Attila2!
Iratok nélkül nem lehet sok mindenre választ adni Nem vagyok jogász, de megpróbálok egy-két dologra megint válaszolni.
- ha van garázdaság, nincs közvetítői eljárás. Az csak a személy elleni, közlekedési és vagyoni elleni bűncselekmények esetében lehetséges. Majd ha kihallgatnak, akkor derül ki, hogy milyen bűncselekménnyel, vagy bűncselekményekkel gyanúsítanak. Ha csak súlyos testi sértés bűntettével, akkor lehet helye a közvetítői eljárásnak. De: Kocsmai verekedésnél szinte biztos, hogy lesz garázdaság is a súlyos testi sértés mellett, mivel ott több ember tartózkodik, és a garázdaság törvényi tényállásához tartozik, hogy "Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen." Ez pedig beleillik.
- Nem tudom, miért ne jöhetne szóba nálad letöltendő? A súlyos testi sértés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (persze a paletta nagy, a maximum a három év letöltendő) A garázdaság vétsége (alapeset) két éves tétel.
- a hat havi felfüggesztés abban az esetben él, ha megy a közvetítői eljárás. De csak akkor. Ha vádemelés van, akkor az ügyész az iratismertetést követően 30 napon belül készíti el a vádiratot.
- hiába kéred, hogy szüntesssék meg ellened a nyomozást, nem fogják megtenni, ha bizonyíték van arrak, hogy bűncselekményt követtél el.
- olvasd el még egyszer, amit kivastagítottam. Az (1) bekezdés vonatkozna rád (három éves tétel) Ha a közvetítői eljárás sikeres, nem leszel büntethető.
De mint írtam, érzésem szerint garázdaságod is lesz, és mivel az a köznyugalom elleni bűncselekmények kategóriája, így közvetítői eljárás nem folytatható.