Bolti lopás

Dr.Attika # 2011.07.22. 11:15

Az lenne a minimum. Szerencsétlen pénztáros már bizonyosan meg van "gyanúsítva" az összeg eltulajdonításával.Lehet, hogy már ki is rúgták.

guba # 2011.07.23. 06:14

Ettől is rosszabb rátok nézve, hogy az ipari kamerák feltehetően rögzítették az esetet és már keresnek is benneteket.

namostmivan # 2011.07.23. 10:50

Szerintem ha nem akartok komolyabb ügyet azonnal menjetek vissza a Mekibe és adjátok vissza a pénzt.Beszéljetek az üzletvezetővel.Valószínű volt feljelenés is , de mindenképp enyhítő körülmény lesz , ha önként adjátok vissza a pénzt.Ha azt mondják mentek a yardra menjetek vele , tanúsítsatok mindenhol együttműködő magatartást.Lehet név szerint tudják már azt is kik vagytok. A pénztárosra kérdezzetek rá mi lett vele. Francnak vedeltek ha nem bírtok magatokkal? Mi lesz ha kipróbáljátok a drogot is?

"a nemjogász"

neics # 2011.07.29. 11:49

heloo.a dm-es lány vagyok.kaptam a rendőrségtől papirt..
mit jelent hogy fiatalkoru meghallgatása?
meg hogy: tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatott előkészítő eljárásban tartandó meghallgatásra
2011 stb..9:00 orára eljárás alá vont személyként idézem.?
megköszönném a válaszokat SOKAT segítene..

ObudaFan # 2011.07.30. 08:19

Szabs. tv.

A TULAJDON ELLENI SZABÁLYSÉRTÉSEK

157. § (1) Aki

1. húszezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,
  2. húszezer forintot meg nem haladó kárt okozva készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélést, csalást, szándékos rongálást,
  3. húszezer forintot meg nem haladó vagyoni hátrányt okozva hűtlen kezelést követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Aki idegen, nem gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(3) Aki műemléket, muzeális tárgyat, az államhatárt, a megye-, város-, községhatár vagy a birtokhatár megjelölésére szolgáló hivatalos jelet, tömegközlekedési vagy távközlési eszközt, közúti jelzést, továbbá parkot vagy az ahhoz tartozó felszerelést gondatlanul megrongálja, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(4) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt szabálysértési eljárásnak csak magánindítványra van helye, ha a sértett az elkövető hozzátartozója.

(5) Az (1)-(3) bekezdésben meghatározott szabálysértések miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

(6) Az elkövetési érték, kár, illetve okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása céljából érték-egybefoglalásnak van helye, ha az eljárás alá vont személy az (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott ugyanolyan cselekményt több alkalommal, legfeljebb egy éven belül követte el és ezeket együttesen bírálják el. Nincs helye érték-egybefoglalásnak, ha az üzletszerű elkövetés megállapítható.

tenora # 2011.08.04. 10:57

Egy ruházati boltban elloptam 3290,- ft értékben egy pulóvert úgy, hogy a próbafülkében kivágtam az oldalában lévő cimkéket...hogy megússzam az esetleges rajtakapást. Nem tudom hogy történhetett meg velem, hogy ezt tettem, de ezen már nem tudok változtatni, sajnos. Nagyon megbántam, soha ezelőtt és azóta se tettem ilyet.
Persze a próbafülkében hagytam a cimkéket és amikor kijöttem csak a vak nem láthatta, hogy valami nincs rendben velem, természetesen elkaptak.Az a baj, hogy azt mondják ez áruvédelmi cimke volt, amiről fogalmam se volt, műanyag csipogó nem volt, azt nem mertem volna leszedni biztos.
Tudom, megérdemlem a büntetést, kérlek mondjátok meg mire számíthatok , egy hét múlva lesz a tárgyalás.
Köszönöm

ObudaFan # 2011.08.04. 11:41

Pénzbüntetésre.

laura01 # 2011.08.16. 14:48

Hello! Én is megbotlottam,és egy cipőn kicseréltem a vonalkódot 2500-ról 1500-ra,a cipő ugyanaz volt csak a színe volt más! Persze figyeltek és a fizetés után elkaptak,bár aláíratták hogy áruházon belül intézik mégis feljelentettek! Első eset volt mire számíthatok? Köszi!

ObudaFan # 2011.08.16. 16:58

Pénzbírságra.

laura01 # 2011.08.17. 05:41

Köszönöm a választ,lenne még 1 kérdésem.Ez bekerül az erkölcsimbe és nem kezdhetek pl. vállalkozásba?
Előre is köszi!

lóri02 # 2011.08.18. 09:47

Kérdezni szeretném,hogy mire számíthatok,ha elkövettem életem legnagyobb hülyeségét!!!
1280.-Ft -értékben bolti lopáson értek!van két kiskorú gyermekem!Le kell ülnöm vagy pénzbírságra számíthatok,esetleg közmunkára is elküldhetnek???
Mivel egyenlőre munkanélküli vagyok!!

Köszönöm előre is a választ!

végrehajtó1 # 2011.08.18. 10:10

Ha szerencséd van akkor csak ügyészi megrovásra.

lóri02 # 2011.08.18. 11:10

Megkérdezhetem hogy az miket takarhat???

Köszönöm a választ!

Sherlock # 2011.08.24. 17:30

Mekkora téliszalámi volt ez, hogy 2700 Ft?!

A szüleidet értesítik, megeshet, hogy az iskolát is. Amúgy tényleg megúszod "figyelmeztetéssel" valószínűleg, az előbbi dolog lesz a "ciki". - milyen fiatalos vagyok :D

Gabicsek # 2011.08.25. 12:02

Muszáj lesz, mivel fiatalkorú vagy, ők pedig a törvényes képviselőid. Jobb, ha először tőled tudják meg.

wers # 2011.08.25. 12:21

lev95
Nekem is volt 16 éves a gyerekem, csinált is egy-két marhaságot, mégis imádom. Most már 22 éves, mégis szüksége van szülei támogatására.
Tudom, ez egy jogi fórum, de úgy érzem, lelket kell önteni beléd. Nem fognak bántani, gondolom nagyon leszídnak majd, felhívják figyelmedet, mekkora butaságot csináltál - amit te már amúgy is tudsz.
Mindenképpen mielőbb meséld el nekik, ők segíteni fognak téged. Szerintem együtt menjetek be a rendőrségre.

Caterina # 2011.08.30. 15:48

Kedves Fórumozók!
Körülbelül 10 éve történhetett, hogy egy barátnőmmel bementünk egy Tesco-ba és Ő ott ellopott kozmetikumokat. Sajnos vele voltam és tudtam róla! Lebeszélni, meg akadályozni nem tudtam. A biztonsági őrök természetesen már vártak a pénztárnál és mivel együtt voltunk nekem is velük kellett mennem. Én nem loptam el semmit, ezt az operátor mondta is a „kihallgatónak”. Felvették a barátnőm adatait és hívták a szüleit mivel akkor még kiskorú volt. Tőlem is elkérték az adataimat, de azt hiszem csak a nevem és a személyi igazolványom számát. A „kihallgató” azt mondta azért mert tudtam róla és ezért bűntárs vagyok. Barátnőmet fel akarták jelenteni, de nem tudom, hogy végül feljelentették-e. Rendőr biztos nem jött. Úgy emlékszem írtak egy bocsánatkérő, megbánó levelet a jegyzőnek.
A kérdésem az lenne, hogy e-miatt szerepelhet-e valahol a nevem, történhetett-e valami bejegyzés a rendőrségen vagy önkormányzaton? Nekem utána nem jött semmilyen papír sehonnan.
Válaszukat előre is köszönöm.

Sherlock # 2011.08.31. 13:01

Nem nézi azt már senki, szabálysértés volt.

Rexor # 2011.08.31. 13:16

Kedves lev,

Nyugalom, nem fognak kirúgni az iskolából, szinte biztos vagyok benne, hogy nem is fognak ott tudni erről, ahhoz nagyon alacsony a a lopott dolog értéke.

nomika88 # 2011.09.03. 18:06

kedves forumozók!
pár napja a bnommel a tescobol loptunk smikeket es rajtakaptak minket a bejáratnál az őrök bekísértek a szobába többszöri felszólitásra bevallottunk mindent rendőrök nem voltak jegyzőkönyv készült a lopás értéke 13 és 11 ezer forint . Milyen büntetésre számíthatunk ha bárki tud kérem segítsen fontos. Valamint a munkahelyet és az iskolát értesítik ilyekor ki is rúghatnak minket! Segítsetek! válaszokat előre is köszönöm

ObudaFan # 2011.09.03. 18:52

Ha még nem voltatok büntetve és nem volt mostanában hasonló szabálysértésetek sem, akkor pénzbüntetésre. Elég esetleges, hogy értesítik-e az iskolát. Kirúgni azért csak nem.

ObudaFan # 2011.09.03. 18:52

Pénzbírságra pontosabban.

hondadio # 2011.09.07. 11:48

Nemrég 9500Ft-os bolti lopáson kaptak, kihívták a rendőröket de együttműködő voltam és be is vallottam mindent. Eddig ilyet nem csináltam, már nem vagyok kiskorú. Milyen, és körülbelül mekkora büntetésre számíthatok?

böbe55 # 2011.09.07. 16:22

T. Ügyvéd Úr!

Bolti lopás miatt 150 óra közmunkára itéltek. Ez priuszos itéletnek számit-e? ha igen elévül-e valaha?

kaphatok-e még erkölcsi bizonyitványt?
köszönöm

ObudaFan # 2011.09.07. 16:24

böbe55

Tiszta az erkölcsi.

hondadio

Pénzbírságra, valahol 3000 és 150.000 Ft között.