Bolti lopás

FronXa # 2011.09.08. 09:13

200 ft értékű lopáson kaptak.megkellett adnom az adataim és a biztonsági őr azt mondta hogy továbbitják a vezetőségnek és ott eldöntik mi legyen, úgyhogy most két hétig körömrágva várjam hogy küldenek e levelet avagy sem. milyen büntetésre számíthatok?még nem volt hasonló szabálysértésem, és egyéb büntetésem sem.

ObudaFan # 2011.09.08. 09:54

Pénzbírságra, ha feljelentést tesznek.

lóri02 # 2011.09.11. 12:11

Sziasztok!

Kérdezni szeretném hogy mit takar az " előkészítő eljárás"!!!??

Üdv:lori02

hondadio # 2011.09.12. 13:30

Hogy zajlik a meghallgatás amire behívtak levélben? Mennyi ideig tart, hányan vannak, miket kérdeznek?

ObudaFan # 2011.09.12. 17:23

A rendőrség a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében bírósági eljárást előkészítő eljárást folytat le. A rendőrség eljárására a szabálysértési hatóság eljárására vonatkozó általános szabályokat kell alkalmazni.

A meghallgatáson a bírón, a hatóságnak az előkészítő eljárást végző tagján és az eljárás alá vonton kívül a tanúk vannak még jelen biztosan.

ObudaFan # 2011.09.12. 17:23

(Az a bíró persze lehet bírósági titkár is.)

petra233 # 2011.09.15. 17:34

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni.

2 hónapja 12.000 Ft értékben loptam a Tescobol. A dolgot nem részletezném, mert annyira szégyellem magam, hogy azt elmondani nem lehet. Mentségem nincs rá, még soha nem követtem el semmit, nem tudom mi volt velem. Még nem kaptam értesítést, már fogytam 4 kilót, olyan ideges vagyok, hogy mi lesz és egyáltalán mikor fog jönni valami. Rendőrök nem voltak, a biztonsági őrt megkértem,hogy az ideiglenes lakcímem írja fel, mert nem akartam,hogy a családom megtudja ezt a szégyent.

A kérdésem az lenne,hogy mire számíthatok, mikor küldenek valamit, igényelhetek-e most útlevelet és hogy az ideiglenes lakcímem szerinti hatóság fog-e eljárni?

Dr.Attika # 2011.09.15. 18:43

Kedves Petra!
Ha két hónapja a rendőrség nem jelentkezik az azt jelenti, hogy a "bisztibojok" nem tettek feljelentést, tehát az ügynek büntetőjogi vonzata nem lesz. Önnek nem kell tovább aggódni, de azért gondoljon a tízparancsolat VII. pontjára. Ne lopj!
A biztonsági őrök hazavitték az ön által ellopott terméket, ebben biztos lehet. Azért nem jelentették fel.

petra233 # 2011.09.16. 07:36

Én azt hittem kötelességük megtenni a feljelentést,mivel be volt kamerázva a helyiség ahová bekísértek... Egyébként még soha de soha életemben nem loptam és mást se követtem el. Azóta sem találok magyarázatot a viselkedésemre.

lajcsó # 2011.09.16. 07:45

"Be volt kamerázva a helyiség". Hát persze. Arról nem hallottál még, hogy a kamerát ki is lehet kapcsolni?

petra233 # 2011.09.16. 07:51

Meg se fordult a fejemben,már csak azért sem, mert megírták a papírokat, amiket alá is írtam. Mondjuk azt furcsállottam, hogy nem kaptam egy példányt, de mondom nem vagyok járatos ilyen dolgokban.

Gabicsek # 2011.09.17. 07:59

No, azért ne legyünk abban biztosak, hogy nincs nyomozás elrendelve a rendőrségen azért, mert két hónap alatt még nem kaptál idézést. Ha elrendelték, azt meg is lehet hosszabbítani. Ha jegyzőkönyvet töltöttek ki - úgy tűnik, ezt írod -, akkor kötve hiszem, hogy lenyúlták a holmit.
Érdeklődj az elkövetés helye szerinti rendőrkapitányságon, van-e ellened feljelentés. (nem a lakhely szerintinél)

ivane # 2011.09.23. 08:16

segítséget kérnék, bolti lopáson értek egy családtagot aki nagykoru, mire számithat az érték kb. 20eft, beismerte és megbánta amit tett a rendőrségi kihallgatáson, az ügyeletes nem adott jegyzőkönyvet a vallomásáról, mire számíthat, csak pénzbírságra vagy el is indulhat ellene a bírósági eljárás. Amennyiben a pénzbírságot megfizeti ez megjelenik az erkölcsibe?
sürgős lenne, hogy tudja ezt minél "jobban" meguszni, bár nincs mentség arra amit tett
köszönöm

ObudaFan # 2011.09.23. 10:05

Értéktől függően pénzbírságra/pénzbüntetésre, amit a bíróság fog kiszabni. Nem lesz az erkölcsiben.

lóri02 # 2011.09.27. 07:25

Sziasztok!

A bíróságon lehet tudni hogy kik,és hányan lesznek jelen??
Valamint kérdezni szeretném,hogy a rendőrségi kihallgatáson elkérték a munkahelyi adataimat,valamint a családi állapotomat stb..és ilyenkor a munkahelyemet értesíthetik,hogy bírósági eljárás folyik ellenem???

Köszönöm előre is a választ:lori

ObudaFan # 2011.09.27. 08:46

A munkahelyet valószínűleg nem.
Rajtad, a bírósági titkáron, esetleg a jegyzőkönyvvezetőn és a rendőrség képviselőjén kívül még az esetleges tanúk lesznek ott. Persze, beülhet bárki hallgatóságként, de aligha fog.

Gabicsek # 2011.09.27. 18:36

Gyanúsított nem köteles válaszolni a foglalkozására, munkahelyére nézve, arra megtagadhatja a válaszadást. Nem szokták a munkahelyet értesíteni.

lóri02 # 2011.09.27. 18:55

Köszönöm a válaszokat!!

Üdv:lóri02

mynameisminako # 2011.09.27. 19:22

Sziasztok!

3499 Ft értékben elloptunk egy alapozót a dm-ből egy barátnőmmel. Bevittek minket hátra a külön szobába, felvették a jegyzőkönyvet (amit mellesleg hiányosan töltöttek ki), megadtuk az adatainkat, aláírtuk, stb. Azt mondták, be fognak minket idézni a bíróságra. Ilyenkor a jegyzőkönyv alapján feljelentést tesznek a rendőrségen? Mennyi rá az esély, hogy nem jelentenek fel? Mennyi lesz kb. a pénzbírság?

Előre is köszi a válaszokat!

Sherlock # 2011.09.27. 19:53

30-150 000 Ft.

mynameisminako # 2011.09.27. 19:59

Úristen. Ez biztos? A biztonsági őr 5 és 50 000 Ft között mondta, a rendőr akivel meg később beszéltünk a rendőrségen, szabályosan kiröhögött mikor megnézte a jegyzőkönyvet, hogy ez egy darab papír és nem jelent semmit. Meg hogy nem lesz semmiféle tárgyalásunk mert nem intézkedett a rendőrség...

didier # 2011.09.27. 22:27

hűha,márpedig a rendőrök, meg a biztonsági őrök is nagyon okosak:D - állítólag

ivane # 2011.09.28. 20:50

köszönöm a választ, további kérdésem az, hogy nyomozati ügyészi szakban kérheti-e a vádlott a mediátori megoldást, b

végrehajtó1 # 2011.09.28. 21:03

vádemelés elött kérheti

ivane # 2011.09.28. 21:15

ez azt jelenti, hogy amig a rendőrségi eljárás be nem fejeződik és a nyomozó fel nem küldi az iratokat az ügyészségre?