Online jogi tanácsadás


Agent Cooper # 2014.11.17. 13:19

Tisztelt A tanú...!

Nagyon egyszerű a dolog, közölni kell a nyomozóhatósággal, hogy kizárólag abban az esetben tud eleget tenni törvényi kötelezettségének, amennyiben útiköltségét megelőlegezik.
Ön szerint mennyire fognak ragaszkodni a tanúkénti meghallgatásához?
Egyébként meg valóban a legcélszerűbb védő meghatalmazása, hiszen a védelem önállóan is eljárhat párjának távollétében is. A kapcsolattartás pedig ma már nem gond, én is több ügyfelemmel is Skype-on tartom a kapcsolatot.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

barathtamas # 2014.11.17. 13:18

Üdvözlet, szép napot!

Tegnap este engem és a sofőr utastársamat egy közúti ellenőrzés során rendőri intézkedés alá vontak, véleményem szerint jogtalanul.
Az intézkedés este tíz óra magasságában történt. Az rendőr "Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés, kérem, szálljanak ki a kocsiból." mondattal kezdte meg az intézkedést. Kiszállva kocsiból kérték az iratokat ezeket átadtuk ellenőrzésre. Majd ezt követően megkérték, hogy pakoljuk ki a zsebeinket és helyezzünk mindent a rendőrségi autó motorház tetejére. Ezt a kérést nem kívántuk teljesíteni, mert tudomásom szerint erre egy közúti ellenőrzés során nem kerülhet sor. Kértem, hogy indokolják meg az intézkedést, erre " Közúti ellenőrzés történik, kérem működjenek együtt" választ kaptuk. Ezt én nem találtam kellő indoknak megtagadtam a kipakolást. Ezek után a kabátom ujját megfogva a kocsi elé húztak. Innentől kezdve együttműködtem. Társamnál és nálam nem találtak semmi illegális szert, fegyvert, vagy bármi olyan dolgot ami bűncselekmény elkövetéséhez kötődhetne.
Kezemet rendőrautó tetejére kellett tennem, majd átmotoztak, zsebeimet átvizsgálták.
Ezt követően a mobiltelefonunk szétszedését kérték, megkérdeztem ismételten mivel okolják az eljárás szükségességét és ismételten közúti ellenőrzésre hivatkoztak és hozzátették "Lehetséges, hogy a telefon lopott" megjegyzést is.
A telefonokkal nem volt semmi probléma, az közúti ellenőrzés ezzel véget ért.

Telefonon az intézkedést követően már tettem panaszt, de postai út is szeretném megtenni.
Abban lenne szükségem segítségre, hogy a panaszbeadásomat jogszabályokkal tudjam alátámasztani. Mik az ide vonatkozó jogszabályok?

köszönettel

A tanú... # 2014.11.15. 06:31

Üdvözletem!

Érdeklődni szeretnék a következő témában:

Párom 3!!! éve gyanúsított egy büntetőügyben,már ez a tény maga is egy véletlen folytán derült ki számunkra,mert,mint utólag kiderült,a feljelentés 2011 októberében született,majd 2012 márciusában jött a "véletlen",amiből értesültünk,mi a szitu....DE ez -mint mondtam-nem hivatalos értesítés volt!Ekkor kezdtük el MI hívogatni az illetékes rendőrséget,hogy ugyanmár nem illene-e kihallgatást eszközölni,főleg,miután tudtuk,semmi alapja a gyanúsításnak!...Tájékoztattuk őket,hogy külföldön élünk,MÉG meg nem szűnt magyarországi lakcímmel...Nem is volt semmi gond,egyeztettünk,az első kihallgatás meg is volt,kb 3/4 évre rá,ahogy a feljelentés megszületett!Ismétlem,mint gyanúsított!...Ezután hosszú hónapokig semmi,e-mail címet,telefonos elérhetőséget tudtak!...Egy idő után ISMÉT mi kezdtük el őket keresni,hogy ugyan már,mi lesz,lezárnánk végre a dolgot,ha ennyire nem fajsúlyos a story....Ekkor szóltak,hogy új emberkéhez került az ügy,majd keres....Keresett is bennünket (páromat,mint gyanúsítottat) kb fél év múlva!Egyzetettünk,ismét hazamentünk (ezer km,semmi térítés a magyar lakcím miatt,holott igazolhatóan érkeztünk külföldről)...Oké,vallomás ismét megvolt,majd várakozás tovább...hónapok múlva ismét MI kerestük őket,mondták,oké,új az illetékes,de már csak a szembesítés van hátra....Kis (?) idő múlva ez is megvolt,ekkor már 2013-at írtunk,épp két évre a feljelentéstől...Szembesítésen elég egyértelmű lett,hogy még önmagukkal is ellentmondásba keveredtek,így azzal jöttünk el,hogy valószínűleg itt a vége az ügynek...Erre 2014 elején kereste páromat egy ÚJABB illetékes,hogy jajjajj,egy tanúkihallgatás elmaradt,mégpedig az enyém...Jegyzem meg,nem ezzel kellett volna kezdeni,mivel az egyetlen tanú vagyok a gyanúsított oldalán,ráadásul egyértelmű bizonyítékokkal rendelkezem az ügyben,ami elvileg nincs is,hisz a saját tanúikkal is ellentmondásba keveredtek,azaz az ő tanúik a páromat "erősítették" :-/!....

Kérdés:
Milyen lehetőségeink vannak (tanúként és gyanúsítottként külön-külön),hogy ne kelljen ismét 1000 km-t utaznunk (mínusz 3-4 munkanap,nyugati bérekkel számolva,semmi szabadság lehetőségével,komoly szankciókkal munkahelymegtartás szempontjából,anyagi vonzatokkal,iskolás korú gyerekek felügyeletének nem megoldottságával együtt) egy szemmel láthatóan olyan ügyben,ami az egyértelmű bizonyítékok ellenére sem látszik semerre tartani...(elfogultság miatt hiába kértük,nem tették át sehová az ügyet a feljelentők -nagy volumenű vállalkozás- lakóhelyéről)?

Próbáltunk utánanézni,tehetünk e panaszt az indokolatlan "időhúzás" miatt,a hanyag ügykezelés miatt,de jelenleg ott tartunk,keresünk egy ügyvédet így a távolból,aki képes lesz intézkedni helyettünk,amíg és amiben ezt teheti!...E épésünk előtt fordultam ide egy kis információért,amelyet előre is tisztelettel köszönök!

Ui.:
Természetesen mindent bizonyítani tudunk,azt is,hogy MI kerestük minden esetben őket,tudatva azt is,hogy innen egyikünk sem tud csak úgy haza ugrani egy kis kihallgatásra,ami vagy eredményes lesz,vagy nem,rendőri felkészültségtől függően! :-/

Dr. Jégember # 2014.11.14. 15:21

Don Retro!

Küldtem, pontosabban válaszoltam arra amit küldtél.

Dr. Jégember

don_retro # 2014.11.13. 16:06

DR.Jégember!
Küldtél privát üzenetet a freemail-os címre?
Üdv.

Agent Cooper # 2014.11.12. 14:12

Kedves TMOBILEDANI!

Tanúzási kötelezettségének eleget kell tennie, ott majd elmondhatja a történetét.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

TMOBILEDANI # 2014.11.12. 12:36

Tisztelet forumozók
Kedves hozzáértő szakmeberek hozzászólását kérném
kaptam egy idézést a rendőrségről miszerint be kell menjek tanu meghalgatásra
az ügy a következő
apám meghalt tavaly decemberében
volt egy autója amit idén júliusában
a jármű tárolási hejétől kb 200 km re láttak hogy szabálytalan vezetés miatt a mögötte közlekedő autó összement egy másikkal valahogy igy szól a jegyzőkönyv
a helyzet a következő
az autó akkor még apám nevén volt lejárt műszakival biztositás nélkül de mivel nem volt hagatéki tárgyalás a testvérekkel szétszedtük (üvegek lökháritó lápmák stb felújitás vizsgára felkészités céljából mivel ameddig nincs hagyatéki nem mehet vizsgára
testvérek sogornőm édesanyám is tanúsitani tudja hogy az autó egész nyáron szét volt szedve és nem volt használva talán még a szomszéd is hajlandó nyilatkozni hogy nem látta hogy használva lett volna az autó egész nyáron aki a balesetben szabálysértés miatt fel lett jelentve ő mondta be a rendszámot és állitólag tanúval tudja igazolni hogy azt az autót látta ráadásul rendszám tipús szerint szét esz az ideg hogy valamit a nyakamba akarnak varni kérném a hozzáértők segitségét mert én ilyet még nem hallotam 20 éves örököltem egy sz..r 20 éves autót amit miután levizsgáztattam el is adtam hogyan lehet hogy tanu val bizonyitva mondja valaki hogy egy olyan autó miatt ment neki valakinek ami gakorlatilag járóképtelen állapotban volt a tanumeghalgatás fix időpont mert kértem másik időpontot de közölték csak ugy tehetek tanúvallomás hogy ott lesz a szabálysértés alá vont személy is a családtag mint tanúk az én részemről érnek bizontó erővel? egy pár gondoltato fűzzőn hozzá aki esetleg már hallot ilyen ügyről vagy pár mondatban tud nekem segiteni

Dr. Jégember # 2014.11.12. 09:53

Tisztelt Gabo110!

Eseti szaktanácsadóként bevonhatják, de olyan ritka mint a fehér holló. Ha azt akarja, hogy tudjanak Önről írjon egy bemutatkozó levelet a rendőrségnek, amiben jelzi, hogy ilyen irányú tevékenységet folytat, ha szükség van Önre keressék fel. Aztán várni kell, de sok reményt ne fűzzön hozzá.......

Üdv:
Dr. Jégember

Gabo110 # 2014.11.11. 19:42

Kedves Jégember!!!

Igen erre gondoltam ,hogy egy Médiumot miként vonnak be egy esetbe vagy hol találnak rá stb.... Egy igazira nem egy kokler marketing bábura. Én még sosem löttem mellé mindig meg tudtam mondani ,hogy akit keresnek él még vagy nem és hol van. Én szeretnék ilyen területen dolgozni és csak azért kérdeztem itt meg mert errél mindenki mélyen halgatt róla. Köszönöm a válaszát. "úgy hiszem másik úton kell el indulnom ,hogy célhoz érjek"

Tisztelettel Gabo110

Dr. Jégember # 2014.11.11. 18:50

Tisztelt DKrisz!

Mielőtt fölöslegesen költségekbe veri magát írja le privát üzenetben mi a problémája!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv:
Dr. Jégember (iceman76@freemail.hu)

DKrisz # 2014.11.11. 09:51

Tisztelt Dr. Jégember!
Köszönöm szépen gyors válaszát, lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel, mert kicsit bonyolultabb az ügy, a fellebbezés csak az első lépés. Jelenleg sikerdíjas ügyvédet keresünk, de előtte kellene egy külön orvosszakértő, ami mint tudjuk akár több százezerbe is kerülhet...szóval nem egyszerű.

Köszönettel: DKrisz

Dr. Jégember # 2014.11.11. 09:00

Tisztelt DKrisz!

Ha nem ért egyet a hatóság döntésével egyszerű panaszlevelet kell írnia a határozatot hozó szerv felettes szervének (pl: X. városi kapitányság esetében az adott megyei rendőr-főkapitányság) címezve, de a panaszt a határozatot hozó szervnél kell benyújtania. (X. kapitányságnál)

Onnan a panaszt az ügy irataival együtt felterjesztik a felettes szerhez ahol kivizsgálják, ennek a határideje az általános szabályok szerint 30 nap (1x30 nappal hosszabbítható)

Nincs külön tartalmi követelmény. Írásban adja be és írja le mivel és miért nem ért egyet. Ennyi.

Ha több kérdése van az üggyel kapcsolatban írjon privát üzenetet, jártas vagyok a témában.

Üdv:
Dr. Jégember

DKrisz # 2014.11.11. 08:51

Tisztelt Fórumozók!
Közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgált haláleset kapcsán érdeklődöm. Az eljárást megszüntették, mi viszont fellebbezni szeretnénk, de még nincs jogi képviselőnk. (már csak 9 napunk van) Van-e az önálló fellebbezésnek bármilyen formai, tartalmi követelménye, vagy elég ha egyszerűen csak leírom, hogy a a végzésel nem értek egyet?

don_retro # 2014.11.10. 14:34

DR.Jégember!Javítanám az emil címet:
provincialpolice@freemail.hu

+Elnézést a szótár bevolt kapcsolva és csak most vettem észre!!!

don_retro # 2014.11.10. 13:11

Dr.Jégemnber!

Csináltam egy freemail-es email címet, így talán gördülékenyebben megy a beszélgetés:

principalpoliceKUKACfreemail.hu

don_retro # 2014.11.10. 07:54

Dr.Jégember!

Fellebbezés részemről enyhítés, ügyész részéről súlyosbítás ... :( Igazán nem értem, miért kell ennyi időt adni a bíróknak egy nyamvadt ítélet leírására???!!!
Mindegy ma rákérdezek az ügyeben I. fokon eljárt bíró leírójánál, mikorra várhatom a kézhezvételt ...

Dr. Jégember # 2014.11.09. 21:12

Don Retro!

Minden határidő benne van a Be-ben.

Jól tudod: vagyis 30 + 30 napja van az első fokon eljáró bírónak az ítélet írásos indokolásának elkészítésére, mert a tárgyláson csak egy rövidített szóbeli "zanzát" mondanak.

De példának ott van a cigány gyilkosságok ügye: 11 hónap alatt írta meg a bíró........ (az pedig nem holmi tyúklopás ügy volt, tehát ennyit arról, hogy kinek mit kell betartania ebben az országban....)

Ha fellebbezés volt, akkor az ítélet írásba foglalását követően (Be. szerint haladéktalanul) felterjeszti az 1. fokon eljárt bíró a 2. fokú bíróság mellett eljáró ügyész útján a 2. fokú bírósághoz.

Itt az ügyésznek is van 15/30 napja arra, hogy továbbítsa az iratot a 2. fokú bíróság felé a saját indítványával. (Be. 341.§. /2/ és /4/. bek.)

ÜDv:
Dr. Jégember

don_retro # 2014.11.09. 15:40

Dr.Jégember!
Egyébként a bírói határidőknek hol tudok utána nézni?
Elvileg ugye I. fokú ítélethirdetést követően fellebbezés esetén 30 napja van postán elküldeni, de állítólag ha ez nem elég még 30 nappal meghosszabbíthatja ezt a határidőt ... :(
Ennek szeretnék utána olvasni ... :)

Előre is köszönöm!!!

Üdv. Don Retro

Dr. Jégember # 2014.11.09. 15:16

Don Retro!

Megkaptam, válaszoltam is rá újra, de tényleg jó lassú a kommunikáció freemail-citromail vonalon. Vagy páran közben még olvassák....... :D

Dr. Jégember

don_retro # 2014.11.09. 10:39

Dr.Jégember!
Válaszoltam a privát üzenetre megkaptad?
Üdv.

Ingaham # 2014.11.07. 23:49

Tisztelt jogászok, válaszadók!

Egy évvel ezelőtt írtam egy oktatóanyagot általános közlekedési ismeretekből, mely több fejezetre bontva taglalja a közlekedés szabályait. A fejezetek végén ismértlő, gyakorló kérdéseket is elhelyeztem. Nemrég megtaláltam ezt egy autós iskola honlapján, illetve - mint később kiderült - a diákjaiknak papír alapon is odaadják. Az iskola nem szószerint vette át az anyagot, de a struktúrát megtartották, ám a fejezetcímeket megváltoztatták (a jelentésük azonos, csak át vannak nevezve), és ezt saját jegyzetként kezelik (az oldalak alján copyright van elhelyezve). A kérdésem az, hogy tudok-e tenni így valamit azért, hogy az iskola vagy ne használja ezt az anyagot, vagy vegye meg tőlem az eredetit? Tényleg elég átírni egy kicsit a tartalmat és a fejezetcímeket, és az már saját műnek számít?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Dr. Jégember # 2014.11.07. 15:19

Gabo 110!

Van ott elég "okos" ember, minek tanácsadó?????

Egyébként legjobb tudomásom szerint nincs rá lehetőség, éppen azért, mert a "szerv" mindent tud, amit meg nem tud arra szakértőket vonnak be. (ha egy adott dolog megítéléséhez különleges szakértelem kell)

Szaktanácsadóként is vonhatnak be személyeket a büntetőeljárásba, kvázi ugyanaz mint a szakértő, eljárásjogilag másként minősül a személy és a véleménye is.

Azt, hogy ki lehet és milyen szakértő külön jogszabályok határozzák meg. Ha valaki megfelel ezeknek és JÓ ÁRON DOLGOZIK akkor a rendőrség kirendeli/bevonja.

Különleges esetekben (pl: gyanús eltűnések) és ritkán alkalmazhatnak ún. látót (jogilag azonos lehet a szaktanácsadóval) de az általa közöltek nem minősülnek bizonyítási eszköznek, ezért nem sok jelentősége van. Iránymutatásnak jó lehet, bár tudok olyan konkrét esetről is amikor "mellé lőtt".

Erre gondolt a kérdésben?

Üdv:
Dr. Jégember

don_retro # 2014.11.07. 13:44

Megérkezett, ma !!! Válaszoltam is rá!
Üdv.

Gabo110 # 2014.11.07. 13:30

Kedves Jégember.

NEkem lenne egy elég különleges kérdésem.
Hogy lehet valaki rendörségi tanácsadó....
Pl: eltönéseknél stb....

Nagyon köszönöm

Dr. Jégember # 2014.11.07. 09:14

Kedden küldtem először, meg ma újra. Remélem megérkezik.

Dr. Jégember