Segítsetek Nekem jól értem-e?
66. § (1) Ha az elítélt gyermekgondozási díjban, illetőleg gyermekgondozási segélyben részesül, a büntetést kiszabó bíróság a közérdekű munka végrehajtásának megkezdésére halasztást engedélyez; illetőleg a büntetés-végrehajtási bíró a közérdekű munka végrehajtását félbeszakítja; a halasztás vagy félbeszakítás időtartama egy év.
(2) A büntetés végrehajtását haladéktalanul meg kell kezdeni, illetőleg folytatni kell, ha a gyermekgondozási díj, illetőleg a gyermekgondozási segély folyósítását egy év eltelte előtt megszüntetik.
(3) A közérdekű munka, illetőleg a hátralevő része nem hajtható végre, ha az ítélet jogerőre emelkedése után az elítélt
a)
- legalább egy évig gyermekgondozási díjban, illetőleg gyermekgondozási segélyben részesült;
- egészségi állapotában olyan tartós változás következett be, amely a közérdekű munka végrehajtását nem teszi lehetővé.
1. Tehát egyáltalán nem hajtható végre a közérdekű munka ha a párom május 18-án kapott 40 nap közérdekű munkát, és ő augusztus 4-én szabadul, és augusztus 7-től GYES-en lesz 2008.június 14-ig.
2.Vagy, amikor a gyerek betölti a 3. évet, akkor kell az apjának a közérdekű munkát elkezdeni.
Szerintem az első az ügyvéd szerint a második!
Szerintetek?