Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Büntetőjogi felelősség

ObudaFan # e-mail 2011.05.05. 20:04

Részletes tényállást kellene leírni, mert a leírtak konkrét esetben megvalósíthatnak pl. csalást.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

X.Y.Z. # e-mail 2011.05.04. 22:10

Igaza van:)
Az a helyzet, hogy amit en mindenfele ´büntetöjogi felelössegem tudataban´ kijelentes nelkül is igy gondolok, az nem biztos,hogy masnak is ugyanennyire logikus.
S mert mar egyszer megkaptam,hogy en a sajat törvenyeim szerint elek - ezert jarom körbe a dolgokat inkabb haromszor, hogy vajon a jog is ugy gondolja-e, ahogyan en, jol ertelmezem-e azt, ami a sorok között Ön leirt.

Dr.Attika # e-mail 2011.05.04. 21:33

Olvassa el kérem az előbbi válaszaimat és ön előtt is világos lesz reggelre.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

X.Y.Z. # e-mail 2011.05.04. 21:03

Akkor maga a megallapodas nem teljesitese, hamis kijelentes abban, az mar vonhat büntetest maga utan? Vagy ha valotlant allit, es a masik fel nem nez annak valosagtartalmanak utana, akkor az mar legyen az ö baja?

Dr.Attika # e-mail 2011.05.04. 20:59

Tovább megyek. Minap hallottam egy "alkotmánykritikus" véleményét, miszerint hiányzik az alkotmányból, alaptörvényből az emberölés tilalma. Az emberölést nem tilalmazza semmilyen jogszabály. Az a Tízparancsolatban szerepel. Ne ölj!
A magyar Büntető Törvénykönyv azt mondja ki, hogy aki mást megöl az....ennyi év szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetőjog nem egy jogilag követendő magatartást ír le, hanem a büntetendő magatartást vagy mulasztást írja le és annak büntetőjogi szankcióját.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dr.Attika # e-mail 2011.05.04. 20:42

Kedves X.Y.Z!
Semmit.
"A büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem......" formulát a szocialista vámjogi alkalmazás találta ki. Azért alkalmazták, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a valótlan vámáru- nyilatkozat adás ( csempészet) bűncselekmény. Ugyanis a csempészetet a magyar ember nem fogta fel soha valódi bűncselekményként, mert több száz éve avámbevételeket idegen királyok szedték be.

Gondoljon bele! Mindennapi cselekedeteinket is büntetőjogi felelősségünk tudatában tesszük. Ha lop valaki, akkor nem hivatkozhat arra, hogy : Kérem , senki nem hívott fel arra, hogy ezért büntetőjogi felelősség terhel.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

X.Y.Z. # e-mail 2011.05.04. 20:30

Kedves Forumozok!

Egy megallapodas, szerzödes zaromondatakent a ´Büntetöjogi felelössege tudataban kijelenti´ záradék mit vonhat maga utan egy büntetett elöeletü szamara? Mar amennyiben az alairt adatok nem felelnek meg a valosagnak, vagy nem tartja be - feljelenthetik emiatt?

Köszönöm a valaszokat!