Bolti lopás

Bombi # 2009.11.29. 18:11

morci75: Semmi gond, előfordul az elírás:-)

csillagpor: Annyira ismered (tévesen) a vagyonőri tevékenységről szóló törvényt..
Érdekes ,hogy azt taglaljátok ,mit szabad az őrnek és mit nem,arra nem gondoltok ,hogy a rendőr azért húz jobban az őrök felé ,mert tolvajokat fognak meg,akik törvényt sértenek.

morci75 # 2009.11.29. 17:27

websas igazad van!

egy percig nem állok állok azok mellé, akik lopnak. Csak számomra érdekes megnyílvánulás, hogy, van aki elismeri hibáját, és kérdez, és van van aki.......... Ibolya 79 olyan (kívülállóként, számomra), mintha nem is létezne, csak más nevében írogatna!

websas # 2009.11.29. 17:14

Jól eldurvult a fórum!

1, Azért ne hasonlítsuk már össze az adminisztrációs tévedést (gázár támogatás) a szándékos lopással.
Egyébként támogatásról szó sincs csak az állam lemondott az adóbevétele egy részéről.

2, Aki a boltból lop az tokkal vonóval áfástól ellopja az árut.

3, A Megélhetési szaporodók ne a kritikát kifogásolják, hanem próbáljanak meg normálisan viselkedni.

websas

morci75 # 2009.11.29. 16:39

Tisztelettel elnézést kérek Bombi-tól! (bambi miatt)

morci75 # 2009.11.29. 15:58

Osztom bambi véleményét. A bukás, amit a Mi elkövettünk, vagy szab. sért., v. bcs. kateg. tarozik. Nem szabad, sem lopni, sem, sem ittasan vezetni, mi megtanuljuk, a magunk kárán.(remélhetőleg mindannyian!)
DE CSALNI SEM SZABAD! Ugye IBOLYA 79? (vagy tévednék?)
De nem láttam még olyan beírást ezen a fórumon , amilyeneket te, + frixike írtatok!

Bombi # 2009.11.29. 14:37

Razo: semmi nincs,de legközelebb ne lopj ,mert lehet ne úszod meg.

Razo # 2009.11.29. 14:31

morci75
Frankón igazad van!!

Razo # 2009.11.29. 14:30

Bombi
Nem verem a mellem! Kérdeztem,hogy ilyenkor mi van? Na szerinted?

morci75 # 2009.11.29. 13:45

Tiszelt Jogászok!

Kérdésem az lenne, mi a véleményük arról, hogy "Ibolya 79" több oldalon, több topic-ban több hozzászólót keményen bírál, de önmagába nem néz. Bírálja azokat, akik loptak, bírálja az ittas vezetőket, hogy aki ittasan vezet, örökre elvenni a jogsiját. De- mint Ő- aki csal a gázártámogatáson- az nem gond, az nem olyan! Hiszen Ő ott hibázott, hogy "az apró betűt nem olvasta el".
Mondom én: (ibolya 79 után szabadon:)Aki csal a gázártámogatásban, az csaló. Soha többet ne kapjon nemhogy támogatást, de mé földgázt sem! A gázár támogatottak pénzét Mi fizetjük, úgy, ahogy azokét, akik lopnak.

Bombi # 2009.11.29. 13:33

Razo: Ha az áruház saját parkolója akkor lazán bevisz onnan is.
Nem kéne verned a melledet ,hogy sikerült lopni,majd egyszer elkapnak,akkor nem fogsz röhögni.

Razo # 2009.11.29. 11:45

csillagpor
Nem szaladtam szépen kisétáltam az utcára! Oda ugy nézki nem jöhet az őr! Igaz?

Razo # 2009.11.29. 11:44

Nem készült semmi papir meg ilyenek! Szóváltás se! Csak az Őr beszélt! Haha!

Razo # 2009.11.29. 11:42

monalisa1
Az őr messze volt kisétáltam csipogtam,közelvolt az utcára a kapu Ő hallottam szolt álljak meg én ugy tettem mintha nem hallanám! Ugyanis hátam mögött volt távolabb ,honnan tudjam nekem szól-e? Kisétáltam ennyi! Nem ért utol !Vissza se néztem! Ilyenkor nem tudnak semmit tenni !Nem??

Bombi # 2009.11.28. 19:28

"azonban ha neked „távozhatnékod“ van senki sem akadályozhat ebben"

Ezen azért vitatkoznék..
Véleményed szerint ha valaki lopott és az őr felszólítja ,hogy álljon meg,és Ő ennek nem tesz eleget akkor emelt fővel ki sétálhat a tolvaj a boltból?

monalisa1 # 2009.11.28. 19:22

Razo

Az eladó megkérhet (...) hogy a biztonsági őr érkezéséig ne menj el, a bizonsági őr megkérhet, hogy pakolj ki mindent a ruhádból - ha nem teszed rendőrt hívhat. Azonban ha neked "távozhatnékod" van senki sem akadályozhat ebben - egyedül a rendőrnek vagy köteles igazolni magat valamint kirámolni a zsebeidet stb. Ha jegyzőkönyv készül és annak tartalmával nem értesz egyet vagy nem írod alá, vagy aláírod de jogod van odaírni a saját verziódat: nem loptam...

A bolti videofelvétel nem valószínű, hogy megfelelő minőségű képet tudna produkálni.

Egy ideig menj "vásárolni" máshová, közben lecseng az ügyed.

És a legfontossabb: ne lopj (!) mert nem csak az üzletet károsítod meg hanem közvetve engem és minden mást is, mert a boltos a kárát az árcédula "kiigazításával" korrigálja - ez meg a becsületes vevőknek okoz kárt.

"Mona"
laikus hozzászóló

nandy # 2009.11.28. 18:00

Csillagpor: 13.700 ft a családi pótlék... De csak egy gyerek után, és egyedülállónak.. 3 gyerek után jóval több csp. járna.
Szóval nem tudom, miért hazudozol.

Razo # 2009.11.28. 17:30

Következő történt! üzletből loptam becsipogott a kapu! De én nem álltam meg az Őrnek leléptem! Ilyenkor mi lesz?? Képemet kirakják az üzletbe! Vagy semmi! Irjatok!

Bombi # 2009.11.27. 19:43

Frixike:

20.000ft a határ ,nem 10.000.
Tapasztalatból mondtam ,hogy kimennek,nem találgattam.

nagy "S" # 2009.11.27. 19:38

Erről ennyit:

Szent István Király Dekrétomainak Második Könyve

41. Fejezet arról, ha szabad ember lop egyszer, kétszer és háromszor

Szabad embernek, ha lopásban vétkezik, ily törvényt szerzettünk bünhödésére: hogy egyszer váltsa meg magát, ha tudja; ha pedig nem, adják el szolgaságra.

1. § Ha eladatván lopand, a szolgák törvénye alá vettessék.
  2. § Ha másodszor is, ugyanazon törvény teljék be rajta. Ha pedig harmadszor, élete veszszen
Frixike # 2009.11.27. 19:28

Á, esküszöm elég sz.r ezt olvasni.
Iszonyú sok ember éhezik, kerül az utcára, vagy lesz munkanélküli. Nem tudom h csillagpor hazudik vagy sem,de ne essen már neki mindenki,ne legyetek már 'kadaj'ok:-D:-D:-D mellesleg sztem se mennek ki a rendőrök 10e ft-ig.

No,szép hétvéget nektek;-)

websas # 2009.11.27. 18:49

Kedves Dr.Attika"

"Közel 50 éves vagyok. Nem loptam életemben.."

Még nem késő elkezdeni ha szeretnél valamire jutni.:-)

websas

Bombi # 2009.11.27. 18:19

:-)

Dr.Attika # 2009.11.27. 18:07

Tisztelt Fórumozók!
Közel 50 éves vagyok. Nem loptam életemben sem boltban, sem máshol. Lehet ebből bajom? A válaszokat előre is köszönöm.

Bombi # 2009.11.27. 18:03

csillagpor:

Ha előállítottak annak biztos volt oka is,ha vannak iratok ,és nincs minősítő körülmény biztos nem visznek el..
Esetleg volt áruvédelmi eszköz a sajton?
Ahogy írtad 2 éve!!! is volt hasonló cselekményed..az eltelt időszak alatt nem találtál munkát?

nagy "S" # 2009.11.27. 17:48

Nem kell sajnáltatni magadat.

Amúgy nem fogdába tettek, mivel az a megyékben csak általában egy van, ahová tettek azt úgy hívják, hogy előállító helyiség. Azért pakoltatták ki a dolgaidat, mert oda nem lehet semmit bevinni.

Amúgy meg teljesen mindegy, hogy mit és mennyi értékben loptál, akkor is loptál, állításod szerint harmadszor, ami lehet hogy még több.

Örülj, hogy nem keresi meg a hatóság a lakhelyed szerinti jegyzőt, hogy az elmúlt időben mennyi szabálysrtési feljelentés érkezett ellened tulajdon elleni szabálysértés miatt, mert ha több van ami elbírálatlan, úgy már megállapítható lenne az üzletszerűen szabálysértési értékre elkövettet lopás, ami már nem szabálysértés, hanem vétség.

Sajnos ebben az esetben sem kapnál túl nagy bűntetést.