Roncsautók műszaki vizsgagyára Tiszaújvárosban?


takacs j # 2018.10.14. 02:10

Csak gratulálni tudok a kitartásodért, és kíváncsian várom a fejleményeket, sikerül e végül valamit elérni. Apró kérdésem az, hogy mit csinál az akinek nincs 150 meg 30 meg stb. ezer forintja mert annyira szegény? Oké, hogy akkor nincs autója, de egyéb vitás esete lehet és ha nincs még ennyi pénze se jogilag eljárni akkor mi van? Anyagi okok miatti jogfosztottság?

Dr.Attika # 2018.10.14. 05:22

Jóindulatú figyelmeztetés.
Ez az út az Ön bebörtönzéséhez is vezethet becsületsértés miatt. Teljességgel kimerítette a büntető törvény becsületsértés minősített tényállását.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.14. 07:04

Hagyd már. Egy ideje magával beszélget két nicken.

Supervisiter # 2018.10.21. 06:40

A kedves ügyvéd uraknak akkor is ez lenne a véleménye, ha ez a mindössze tizenöt életveszélyes műszaki hibával a közútra kiengedett roncsautó éppen őket vagy a szeretteik közül valakit gázolt volna el? Ennek következtében még évtizedekig állandó elviselhetetlen fájdalom mellett állandó ápolásra, gondozásra szorulnának...???

Becsületsértés? Börtön? Fegyház?
Bírói eskü: „A bíró a bírósági szervezet tagjaként szolgálatot teljesít.”
„A bíró hivatását esküjéhez - Az eskü szövege az egyes közjogi tisztségviselők esküjéről és fogadalmáról szóló 2008. évi XXVII. törvényben foglalt eskü szövegéből ["Én (az eskütevő neve) fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; (a tisztség megnevezése) tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom.”] és az annak zárómondatát (Az eskütevő meggyőződése szerint Isten engem úgy segéljen!) megelőző következő szövegből áll: "Fogadom, hogy a rám bízott ügyeket tisztességes eljárásban, részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, kizárólag a törvényeknek megfelelően bírálom el; hivatásom gyakorlása során az igazságosság és a méltányosság vezérel." - hűen köteles gyakorolni, igazságszolgáltatási feladatainak teljesítését nem tagadhatja meg, a rábízott ügyekben folyamatosan, lelkiismeretesen köteles eljárni.
”A bíró minden ügyben befolyástól mentesen, és részrehajlás nélkül köteles eljárni.”
„A bíró az eljárása során köteles az ügyféllel szemben tisztességes és pártatlan magatartást tanúsítani.”
„A bíró a rábízott ügyet annak munkaigényessége és az eljárás sajátosságai által meghatározott ésszerű határidőn belül köteles elbírálni.”

Milyen becsületsértés? Az bírói eskü, az igazság és a tisztességes eljárás becsületének megsértése...???

takacs j
Köszönöm a hozzászólását, mégsem önmagammal beszélhetek...
Egyébként a per minden iratát elküldtem és folyamatosan küldöm Strasbourgba a kapott ügyszámra, ez a per valószínűleg úgyis ott fog befejeződni...

Azért az több mint elgondolkoztató, hogy egy csaló műszaki vizsgabiztos több százezer forint kár okoz és nincs felelős. Ő a munkaadójára mutogat a munkaadó meg kijelenti, hogy nem ő okozta a kárt...
Amennyiben nem fizettem volna ki a több százezer forintos kárt, akkor a friss műszaki vizsgás roncsról a hatósági felülvizsgálaton azonnal levették volna a rendszámot és kivonták volna a forgalomból.

Steno # 2020.05.08. 13:08

Ismertetem a Debreceni Ítélőtábla ítéletét: Megszületett a per hetedik!!! évében a Debreceni Ítélőtábla vérlázító, gyalázatos ítélete:

Az okirathamisító csaló I. r. alperes és a roncsnak mindössze 15 életveszélyes műszaki hibával sikeres „A” minősítéssel műszaki vizsgát adó csaló műszaki vizsgabiztos 58:42 arányban pernyertesek lettek!!!

A csaló vizsgabiztosnak még 30.000.- forintot is megítéltek a felperestől...

A felperes pénzbüntetését 20.900.- forintra mérsékelték.

Magyarországon dicséretes, bíróságilag támogatott az okirathamisítás és a csalás és a roncsautókat időzített bombaként lehet büntetlenül műszaki vizsgáztatni és forgalomba engedni...?

Az ítélet szerint a csaló műszaki vizsgabiztos nem felelős, mert csak alkalmazott, az őt alkalmazó Kft sem felelős, mert nem ők adták csalással a műszaki vizsgát…

Az ítélet ellenére az alperes egyetlen forintot sem fizetett és nem is fog fizetni…

A felperes a gyalázatos ítélet szerint csak mindössze 42%-ban lett pernyertes, a végtelenségig elfogult Debreceni Ítélőtábla az alpereseket 58:42 arányban pernyertesnek ítélte, ezzel őket több százezer forintos jogtalan előnyhöz juttatta…

Valóban ez lenne 2020-ban Magyarország, mint jogállam?

Steno # 2020.05.09. 11:04

A felperes jóhiszeműen vásárolta meg 2013-ban a friss műszaki vizsgás kisteherautót.
Okkal-joggal bízott abban, hogy a friss műszaki vizsga biztos garancia a kifogástalan műszaki állapotra.

Röviddel később kiderült, hogy egy olyan roncsot vásárolt, amelyet „csak” 15 életveszélyes műszaki hibával óriási csalással engedtek át a műszaki vizsgán.

A felperesnek közel egymillió forintos kiadása keletkezett, amelyet azért kellett kifizetnie, hogy a roncsot megjavíttassa és az újabb hatósági műszaki vizsgán ne vegyék le róla a rendszámot és ne vonják ki a forgalomból.

A felperes tehát a legteljesebb mértékben eleget tett a kárenyhítési kötelezettségének, ennek ellenére a Debreceni Ítélőtábla gyalázatos ítélete azonban mégis a csaló alpereseket hozta ki 58:42 arányban pernyertesnek!!!

Az indoklásukat 67 pontba foglalták, amelyekben szinte kivétel nélkül a felperest hibáztatják és a csalók érdemeit méltatják…
Olyan várlázító az ítélet, hogy elrettentő példaként kellene oktatni a jogi egyetemeken…

A felperes először a Transparency International Magyarországhoz fordult. Azonban ezek a „jogvédők” munkaerőhiányukra hivatkozva elutasították…

Azután a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület következett.
A felperes 137.000.- forintot fizetett nekik a jogi képviseletért.
Az Egyesület elküldött egy beadványt Strasbourgba, amelyet visszaküldtek, mivel minden magyarországi jogorvoslat nem lett kimerítve.

A Debreceni Ítélőtábla gyalázatos ítéletét követően az Egyesület ismét küldött egy beadványt Strasbourgba.

A felperes kérte tőlük a Kúria illetve az Alkotmánybíróság előtti jogi képviselet, amelyre az egyesület elnöke két ügyvéd elérhetőségét adta meg.

Az egyik az irodája túlterheltségére hivatkozva nem vállalta a másik még csak egy sor válaszra sem méltatta.

A felperes ismét kérte az elnök segítségét, bízva abban, hogy valódi jogvédőkkel van dolga, de az elnök közölte, hogy nem vállalják…

Íme, a „NAGY JOGVÉDŐK”…
Ezután okkal-joggal merülhet fel a kérdés: Ki mikor miért és adott engedélyt olyan magát jogvédőként hirdető/nevező egyesületnek, amely egyetlen olyan ügyvéddel sem rendelkezik, amely képes lenne a Kúria/Alkotmánybíróság előtti jogi képviseletre?
Miért és meddig működhetnek még az ilyen a magukat jogvédőnek nevező/hirdető egyesületek???

A felperes győri ügyvédje írásban megígérte, hogy vállalja a Kúria előtti jogi képviseletet és az 502. számú végrehajtás kérési lapot is – mivel az alperes nem fizetett - a kívánalmaknak megfelelően kitölti és eljuttatja az illetékes szerveknek.
Azonban sajnos napok óta elérhetetlenné vált…
Folytatása következik…

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.09. 12:09

Okkal-joggal bízott abban, hogy a friss műszaki vizsga biztos garancia a kifogástalan műszaki állapotra.

Magyarországon?

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.09. 12:20

Tök izgalmas a történeted Steno, de nem egyszerűbb lett volna a vásárlást megelőzőleg, vagy (akár) közvetlen utána átvizsgáltatnod az autót és miután kiderül a 15 életveszélyes valami, esetleg visszaviszed, hogy dugják fel maguknak...

Azt írtad kifizettél eddig 137 ezret a jogi képviseletért, ennek a töredékéből megoldható egy állapotfelmérés, persze az nem annyira menő, hisz nem a Transparency International Magyarország csinálja...

tamas9999 (törölt felhasználó) # 2020.05.09. 16:17

Kicsit visszaolvastam és úgy látom, te ezt a dolgot leginkább kiírni szeretnéd magadból és az érdemi válaszok nem igazán érdekelnek.
Szerintem csinálj egy olyan blog félét, ott elsírhatod az összes búbánatod és még színes képeket is berakhatsz. Például a gyalázatos ítéletről, vagy lerajzolhatnád a csaló alpereseket, - én biztos megnézném, küldhetnél majd vmi linket.