Köszönöm, átírtam a segítségkérésbe.
Jogosan jártak el?
Ez nem büntetőjogi kérdés, szerintem írd át a segítségkérő vagy a polgári jogi topicba. Egyébként fogalmam sincs, milyen kártérítési szabályzata van az általad látogatott intézménynek, de van egy olyan érzésem, hogy semmiképp nem jártak el jogosan.
Nick Name
Egy magyarországi középiskolába járok.Nemrégiben történt egy furcsa eset. Egyik számtech teremből /gépből, kiloptak egy memórát. Mivel a mi csoportunk volt ott utoljára abban a teremben, a lopás felfedezése előtt.Rögtön ránk terelődött a gyanú. Így minket gyanusítanak a lopással, ami persze érethető. Végül is mi voltunk ott utoljára abban a teremben. Csak az az érdekes hogy amikor ott voltunk már akkor sem ment a gép. A tanuló átült másik géphez gondolván megint elromlott ami nem ritka. A tanár nem volt bent, mivel kiment szünetre valamit intézni. A másik, hogy egy memória kiszedés nem megy könnyen. Ugye csavarok, ház stb...mindenki szedett már szét gépet gondolom otthon:) Szóval elég érdekes lenne szétszedni egy gépet az órán, a tanár tudta élkül. Mégis figyelmen kívül hagyva mindent, velünk fizettetik ki a memóriát. A kérdésem az lenne, hogy jogosan fizetteték-e ki velünk a memória árát. Nem nagy összeg, de lehet hogy mégis jogtalan? Bizonyíték nélkül lehet ilyet tenni? Ha valaki esetleg tud tanácsot adni kérem írjon. Előre is köszönöm. Üdvözletem
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02