Ui. Ha pedig ez az elkövetőnek valamiféle segítségnyújtás volt el lehet gondolkodni a bűnpártolás fogalmán is.
bejelentes vagy feljelentes??
Még annyi a kérdés, hogy ezen bejelentés hogan, milyen formában történt? ( telefonon? -> nem erre adnak ki nemzetközi körözést, tanúkihallgatás? -> felvetődik egy hamis tanúzás.)
Szép példa.
Sunshine after the rain.
Bejelentésnek minősül. Annyi a jogi hatása, hogy ezáltal a bejelentett büntetés-végrehajtására vonatkozó határidő megszakadt és a bejelentésétől kezdve újra kezdődik. Visszavonásnak nincs helye.
Mivel vezette félre a hatóságot? Még sem tartózkodik az illető külföldön? Ha ez a helyzet, akkor tényleg félre vezette a hatóságot, de a bejelentett helyzetén ez nem változtat.
Egyre jobban belebonyolódsz értelmetlenül.
az lenne a kerdesem, hogy ha egy ismerosomet keresi a rendorseg,es en bejelentem, hogy kulfoldon tartozkodik, es erre kiadjak a nemzetkozi elfogatoparancsot az minek minosul bejelntesnek vagy feljelentesnek??mivel errol a cselekmenyrol mar regota tudnak a hatosagok tehet nem egy uj ugy amirol nem volt tudomasuk, vissza lehet e csinalni a dolgokat? termeszetesen vallalnam a jogi felelosegre vonast is (hatosag felrevezetese) mivel nagyon megbantam amit tettem,es esteleg visza vonnak e a nemzetkozi elfogatoparancsot ha engem ezert jogerosen elitelnek???elore is koszonom valaszukat
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02