Nyomozások felfüggesztése


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.23. 05:06

Ha a cellapozicíó alapján megállapítható lenne, hogy a közelben volt, még az sem jelenti azt, hogy ő követte el a bűncselekményt. Pl.: előfordulhat időbeli eltérés is, illetve előfordulhat, hogy éppen a bűncselekmény elkövetésekor arra sétált, biciklizett stb.

Nem sérti a tisztességes eljáráshoz való jogod.

Stage # 2015.12.22. 23:54

A cellainfó azért kellene, mert arról van felvételem, hogy mikor és hol dobálta kővel a kocsit, illetve arról hogy kerékpárral érkezik valahonnan, csak épp az arca nem látszik. Ügyelt rá, hogy ne legyen rajta a videón.

Tehát a cella infó alapján ha Ő abban az időben xy pontból xy pont felé haladt és ráadásul ott állt meg ahol a dobálás történt, szerintem bizonyító erejű lehet a cella infó.

Nem sérti a cella infó lekérésének megtagadása és a nyomozás felfüggesztése a tisztességes eljáráshoz való jogom? Feltéve, hogy a sértettet is megilleti ez az alkotmányos jog.

Elfogadhatatlan számomra az -az indok, hogy "ez csak kiemelt ügyekben szokás". vicc

folyami géb # 2015.12.22. 06:06

A poligráf valóban nem bizonyíték, a cellapozíció pedig legfeljebb arra elég, hogy az illető (pontosabban a telefonja) egy adott területen belül volt (ha épp nála volt a telefon).

A te szavad feltehetően azért nem elég, mert csak azt mondod: biztos a szomszéd volt. Ha azt mondtad volna, hogy láttad is az eseteket (+ egyszer tetten is érik), már más lenne a helyzet. Le kell kamerázni újra.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.12.21. 23:17

Polgári perben is csak attól tudsz kártérítést kérni, aki neked a kárt okozta és ott is tudni kell bizonyítani, hogy ki volt a károkozó.

Stage # 2015.12.21. 23:12

Kedves Fórumozók!

Előre bocsájtom, hogy utálok veszíteni. Sértettje vagyok több autó rongálásos vétségnek, legalább 10-15 feljelentés történt rongálás miatt. A szomszédom az autómat folyton összekarcolja mert haragszik rám, de amikor tanúként kihallgatják letagad mindent. Mivel bevallani nem akarja a cselekményt a rendőrség azonnal eldobja a tollat és mint aki jól elvégezte a dolgát felfüggesztgeti a nyomozásokat. Arra várnak, hogy esetleg Én szolgáltatok valamilyen tárgyi bizonyítékot. A 10-15 ügyből egy alkalommal megbukott a szomszéd, sikerült Őt lekamerázni. Ebben az egyetlen egy ügyben történt ellene vádemelés. Az, hogy Én megnevezem Őt elkövetőnek, valamiért nem elég hogy meggyanúsítsák, csak tanúként hallgatják ki. Indítványokat tettem poligráfos hazugság vizsgálatra illetve mobil celle infó lekérésre, de azt mondta a rendőr, hogy ezeket csak gyanúsítottal szemben lehet alkalmazni, és nekik az nem elég hogy én azt mondom Ő az elkövető. Továbbá ezek drága dolgok és hogy csak kiemelt ügyekben lehet ezeket alkalmazni.

Úgy érzem lenne mód a felfüggesztett ügyek előrébb léptetésére, de nem akarják. Ki lehet ezt valahogyan kényszeríteni?

Polgári per, bármi?

Köszi a válaszokat