Rendőr mikor mehet be a kertembe, házamba?

Gowan # 2015.05.15. 15:27

Köszönöm a választ Dr. Attika!
Az elővezetéshez az ügyész engedélyét, ami a figyelmeztetésben szerepel, hogyan szerzi be a hatóság?
Ügyfél korábban az ügy szüneteltetését is kérte, a kérelem jogosságát alapvetően meghatározó bírói ítéletig.
Így is folytathatják hivatalból az eljárást?
Szerintem azzal, hogy a hivatal felterjesztett, lemondott a további intézkedésről.
Fellebbezéssel vagy egyetért a hivatlal és jogorvoslatot biztosító döntésben megadja,
vagy addig nem intézkedhet, míg a másodfok esetleg erre nem utasítja, de azt is közölni kell az ügyféllel, jogorvoslatot biztosítva, ami nem történt meg.
Nincs ellenérdekű fél. Hogyan tarthat tárgyalást, ha már bírósági ügy is folyamatban van?
A kérelmét akarják jogtalan fenyegetéssel visszavonatni vele.

Dr.Attika # 2015.05.14. 18:09

Főszabály szerint nem lehet kötelezni az ügyfelet személyes megjelenésre a kérelmére indult eljárásban és elővezettetni sem lehet, de valószínűleg itt a kérelemre indult eljárást hivatalból folytatja a hatóság, illetve tárgyalást akar tartani. Ekkor elképzelhető az elővezetés.

Gowan # 2015.05.14. 17:45

Üdv!
Segítséget kérek a következő ügyben:
(Más fórumot nem találtam.)

Rokonom ellen a saját kérelmére indult közigazgatási ügyben a hatóság az idézésben elővezetést helyezett kilátásba.

Első idézése nem volt szabályszerűen kiküldve, azt az időpont után tutdta csak átvenni.

Hozzá tartozik, hogy az ügy már az első időpont idején is fel volt terjesztve, tehát az I. fokú hatóság már elvileg nem jogosult cselekményt folytatni.

Kérelemre indult eljárásban lehet helye kényszerintézkedésnek?

Előre is köszönöm, ha valaki megmondja, hogy tudnám a jogsértéseket megakadályozni.

Gyattila # 2013.01.30. 20:40

Köszönöm a válaszokat, furcsálom, de, ha így van akkor így van. Azért elgondolkodtató jó e ez nekik is, hiszen tanú nélkül bemegy valahova nekem meg "eltűnik" bármi is a kertemből, akkor nem tudom ki jár rosszabbul....
Főleg, ha valaki "látja", hogy bemászott majd kimászott éppen azzal ami eltűnt...

tothvili # 2013.01.30. 12:41

Szerintem ne babrálj a rendőrökkel. Ők a munkájukat végzik, és érthetően morcosak lesznek ettől.
Még a végén túlkapást követnek el bosszúból...
Hiába lehetne elvileg igazad, akkor is ők az erősebbek.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.30. 11:08

A negyedik rossz hír, hogy ha a cselekmény, amelyre előállítják, délután van, akkor néhány örömteli órát a fogdán tölthet. Ugyanis az előállítást rendszerint a hajnali órákban történik, hogy biztosabban otthon találják a delikvenst.

Ilyen ügyekben a "leszarom" mentalitás nem nyerő.

Agent Cooper # 2013.01.30. 08:40

Kedves Gyattila!

Több rossz hírem is van Ön számára. Az első, hogy a rendőr elővezetés céljából magánlakásba vagy közterületnek nem minősülő egyéb helyre is beléphet anélkül is, hogy bebocsátást kapott volna, erre a Rendőrségi törvény lehetőséget biztosít számára. Ehhez hatósági tanú vagy hatósági határozat (népiesen házkutatási parancsnak is nevezik) sem szükséges. A rendőr az intézkedéséről jelentést készít.
A következő rossz hírem, hogy az elővezetés költségeit Önnek kell megfizetnie. Persze Ön ezt nem tudja, mert az idézéseket, amelyekben Önt erre figyelmeztetik, nem veszi át...
A harmadik rossz hír, hogy Ön rendbírsággal is sújtható (ezertől kétszázezer forintig), és a meg nem fizetett rendbírság elzárásra változtatható át.
Ezek után döntse el Ön, hogy valóban semmiségről van-e szó...

Üdv: A. Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gyattila # 2013.01.29. 17:26

Üdv Mindenkinek.

Külföldi munkám miatt egy nyár óta húzúdó tanúkihallgatáson nem jelentem meg illetve mikor egyszer elmentem az előadó betegedett le.
Értesítéseket nem tudok átvenni hiszen külföldön vagyok telefonon, ha keresnek felveszem beszélek vele. A lényeg, hogy megelégelte és egy napon mikor itthon voltam nehezményezte, hogy nekem nem az a legfontosabb, hogy felkeressem őt és közölte bevitet.
Meg is jelentek a rendőrök a háznél. ( onnan tudom, hogy ismerős volt és felhívott, hogy ott áll a ház előtt és otthon vagyok e? ) Közöltem nem és holnap elutazom ismét majd 2 hét mulva itthon leszek egy hetet és akkor beszaladok.
A rendőr ismerős közölte ő azért bemegy a kertbe és igazából a házba is bejöhetne.
Értetlen számomra, hogy ez valóban lehetséges?
Mindenféle hatósági tanu nélkül átmászik a kerítésen és nézelődik?
A házba, hogy akart bemenni betörné az ajtót?
Lehetséges ez egy ilyen semmiség miatt?

Előre is köszönöm a válaszokat