Közmunka nem teljesítése


Gabicsek # 2012.01.25. 22:31

De próbáld meg inkább ledolgozni (hétvégeken), még mindig jobban jársz, mert el fognak zárni.

ObudaFan # 2012.01.25. 12:18

Látni kellene az iratokat, de ebből jó eséllyel szabadságvesztés lesz.

Dworen # 2012.01.25. 11:45

Tisztelt Fórum!

2006-ban volt egy bűncselekményem, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás. Egy hipermarketben kinyitottam egy műanyag szerkezetet (széfer) amiben pl. a DVD-ket is tárolják társaim a benne lévő terméket kivették de az áruházból nem hozták ki.

Ezért a bíróság 2010-ben 40 nap közmunkára ítélt, figyelembe vették, hogy 2 napot fogdán voltam ebben az ügyben így 38-nap maradt.

Mivel nehéz anyagi helyzetbe kerültem sokat kellett dolgoznom egyik munkahelyemről mentem a másikra. Mivel szinte folyamatosan dolgoztam nem tudtam az ítéletem ledolgozni összesen két alkalommal jelentem meg.A pártfogómnak folyamatosan jeleztem, hogy sokat dolgozom, ő ezeket mindig jegyzőkönyvbe vette. Időközben barátnőm is akivel együtt élek elvesztette a munkáját és helyette is nekem kellett helyt állnom, nem sikerült, tetemes adósságot halmoztam fel.

2011 Októberében visszaküldték a bíróságra az ítéletem mivel nem dolgoztam le. Azóta mióta ezt a cselekményt elkövettem semmilyen szabálysértést/bűncselekményt nem követtem el.
Nem tudom hogy azon kívül, hogy ezt a büntetést nekem most átváltják letöltendő büntetésre van-e más lehetőségem. Egy ilyen büntetés jelenleg szó szerint az utcára tenne, nem tudnám az albérletem kifizetni és elveszteném a munkahelyem is.

Összegezve azt szeretném megtudni, hogy ennek a büntetésnek börtön büntetésen kívül van e más átváltási módja illetve, hogy a fentebb leírt dolgokat figyelembe veszik-e?
Természetesen az anyagi gondjaim tudom igazolni a bíróság felé pl. bankszámla kivonataimmal...

Válaszukat köszönöm.