Hello mindenki. Van egy sógorom, aki kizárt a lakásomból és utána kiadta a lakást albérlőknek. Én ezügyben feljelentettem. A nyomozó rendőr szembesítést akar, de nem tudom mi az, mi fog ott és akkor történni, egyáltalán mire kellene számítanom? Szerintem a sikkasztás bizonyítását nem viszi se előre, se hátra, de hát valaki csak elmagyarázza nekem, hogy mire jó. Köszi
mi az a szembesítés?
A szembesítésen -ahogy a nevében is benne van- szembesítenek két személyt, adott esetben Téged mint sértettet a sógórral, mint gyanúsíttal. Meg fogja kérdezni a nyomozó, hogy fenntartod-e a feljelentésedet, a korábban jegyzőkönyvbe vett vallomásodat. Ha igen, akkor ezután elmondatják veled, amit állítottál, hogy kizárt a lakásból, stb. amit a feljelentésedben már jegyzőkönyvbe vettek, mindezt úgy, hogy a szemébe kell mondanod, majd őt is felszólítják, hogy mondja el a saját verzióját, szintén a szemedbe. A szembesítés mint a bizonyítás egy eszköze azt hivatott szolgálni, hogy nagyobb eséllyel kiderüljön, ki is mond igazat. A gyakorlatban nemigen szokott eredményre vezetni, jórészt azt írják a jegyzőkönyvbe, hogy "a szembesítés eredménytelen volt". A szembesítésen te tanúként veszel részt azzal együtt, hogy sértett vagy. Előtte figyelmeztetnek eljárási jogaidra és kötelezettségeidre, hogy köteles vagy igazat mondani, és csak akkor tagadhatod meg a vallomástételt, ha ezzel önmagadat vagy hozzátartozódat bűncselekmény elkövetésével vádolnád, valamint mást hamisan nem vádolhatsz bűncselekmény elkövetésével következmények nélkül. Aztán ezt leírja a nyomozó jegyzőkönyvbe, és alá kell írnotok mindkettőtöknek. Ajánlom előtte mindig elolvasni, amit aláírsz. Hát kb ennyi.
Jelentem, sértettként én már voltam részese részben eredményes szembesítésnek, mert én emlékeztem valamire pontatlanul. Úgyhogy van értelme a dolognak.
Jó hallani, hogy ezek szerint mégis néha van értelme a szembesítésnek.
Hát megtörtént, ráadásul anyós be is ismerte, hogy megtette amivel vádolom. Ilyen szempontból a dolog sikeres volt.
Akkor ez magánlaksértés???
Gondnok!
A nyomozás sikkasztás miatt folyik? Ha ez nem elírás, akkor hívd rá fel a T. nyomozó hatóság figyelmét, hogy ingatlanra sem sikkasztást, sem pedig lopást nem lehet elkövetni!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02