sikkasztás ez?


ObudaFan # 2013.05.12. 16:43

Azért ez így meglehetősen pongyola elhatárolás, a lopásnál sincs jogalap. Csalást tévedésbe ejtéssel vagy tévedésben tartással lehet elkövetni. Ha a lakással, annak az állapotával kapcsolatban a tévedésbe ejtés megállapítható, akkor nem zárható ki elvileg a csalás.

pancser12 # 2013.05.24. 20:40

Megjött az elutasító határozat az ügyészségtől. A csalás megalapozott, mert a keletkezett okiratok, vallomások alapján ezt állapították meg...Vagyis haszonszerzés végett tévedésbe ejtettem a lakással kapcsolatban....és amikor odament a kulccsal és meglátta, hogy az rossz és koszos állapotú,régi bútorokkal és az ajtón nagy lyuk is van, azonnal visszakérte a foglalót, amit én nem adtam, mondván megtekinteném elébb a lakást......

Hát ez alapján akár logikus is lehetne, hogy egy lelakott lakást előre eltervezve más pénzén akarnék felújítani, nade nem ez van...mert előtte és azóta is bérlik, laknak benne, én egy héttel a kulcs átadás előtt aludtam ott, nem volt kosz, a lyuk az a kémlelőnyílás.
Egy agyament vallomása, 2 db fotó a takarítószerek és a kanapén hagyott pokrócról,telefonok híváslistája,egy általam irt átvételi elismervény... ennyi elég, hogy elitéljenek? Agyrém, ami itt folyik...
És mi lenne, ha tényleg koszos-betört ajtajú lakást adok ki, az eleve bűncselekmény?

Agent Cooper # 2013.05.27. 09:50

Kedves pancser12!

Ne keseregjen, hiszen borítékolható volt az eredmény. Azt kell, hogy mondjam, hogy ha hagyja magát, akkor valahol ezt meg is érdemli.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

mentaldr. # 2013.06.10. 14:05

Lezárta az ügyészség, de nem büncs. hanem bizonyítottság hiányában. Na most jön az én köröm....