A leírtak alapján a kamionos kresz szabályszegést követett el.
A történteket bizonyítani a későbbiekben ha esetleg fordítva sült el büntetés, nehéz bizonyítani.
előzés befejezése záróvonalon
Üdv mindenkinek!
Szeretnék tájékozódni arról, hogy...
Szabályosan megkezdek egy előzést olyan helyen, ahol sem tábla, sem felfestés, egyéb nem tiltja az előzést - viszont a megelőzendő gépjármű (esetemben kamion) növeli a sebességét, amelynek következtében nem tudom az előzést befejezni csak záróvonal, illetve forgalomtól elzárt területen. Az előzés tiltására vonatkozó táblát már akkor látom, amikor megkezdem a besorolást a kamion elé. Felfestés és tábla nem figyelmeztetett arra, hogy belefuthatok ebbe az övezetbe. Videó felvétel készült az esetről, amelyen sajnos a gépjárművek sebessége nincs kimutatva. A másik probléma az, hogy mielőtt elkezdem előzni a kamiont, az kb 80-as tempóval halad, viszont előzés közben felgyorsul a szerelvény maximálisan elérhető sebességére, azaz szerintem olyan 95 Km/h-ra. Az előzés befejezése után tartom a maximális megengedett sebességet, ami úgy tűnik, mintha a kamionost korlátoznám a haladásban. Ezt a kamion sofőrje nem tolerálja és tülköl a hátam mögött, viszont visszaelőzni nem tud, mivel kevés az 5 km/h különbség.
A kérdésem az lenne, hogy mit kellett volna tennem ezekben az esetekben, illetve befejezhetem-e az előzést ilyen esetben, és akadályoztattam-e a visszavett tempómmal a kamionost, amely ugye az én megengedett maximális sebességem volt. (Mindez a 84-es számú főúton történt)
A segítséget előre is köszönöm.
További szép napot!
Szabályosan megkezdett el?zést belehet fejezni záróvonalon és forgalomtól elzárt területen?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02