fogház büntetés

zsofar # 2017.07.21. 13:31

Kedves Ügyvéd úr!

Még egy fontos kérdés. Az erkölcsim még tiszta marad a közérdekű munka miatti átváltoztatás miatt?

Zs

zsofar # 2017.07.21. 12:26

Kedves Ügyvéd úr!
Meg is kaptam a beívót a Nagy Ignác utcára fogház. Onnan visznek tovább vagy ott maradok épület fenntartásra karbantartásra? Irták, hogy kérhetek 3 hónap halasztást, ezt meg probáljam, hogy a családnak egy anyagi félrerakott pénzt tudjak elrakni 33 napra?

Üdv,
Zs

Dr.Attika # 2017.07.09. 05:24

Ezt a 33 napot sajnos le kell tölteni a fogházban. A bv-bírónak ez ügyben nincs is más lehetősége, mint megállapítja az átváltoztatás időtartamát. Mikor jön na behívó? Ahogy üresedés van a bv. intézetben.

zsofar # 2017.07.09. 04:36

Sziasztok!

Pénteken kaptam meg a határozatot a 2. fokú bíróságtól, hogy jogerőre emelkedett és végrehajtható a közérdekű munka átváltoztatása fogházra. Nem nagyon tartom igazságosnak mivel a bv biró előtt történt meghallgatáson nem is hallgatott meg csak 30 perc késés után két percben elmondta hogy hány nap a fogházban.
Ilyenkor van még lehetőség a Kúriához fordulni?
Ha mennem kell akkor kb mikor kell bevonulni? és van kedvezmény feltételesre fogháznál? 33 nap az ítélet.

Köszönöm Zs

Dr. Jégember # 2014.11.13. 11:40

Hogyne szabadulhatna korábban a pénzbüntetés átváltoztatásánál. Kifizeti a fennmaradó részt amit nem ült le és viszontlátásra.

Dr. Jégember

Dr.Attika # 2014.11.13. 09:54

Nem közmunkára, hanem közérdekű munkára ítélték. A kettő nem ugyanaz. Mivel önhibájából nem kezdte meg így fogházban kell letölteni azt az időt. És sajnos ebben az esetben még megváltás sem jöhet szóba, mint pénzbüntetés esetében. Számolnia kell még a napi 8.800,- Ft rabtartás költségével, tehát nem olcsó dolog nem elvégezni a kirótt közérdekű munkát.

miskolcboy # 2014.11.13. 07:23

Engem a miskolci bíróság 150 óra közmunkára ítélt de sajnos a munkáltatóm miatt nem tudtam elmenni az alkalmassági vizsgálatra. Emiatt sajnos átváltották a közmunkát fogház büntetésre. Azt szeretném megtudni hogy a 150 óra hány nap fogház büntetésnek felel meg? Valamint minden érdekelne amit tudni kell a fogház büntetésről?

Véleményem # 2013.03.29. 16:14

Nem szabadulhat előbb és haza sem engedik. ( ebben az esetben ha pénz büntetést váltanak át )
Időben be kell vonulni akkor a hozzá állás más lesz a bv-ben. A büntetés végrehajtási intézetben kell érdeklődni. Munka mindig szokott lenni bent... Megkönnyíti a bent létet és gyorsítja a napokat.
Ne feledje ha nem vonul be időben, akkor körözni fogják és bukik minden létező kedvezményt...

voky # 2013.03.28. 08:49

Segítséget kérnék!bírósági ítéletként 450ezer ft büntetést kaptam részletre amit sajnos nem tudtam megfizetni.Ezt átváltoztatták 180nap fogházban letöltendőre(2500ft/nap).Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben van-e valami kedvezmény?(pl:elöbb szabadulhatok mint 6hónap)dolgozhatok-e bent,haza-e engednek időnként?

A válaszokat előre is köszönöm!