Testi sértés

Gabicsek # 2012.03.16. 08:56

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak
230. § (1) A 229. § rendelkezései szerint büntetendő, aki az ott meghatározott cselekményt közfeladatot ellátó személy ellen követi el.

(229. § (1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő)

pioneerdj22 # 2012.03.17. 08:38

Nekem az lenne a kérdésem, ha valaki testi sértést követ el ellenem, akkor mennyi ideig tehetek feljelentést? Mennyi idő után érvénytelenedik a dolog és jelentéktelenedik el?

etke # 2012.03.17. 09:11

Könnyű testi sértés (8 napon belül gyógyuló sérülés) esetén 30 nap (magánindítvány előterjesztésének határideje), súlyos testi sértés esetén 3 év (elévülés).

katca # 2012.03.28. 18:55

Tisztelt Tanácsadók! Az ismerősöm feljelentette a férjét könnyű testi sértés miatt/látlelet is van/,megkapták az idézést,amiben pénzösszeg fizetése is fel van tüntetve mindkettőjüknek,kérdésem:milyen ítéletre lehet számítani?/visszavonható,békéltető tárgyalás van ilyen?/
A másik kérdésem:mennyi a válás összege,és van e kedvezmény ha nem tud fizetni a fél?
Köszönöm válaszukat!

tilinkó # 2012.03.31. 06:24

Tisztelt, Jogszakértők!

Élettársam bántalmazta a gyerekünket, illetve önmagát folyamatosan falcolta, megsebezte. Ezt az óvodában, és a "gyejóban" jeleztem, ott a pszichés terhelést és az öncsonkítást igazolták a rendőrségen pedig bejelentettem. Nem született ezzel kapcsolatban semmilyen ítélet, de a gyermeket alapellátásba vették, illetve az anyának és a gyereknek rendszeresen meg kell jelennie családgondozáson és pszichológiai foglalkozáson.
Ezt megtolandó élettársam, az apjával közösen megjelentek otthonunkban és megfenyegettek, hogyha nem akarok magas pozíciójú rendőr rokonukkal szembekerülni akkor lépjek le. Így én másnapra kiköltöztem. Élettársam még aznap amikor utasított a távozásra, feljelentett könnyű testi sértésért. Orvosi látlelet a nyakán halovány felhám sérülést állapított meg, melynek eredete tisztázatlan. A bíróságon ezt állította, 10mp-ig fojtogattam, kismértékben. A bíró megkérdezte a súlyunkat: Ő 45 kg én 110. A bíró kérdésére azt felelte ebből könnyedén kilépett, segítséget nem kért a lakásban tartózkodó apjától (akit majd a következő tárgyaláson idéznek tanúként). Én a cselekményt nem követtem el. mellékeltem számos olyan anyagot amely bizonyítja, hogy élettársam előszeretettel vagdalja magát, fétis rendezvényekre jár. Véleményem szerint ehhez kapcsolódó a felhám sérülése. Mire számíthatok ebben a perben? Mindenki segítségét köszönöm!