"A fél nyilatkozata."
Az alap kiinduló pont egy magánlevél volt a bírónak címezve."Csakhogy" a címnek a bíróság címe volt megadva,ezért ott iktatták.
"A fél nyilatkozata."
Az alap kiinduló pont egy magánlevél volt a bírónak címezve."Csakhogy" a címnek a bíróság címe volt megadva,ezért ott iktatták.
Nemrég az erkölcsiről vitáztunk egy társaságban. A bűntettesek nyilvántartása számomra mindig azt jelentette, hogy a vétségért elítélt delikvens erkölcsije bejegyzésmentes. A társaságban meg akartak győzni arról, hogy a vétség is feljegyzésre kerül. De könyörgöm, akkor miért van vétség ÉS bűntett?!
Azért, mert egy rakat más joghatása van annak, hogy valaki vétséget, vagy bűntettet követett el (pl. végrehajtási fokozat). Speciel az erkölcsihez nem sok köze van szerintem.
Ez az, az erkölcsi a bűntettesek nyilvántartása. Számomra evidens: ha vétséget követsz el, akkor nem szerepelsz a bűntettesek közt. Vagy nem?
Nem bűntett-es, hanem bűn-tettes. Szerintem.
A jogszabályszövegezőknek illene tudni helyesen írni akkor: bűncselekmény elkövetője lenne a leghelyesebb megnevezés, mert ez a bűntettes nem bűn tettes, legyen akkor bűnelkövető.
Hello
Egy rövid kérdésem lenne a hozzáértőkhőz. Tavaly majusban egyik barátom megkért egy szivességre aminek következményeként az ügyészség 3 év próbára bocsátással honorált. Ezt tavaly decemberben kaptam meg amit tárgyalás mellőzésével kaptam meg. A kérdésem a következő. Azt tudom hogy az erkölcsim tiszta maradt viszont nem tudom hogy szerepelek e és ha igen meddig a bűntettesek nyilvántartásában? Ha külföldről kérnek ugynevezett CRB ellenőrzést akkor mire számitsak és mi fog abban szerepelni?
Köszönöm a segitséget előszőr is.
1999. évi LXXXV. törvény
a bűnügyi nyilvántartásról és a hatósági erkölcsi bizonyítványról
7. § A bűnügyi nyilvántartás tartalmazza annak a személynek (a továbbiakban: nyilvántartott) az adatait,
Tisztelt ügyvéd urak!
Nagy probléma, és dilemma előtt állok.
A helyzet a következő:
2008.Decemberében a Bíróság lopás vétsége miatt 2 év próbára bocsátást hirdetett ki, ami jogerőre is emelkedett.
A fórumban olvastam, hogy ettől még "tiszta" lesz az erkölcsim.És a vagyonőrit esetleg kiválthatom.
Voltam minap a rendőrségen, hogy kiváltsam a vagyonőri igazolványt, és ott elmondtam mi történt.
Ott mondták, hogy nem lehet vagyonőri igazolványom 5 éven belül, csak mikor elévül az ügy!
Ráadásul az erkölcsimre azt mondta, hogy benne lesz 5 évig!
Nagyon ki vagyok emiatt, hogy ebben a válságban, most munkát sem fogok kapni a ballépésem miatt.
Még pénzbüntetést sem kaptam, csak próbára bocsátást.
Komolyan elgondolkoztam, inkább felakasztom magam a szégyen miatt, ráadásul elhelyezkedni sem tudok. :(((
Kérlek segítsetek, hátha csak ki akart velem szúrni, hogy ne legyek őr...vagy valami más okból mondta ezt..de ez lehetséges?
Tiszta erkölcsit sem fogok kapni emiatt, hiába kaptam próbára bocsátást?
Nagyon kétségbe vagyok esve. :(((
Válasszuk ketté: az erkölcsid tiszta lesz. A vagyonőrit viszont 5 évig nem tudod kiváltani.
ObudaFan!
Köszönöm szépen a válaszod!
ObudaFan!
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet, örülök, hogy vannak olyan ügyvédek mint Te, akik önzetlenül segítenek másokon!
Kívánom, hogy az életed során, sok boldogságban, üzleti sikerekben legyen részed!
Üdv:
Ateszpapa
33. § (1) A büntethetőség elévül
elteltével.
Ez mit jelent? Pl. vagyon elleni bűncselekmény esetén a pár százezer Ft és a pár milliárd Ft esetében is 10 év az elévülés?
Vagy azt jelenti, hogy az adott értékre kiszabható legmagasabb büntetésnek megfelelő idő alatt évül el a bűncselekmény.
D.
Az adott értékre legmagasabb kiszabható büntetésmértékkel.
Vagyon elleni bűncselekmény esetén
a kár akkora, amekkorával valaki megkárosított ott/akkor/az adott pillanatban, vagy amennyi ma lehetne az ellopott/kicsalt (stb) pénzem?
Vagyis pl. valaki tévedésbe ejt, elkér tőlem 500e Ft-ot. Két és múlva a kár
a.) 500e Ft
b.) 500e Ft + kamat, költség, akármi még???
Doncipok
Konkrétan csalásnál kárról beszélünk, és ott a vagyonban bekövetkezett értékcsökkenés, jelen esetben 500e Ft. De egyes más vagyon elleni bűncselekményeknél nem kár van a törvényi tényállásban.
ObudaFan!
Köszönöm a választ.
Üdv:
D.
Nincs mit.
Kitől jött a levél, és pontosan mi volt benne?
Valószínűleg nem szerepel az erkölcsiben, de azt ne várd, hogy biztosat mondjunk, ha te sem tudod, hogy miről szólt az a határozat.
A megrovás az nem látszik az erkölcsiben.
Tisztelt ügyvédurak
Következőt szeretném kérdezni.
Az erkölcsi bizonyítvány kikérésekor a polgári peres ügyem akadálya-e a tiszta erkölcsi kiadásának?
Nem büntető eljárás folyt ellenem hanem szimpla polgárjogi ügy volt,ahol pénzügyi vita állt fenn,nekem itélték a fizetési kötelezettséget így le is zárult a tárgyalás.
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszukat.
Nem szerepel benne.
Tisztelt Ügyvédurak!
2003.januárban a bíróság orrgazdaság miatt 4 hónap börtönbüntetésre ítélt,amit 2 évi próbaidőre felfüggesztett.Sem előtte sem azóta büntetve nem voltam,kérdésem:a vagyonőr igazolványomat visszakaphatom-e,ha igen akkor mikor!Válaszukat előlre is köszönöm!Tisztelettel:L.T.
Kérdésem az elévüléssel kapcsolatos.
Több bűncselekmény elévüléséhez kapcsolódóan: A bcs-ek egyenként elévülnek, vagy annyi idő alatt évülnek el, amennyi a halmazati büntetésük volna.
Mondjuk 2 + 3 év
3 év alatt elévül
4,5 év alatt évül el?
D.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |