én hányadomat is, ha ő nem fizte? ergo rajtam is behajtható bármi ilyenkor?

Vannak a tulajdonhoz kapcsolódó költségek, amit igen : például a társasházi közös költség.
Ha a mérőórák az ő nevén vannak, akkor azt nem, csak az ő részére terhelhetik, de ha nem akarod hogy kikössék, akkor valamit lépned kellene.

Ha nem kell a lakás, add el. Ez persze kb. félárat jelentene, hiszen lakott, nem rakható ki, és nem 100%-ot adnál el.

Vagy megveheted a részét, feltéve, hogy kiköltözik, de gondolom erre se sok a esély, ha nincs hova mennie.

Vagy kérheted bíróságon a közös tulajdon megszüntetését. Ez esetben megszünteti, elsősorban ahogy kéred, ha akarod megveszed a részét, ha nem akarod/tudod, és ő sem, akkor elárverezik az egészet.

Döntsd el mi legyen, adjál neki is ajánlatot ésvagy ultimátumot, aztán lépj. Különben lesz ott tartozás...

M.Laci # 2019.05.24. 10:34

Üdvözlöm.

Az alábbi dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Adott egy panel lakás, amelynek 9/10 tulajdoni hányad az én tulajdonomban, 1/10 tulajdoni hányad annak a tulajdonában van, aki használja az ingatlant. (haszonélvezet nincs bejegyezve).
A probléma ott kezdődik, hogy a bent lakó nem fizet rezsit, amit csak ő használ, illetve közös költséget sem. Én a fele közösköltséget minden honapban befizetem, mert természetesen egyém is az ingatlan, mégha nem is használom.
Viszont így elég nagy tartozás kezd keletkezni. Kivásárlásról hallani sem akar a másik tulaj, befizetni a tartozását sem. Mondván én jobban állok, fizessem én...
Van e arra lehetőség, hogy bíroságra vigyem az ügyet annak érdekében, hogy el tudjam adni az ingatlant, amit a másik fél nem akar? (mivel nagyon kényelmes neki az ingyen élés).
(én az ingatlanban soha nem éltem 1 percet sem).
Megterhelhetik tulajdoni lapon az én hányadomat is, ha ő nem fizte? ergo rajtam is behajtható bármi ilyenkor?
Előre is nagyon köszönöm

anonima # 2019.05.24. 07:41

Szervusztok,jó napot! 2010 környékén már voltam eze3n az oldalon, és 201-ben rendőrség,adatvédelni,GVH és itteni rendőrszázados úr segítségével feljelentettük sokan a ingatlanb azár.com és ingatladepo.com-t,mert nem lehetett a hírdetés letörölni. Majd kifizettem a neki járó 4800.- Ft-t, és nem történt semmi, majd mindenfelé leveleztem, feljelentettem,mert megfenyegetett a ofsor cég tulajdonosa,mert ez az volt, a Veltimo néven ismertté vált sokunk ,nagyon sokunk által. Főhadnagy ur azt irta milliomszor,hog ayne próbáljuk kifizetni ennek a bőnözőnek a ppénzt,mert nem szabad. Abba is maradt a téma De Péterfalvi Attilqa akkori ombutzmann megbüntette a hirdetést adüt 10.mFt-ra. Most, tavaly elkezdett ismét előkerülni a témas közjegyzőn kerestül, és még mindig tart. Most már uzsorási kamattal probál behajtatni rajtam e-oldalon keresztül 4.800.000 Ft-t. Vágreehajtünál voltam tegnap, és a megirta a levelet a közjegyzőnek Sárrbogárdsra, mert lakóhelyükhöz közel van, nem az enyémhez, hog ytisztázza és vaívítsa át nevezett személy kérését, mert ugyanis jegybanki alapkamattal kell számolni a tényleg tételt, amit már befizettem 147.300 Ft-t én marha és járulékotat, tehát 225.000- Ft-t. Ennyi Ettől tovább nem megyek el és ezt is vissza fogom perelni büntető jogásszal a bíróságon, de elébb megvárjuk a közjegyző állásfoglalását és ha nem kedvező,akkor huss a bíróság. Na ehhez mit szóltok?

drbjozsef # 2019.05.19. 16:12

Egyáltalán nem is biztos, hogy csalás.

Attól, hogy egy bizonyos munkakörben munkaképtelen valaki, még dolgozhat más munkakörben.
(Pl. ácsként táppénzen lehet egy baleset miatt, mellette portásként munkaképes lehet)

Tuni76 # 2019.05.19. 13:45

Tanácsot szeretnék kérni,hogy a következő esetben mit lehet tenni.
Az egyik kollegám 2017 év végén táppénzen volt és a tæppénz alatt mint utóvv kiderült Ausztriában dolgozott bejelentve egy cégnél.
Az OEP-nêl azt mondták,hogY ezt nagyon nehz bebizonyitani,mert több társadalombiztósitó van és nem így egyszerű bizonyitani a bejelentést.
A táppénz alatt két hónap munkavégzésről beszélünk ami már nem kis táppénzcsalás.
Előre is köszönöm vála
szát.

gerbera317 # 2019.05.18. 20:07

Hogyan kerül ez a büntetőjog alá? Ez is, meg az előző téma is. Á, hagyjuk...

gerbera317 # 2019.05.18. 20:05

Amíg még tud íri, alá kell íratni vele egy meghatalmazást (mondjuk a te részedre), te pedig hagyod a francba az adásvételt, és az ő nevében Vht. 157. § szerinti kérelmet terjesztesz elő a végrehajtónál, amiben megnevezed a vevőt és a vételárat. Mivel a vételár magasabb, mint az összteher, elegendő, ha csak az adós kéri, valamint a tulajdonostársak.