Mi szerepel a lakcímkártyádban?
Hazai cím vagy pedig az, hogy "külföldi lakcímmel rendelkezik"?
Szerintem az utóbbi esetben kérhetsz utazási költségtérítést.
Bírósági tárgyalásra utazási költség térítés
Gondolom, nem tanú vagy. (Vagy ha igen, akkor magyarországi címről idéztek, méghozzá a bírósággal azonos településről.)
Üdv! Mai napon megjelentem Kecskemét járás bíróságán. Németországbol érkeztem. Kinti bejelentette lakcímmel rrndelkezaal hoztam azt ezt igazoló lányt és a bíró azt mondta Nem jár útiköltség térítés. Hová fordulhatott ez ügyben? Tényleg lehetséges ez?
(Már mondták. Mint kiderült, másodfokon van az ügy.)
Egy próbát megér! Legfeljebb azt mondják, hogy nem.
A felet? Hát...
Azt is lehet kérni, hogy a lakóhelyedhez legközelebb eső bíróság hallgasson meg.
Inkább pártfogó ügyvédi képviselet igénybevételének engedélyezését kellene kérni a lakó-, vagy tartózkodási hely szerinti jogi segítségnyújtó szolgálattól.
Előre nem kell kitölteni semmit.
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Szerintem a 2. § (4) bekezdése szerinti költségtérítést kérhetsz, autópályadíjat nem. Képviselni pedig hozzátartozó, pertárs vagy ügyvéd képviselhet.
Tisztelt Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy egy polgári peres bírósági tárgyalásra 230km-t kellene utaznom, tömegközlekedéssel nem tudok utazni betegségem miatt.
Milyen nyomtatványt és hol lehetne kérni vagy letölteni, hogy a tárgyaláson már kérhessek utiköltség térítést?
Autópályán való oda és vissza utazáshoz is jár?
A másik kérdésem, hogy én, mint alperes gégerák miatt nem tudom a tárgyaláson az érdekeimet képviselni, mert a beszédhangom nem érthető. Jogi képviselőre nincs pénzem. Képviselhet-e a tárgyaláson, ( úgy, hogy én is jelen lennék) egy általam megbízott magán személy akinek nincs jogi végzettsége? Ha igen, milyen meghatalmazás kell és mikor kell azt adnom, és írásban vagy szóban is elég- e?
Köszönöm előre is a válaszukat.
Tisztelettel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02