Magánokirat hamisítás


Bowen86 # 2010.10.12. 14:43

Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy elkövettem egy magánokirat hamisításnak minősülő büntettet. Csináltam http://www.jogiforum.hu/…5418magamnak egy családtagi buszbérletet, ami nekem idén már nem járt és végülis nyomtattam meg kicsit átszerkesztettem, de semmi olyan, sima nyomtató papír volt! Büntetlen előléletü vagyok, nem csináltam eddig semmit, ezt is csak egyszer használtam és akkor jelentett fel az ellenőr, mert el is kapott vele! Azért használtam, mert nem tudtam volna másképpen munkába menni, mivel nem volt addig pénzem bérletre! 24 éves vagyok, teljesen magán célra használtam! mit kapok érte? mire számítsak? Van munkám és nem szeretném elveszteni! se nagy pénzeket kifizetni, mert nem nagyon telik rá! Még annyi hogy a számítógépem lefoglalták, mert azzal csináltam, de nincs ezekről semmi rajta, nem mentettem ezeket el! viszont netről letöltött dolgok vannak rajta, az mennyire lesz probélma? Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2010.10.12. 19:49

Próbára bocsátástól pénzbüntetésig lesz valami, és a számítógépet elkobozhatják.

Bowen86 # 2010.10.13. 10:09

Köszönöm és mekkora pénz bírság lehetséges?

ObudaFan # 2010.10.13. 17:11

Btk. 51. § (1) A pénzbüntetést úgy kell kiszabni, hogy - figyelemmel a cselekménnyel elért vagy elérni kívánt anyagi előnyre is - meg kell állapítani a pénzbüntetés napi tételeinek számát és - az elkövető vagyoni, jövedelmi, személyi viszonyaihoz és életviteléhez mérten - az egynapi tételnek megfelelő összeget.
(3) A pénzbüntetés legkisebb mértéke harminc, legnagyobb mértéke ötszáznegyven napi tétel. Egy napi tétel összegét legalább kettőezer-ötszáz és legfeljebb kettőszázezer forintban kell meghatározni.

Bowen86 # 2010.10.15. 13:02

köszönöm

ObudaFan # 2010.10.15. 17:13

Nincs mit.

Bowen86 # 2010.10.22. 10:43

Hali megint! Most kaptam egy számomra elég értelmetlen levelet , nagyon értelmetlen az egész megfogalmazás! A lényegét megpróbálom kiírni!
Igazságügyi informatikai szakértőnek feltett kérdés: " Állapítsa meg, hogy a a lefoglalt milyen jellegű adatokat tartalmaznak, tovább van-e a fenti bűncselekménnyel, összefüggésbe hozható adat, dokumentum?" - megválaszolását mellőzze. Kérem, hogy a szakértői véleményt 2010.10.24-ig terjessze elő.

Na én már itt elakadtam, kérdezik, de mellőze...szóval nem értem!

Vége meg úgy hanzik, hogy: "A fent kiemelt kérdésben a magánokirat hamisítás, vétsége vonatkozásában az igazságügyi informatikai szakértő kirendelése felesleges ezért a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam."

Szóval most akkor nem néztek bele mégsem a gépembe vagy mi történt most? És milyen rendelkező rész hol?

Előre is köszönöm a választ, ha valaki tudja megoldást!

kovacsz # 2010.10.22. 11:25

Valószínűleg ezen egy kérdésben a szakértő kirendelő határozatot módosították.
A köbbi kérdés viszont így számunkra nem ismert, ill. a szövegezés és a kérdés feltevés „a fenti bűncselekménnyel, összefüggésbe hozható adat, dokumentum?" – megválaszolását mellőzze.” nem is igazán szakértői kérdés. Ezt észlelhette valaik, -talán ügyész - és módosíthatta a kirendelő határozatot.

Bowen86 # 2010.10.23. 10:33

Tehát, akkor belenéztek a gépembe és látták, hogy vannak rajta más fájlok vagy programok, ilyesmik? És egyáltalán ki nézett bele a gépembe, ki nézhet bele, mert egy szimpla nyomozó pl. akinek ez nem szakterülete az nem leshet bele gondolom, mert joga nincs és itt valami ilyesmi történt vagy mi?