Rokkant helyen parkolás


gerbera317 # 2014.03.03. 12:40

Kifizettem a parkolási díjat

Na és? A szabálytalan parkolás és a parkolási díj meg nem fizetése merőben eltérő dolgok! Ha a parkolási díjat megfizetted, akkor szabálytalan parkolásért még simán megbírságolhatnak. A parkolási díjjal nem vásároltad meg a jogot a rokkanthelyre.

Agent Cooper # 2014.03.03. 11:10

Kedves Calistoga!

Menjen vissza és győződjön meg róla, hogy jogos volt-e a büntetése. Egyébként meg kérheti, hogy megtekinthesse a készült fényképeket. Valószínűleg a kerületi közterület felügyelet büntette meg.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Calistoga # 2014.02.28. 21:41

Segítséget kérnék.
BP. VI. ker Ó utca 20 szám-nál büntettek már meg valakit rokkant helyen parkolásért? 50 000 Ft-os csekket találtam a szélvédőn ma este 20:01 perces elkövetési idővel,de a színházból kijövet 9:30 körül nem néztem meg az elázott papírt. A lányom vette ki, reklámnak nézte, most látom csak hazaérve hogy nem az. Kifizettem a parkolási díjat a telefonommal este nyolckor az le is járt. Miért 1 perccel azután csaptak le rám? Céges autó, duplán kellemetlen. Mit tehetek?
Felfestve semmi nem volt. Tudja valaki hogy van-e ott eldugva tábla? Ha van mit tehetek? Olyan érzésem volt amikor 18:30 körül leparkoltam ott, hogy ketten is figyeltek.
A szétázott papíron az áll, hogy a döntéstől számított 30 napon belül kérhetek felülvizsgálatot. Ki a düntéshozó, az nem derül ki. Határidőre fizessem be, de határidő nincs megadva.
Soha nem állok mozgássérült helyre.
Mit tegyek?

Egyjogász # 2014.02.19. 10:03

A mozgáskorlátozott Roky, a nyugdíjas meg gondolom nyugger....

monalisa1 # 2014.02.19. 09:57

Tudtommal rokkanthelyen való várakozásért fix 50.000 Ft közigazgatási büntetés jár.

Agent Cooper # 2014.02.19. 08:40

Kedves P.Dóri!

Kérelmezte már a helyszíni bírságolás felülvizsgálatát? Erre a döntéstől számított 30 nap áll rendelkezésére.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

gerbera317 # 2014.02.19. 08:35

Ha neked fixa ideád, hogy az nem rokkanthely, akkor várd meg a feljelentést és a határozatot, majd fellebbezz ellene, és döntsd meg azt az állítást, hogy az rokkanthely.
Ha nem vagy biztos magadban, akkor pedig fizesd ki a helyszíni bírság összegét, és tanulj az esetből.

P.Dóri # 2014.02.19. 07:18

Jó reggelt Tisztelt Agent Cooper!
Ezt kaptam
Címszó:
Mozgáskorlátozottak részére fenntartott várakozóhelyen jogosultság hiányában várakozott"
Helyszíni bírság

Agent Cooper # 2014.02.18. 14:10

Kedves P.Dóri!

Milyen büntetést kapott?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

P.Dóri # 2014.02.18. 10:21

És még annyit hogy nincs felfestve Roky Greffiti sehova csak egy tábla az is az egyik oldalt elbújva

P.Dóri # 2014.02.18. 10:18

Tisztel Fórum!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Kihez fordulhatok akkor ha egy nem értek egyet azzal a büntetéssel amit ki róttak rám!

XII.ker Csörsz utcába parkoltam ahol már lassan 15éve rendszeresen. Van egy 2 személyes Roky hely én 3.nak álltam beparkoltam. Ami természetesen már nem az!!!!!

Nem telt bele 15 perc és volt a cédula!
Én egyből videót, képet készítettem és reggel az irodájukba kezdetem a napot, kértem a képeket amiket ők csináltak és véleményt! Amire az volt a válaszuk "hát igen határ esett!!

Ilyenkor kihez fordulhatók?
A szívesen elküldöm,a képeket hogy mondjanak Őnnök is róla vélemény!!

A segítséget előre is köszönöm!!
Ü.I: másnap reggel az aksimat is kilopták a kocsiból!!

sünmama # 2014.01.31. 15:44

Tisztelt Fórumozók!

Köszönöm a sok,számomra értékes hozzászólást,ami sok segítséget fog nyújtani,amikor a rendőrségen kell majd képviselnem az álláspontomat.

Néhány sorral még kiegészíteném az esetemet.
1.Záróvonal nincs az adott helyen,így balról is rá lehet kanyarodni,illetve tábla sem tiltja.
2.Felfestést nem láthattam,mert többcentis jeges hó borította a parkolót.Utólag megkérdeztem és felfestve sincs a mozg.korl.-ra vonatkozó jelzés.
3.Úgy gondolom,hogy vezetés közben,ha egy tábla háttal van nekem,akkor annak a jelzése nem rám vonatkozik.Ha a parkolótábla merőlegesen van az útra,bármelyik irányból behajtva,jól belátható módon,akkor jogosnak érezném a feljelentést.
Már rég rossz,ha vezetés közben kell kitotózni,hogy mi vonatkozik rám,vagy netán körbe kell járnom a táblát,mert nem látható egyértelműen.
4.A helyszínen készítettem fotókat,parkolás közben és abból az irányból is ahonnan nem kivehető a tábla.
5.50000 Ft az csak a helyszíni bírság.Amúgy 100000 Ft.

Még egyszer Üdvözlet és köszönet Mindenkinek a sok jó tanácsért és tájékoztatásért!

tollasposta # 2014.01.29. 14:42

Kedves sünmama!
Újrázok egyet, mert az előbb elvette a "rendszer" az irományomat.

Arról írtam volna részletesen Önnek, hogy amennyiben Ön úgy fordult be a menetiránya szerint baloldalon kialakított parkolóhelyre, hogy közben nem lépett át záróvonalat, tiltást (mert nem volt), akkor Ön nem a szemből jövők számára szabályosan kirakott tábla fotójával tudja bizonyítani a vétlenségét, hanem azon közúti jelzések HIÁNYÁVAL, amik az Ön számára nem adtak tájékoztatást a parkolóhely kialakításáról és szabályozásáról, s ezért nem, mert NEM VOLTAK.

Önnek nem a szembejövőknek felállított táblát kell fotózni, amelynek a felülete a szembejövőknek ad szabályosan információt, hanem magát az egész parkolót, ahol nincs kihelyezve sem olyan tábla, aminek a felülete az út vonalával párhuzamosan lenne állítva, biztosítva ezzel a mindkét irányból érkezőknek a rálátást, sem pedig burkolatfestés nincs azon a várakozóhelyen, amit ezek hiányában egyedül az Ön számára láthatatlan felületű tábla jelzett.

Vissza kell menni és az egész várakozóhelyről kell készíteni egy képet, az Ön érkezésének a szemszögéből, majd egyet "szemből", amit balesetmentesen leginkább a szemközti járdáról tud megtenni, mert akkor van olyan rálátásban magára a várakozóhelyre, mint amikor balra kanyarodva befordult a tiltott állásba.

Nem kell a boltostól sem tanúskodás, mert nem az a lényeg, hogy a kint lévő tábla felületének a síkja régóta van úgy, vagy sem.

A parkolóhelyeket teljesen szabályosan jelzi az a tábla, ami az érkező szemszögéből a jobb oldalon állva a síkjában az útra merőlegesen jelzi, hogy milyen helyzetben kell várakozni, vagy hogy a sorban melyik helyekhez milyen kiegészítés dukál.

Amikor a szemből érkezők számára valami miatt tilos a parkolóhely felőli oldal (sáv) igénybevétele, vagy az arra való fordulás, akkor egy ilyen tábla teljesen megfelelő.

Ha viszont nem tilos a szemből érkezőknek a ráfordulás, akkor vagy azt csinálják, hogy kitesznek még egy táblát a várakozóhely szélén máshol is (akár a kiegészíteni kívánt helyeknél) de annak a táblának a síkja már az úttal párhuzamosan van állítva és értelemszerűen aszerint is jelzi a várakozóhelyek kialakítását, vagy a kiegészítő információt.

Egyes útkezelők eleve csak ezt a táblát teszik ki, mert ezt a mindkét irányból érkezőnek látnia kell...

Ha viszont ilyen tábla nincs, akkor egyértelműen a burkolatra festett jellel kell jelezni, hogy az a hely mozgáskorlátozottak számára van fenntartva.

Önnek olyan fotó bizonyítja az igazát, amin az látható, hogy az Ön szemszögéből érkezve nem volt meg a kellő információja a várakozóhely használatához, mert SEM TÁBLA, SEM ÚTBURKOLATI FESTÉS nem volt.

monalisa1 # 2014.01.29. 12:53

Én 50e forintban tudom a büntetési tételt, méltányossági engedmény nincs de részletfizetés kérhető. / Az eljárás során a boltos mint tanú segítségedre lehet, igazolva hosszú ideje rossz szögben áll a tábla. (Bár ha valaki valahol leáll és a kocsija előtt/mögött közvetlenül táblát lát, önös érdek hogy megnézze...)

gerbera317 # 2014.01.29. 10:47

ezért első fokon a szabálysértési hatóság hoz határozatot

Igen, és annak a végén ott lesz a jogorvoslatról szóló oktatás, és aszerint kell majd jogorvoslatot kérni, nem pedig fűhöz-fához kapkodva. Most megnéztem a törvényt, valóban nem fellebbezés, hanem kifogás, és valóban a bíróság bírálja el. Ezzel nincs is gond. Engem a kirendelt előadóval való gépészkedés aggaszt, mert ez miatt szokták a jogban kevésbé jártasak a jogorvoslati kérelmüket elmulasztani, aztán utólag sírnak itt a fórumon, hogy "szégyen ez az ország".

Agent Cooper # 2014.01.29. 09:09

Kedves gerbera317, sünmama!

Mivel nem olyan szabálysértés miatt indult eljárás, ahol szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértés történt, ezért első fokon a szabálysértési hatóság hoz határozatot. (Tehát szó sincs még bíróságról és nincs lehetőség fellebbezésre.) Az érdemi határozattal szemben az eljárás alá vont személy és képviselője jogorvoslatként a határozat közlésétől számított nyolc napon belül kifogást nyújthat be. A kifogásban célszerű kérni, hogy a bíróság az ügyet tárgyaláson bírálja el.

Azért nem árt jól megírni azt a kifogást.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

gerbera317 # 2014.01.29. 07:55

Ha határozat jön a bírságról, csak semmi rohangálás a helyi előadóhoz, és semmi kifogásosdi!!!

A határozat ellen időben fellebbezéssel kell élni annál a hatóságnál, akit a határozat végén erre megneveznek. A fellebbezésben értelmesen elő kell adni a saját álláspontodat és a bizonyítékaidat, akár helyszíni szemlét is követelhetsz, továbbá kérned kell, hogy szüntessék meg ellened az eljárást, vagy változtatssák meg a határozatot. Arra nem hivatkozhatsz, hogy nem történt szabályszegés (hiszen megtörtént, ez tény), ugyanakkor egy szót sem arról, hogy elismered! Ilyenkor arra kell hivatkozni, hogy olyan közlekedési magatartást tanúsítottál, ami az adott körülmények között tőled elvárható volt, és méltánytalan volna, ha más mulasztásának a jogi és vagyoni következményeit neked kellene viselned.

sünmama # 2014.01.28. 19:21

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm a gyors választ,ami kissé megnyugtatott,de majd kiderül,hogy a kirendelt előadó is érti-e a táblaproblémát,illetve meg akarja-e érteni...
Mindenesetre én készülök számára a helyszini képekkel.
Üdv.

Agent Cooper # 2014.01.28. 18:26

Kedves sünmama!

Komoly esélye van, hogy megússza, csak ne hagyja magát! Amennyiben büntetést kapna, mindenképpen éljen kifogással.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sünmama # 2014.01.28. 18:15

Tisztelt Fórumozók!
2014.januárjában a rendőrség feljelentett,mert mozg.sérült parkolóhelyen álltam meg az autómmal.Balról kanyarodtam rá a parkolóhelyre és semmit nem lehetett látni a parkolótáblából,mert az nem merőlegesen mutat az út felé,hanem csak a jobbról kanyarodók látják.Magyarán:egyirányból lehet csak kivenni,hogy az rokkant parkoló.Mire visszaértem cetli várt a feljelentéssel.A parkolónál lévő bolt tulaja szintén megjegyezte,hogy szeretnek itt büntetni a rendőrök,mert a tábla el van fordítva és csak egy irányból lehet kivenni tisztán.
Ismerősöm tanácsára lefényképeztem az autó helyzetét a táblával együtt,majd bementem a "kisvárosi" rendőrségre,ahol elmondták,hogy majd egy előadó lesz az ügyemhez kirendelve,csak várjak.Kb.100000 Ft a bírság,melyet megnéztem a neten.
Kérdése(i)m a következők lennének:
1.Ha beviszem a képeket,melyen nem lehet kivenni a táblát abból az irányból,ahonnan megközelítettem,megúszhatom-e?
2.Ha mégis fizetnem kell,mert süket fülekre találok,kérhetek-e méltányosságot,illetve részletfizetést?
3.Jár-e érte büntetőpont?
U.I.:Az élet fintorát hátrahagytam:alapból elítélem,ha más ilyet tesz és az erkölcsöm is azt diktálja,hogy ne vegyem igénybe az ilyen parkolókat,ugyanis mozgássérült gyermekeket fejlesztek és aznap is emiatt érkeztem ebbe a rosszul kitáblázott városkába...

Sissie # 2013.09.13. 13:21

Tisztelt Fórumozók,

nem vagyok jártas a tematikában, soha nem kaptam még parkolási büntetést, ezért érdeklődni szeretnék, hogy 2013. február 28-i hozzászólásaik óta az objektív felelősség kikerülése változott-e a mozgáskorlátozott parkolási vétség esetében? Sajnos egy rakodás alatt lévő autó kitakarta a táblát és a parkolóhely nem volt felfestve, így a testvérem rossz helyen parkolt. Tennem kell ez esetben terhelő vallomást ellene vagy ez elkerülhető?

Köszönöm a mielőbbi választ!

üdvözlettel,
Sissie

tothvili # 2013.02.11. 17:00

Szerintem is a rokkant hely két ismérve a felfestés és a tábla.
Gyakorlatban viszont azt hallottam, hogy a felfestés is elég. Ez elég érdekes így.... de hát mit tudni...

Az objektív alól tavaly szeptemberétől kikerült a szabálytalan parkolás, jelenleg eredményesen lehet rá hivatkozni.

Rafina67 # 2013.02.11. 14:42

Kedves bodikrisztina!

A rokkant parkolóhely akkor szabályos, ha van tábla és felfestés is. Ha valamelyik hiányzik akkor nem rokkant parkolóhely.

Én fényképeznék, igyekeznék rendőri jelentést is beszerezni arról, hogy milyen a jelzés.
A parkoló fenntartója köteles a jelzéseket megfelelő állapotban tartani.

Minden jót!
R

Véleményem # 2013.02.11. 13:18

Igen lehet hivatkozni rá. Ha valóban semmi se jelezte és hó volt ott akkor nem büntethettek volna...
Persze látni kell a helyből adódóan, hogy mégis mit akadályoztál, mert ha annyira egyértelmű volt akkor azért mégse kellett volna megállni ott.

bodikrisztina # 2013.02.10. 23:11

Tisztelt Fórumozók!

Lehet, hogy én vagyok a buta, de olyanra még lehet hivatkozni, hogy hozzátartozó követte el a szab.sértést? Akkor mire van az objektív felelősség?

Hasonló cipőben járok, azért tévedtem ide.
Konkrét esetem:Apukám kocsiját vezettem, és szabálytalanul parkoltam. De a parkolót vastagon hó fedte, és nem láttam, hogy ott nem lehet parkolni. Tábla nem jelezte, kb. 10 másik autó parkolt hasonló pozícióban rajtam kívül. Mire visszaértem a kocsihoz, ott virított a büntetésem. Közterületesek büntettek meg, szerintük akadályoztam a szabályosan parkoló gépjárművet, aki apukám gj-nek elvontatása nélkül mégis valahogy csak kiállt a saját parkolóhelyéről...

Ilyen esetben egyébként hivatkozhatok arra, hogy nem láthattam az útburkolati jeleket felfestve, így nem tudhattam, hogy ahol én parkolok, az már szabálytalan?

Köszönöm a válaszokat!