Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Romeo82 # 2012.03.14. 07:50

Nekem volt egy lopási ügyem ami miatt 2010-be rabosítottak és kaptam 100ezer forint büntetést amit ki is fizettem,és eltiltottak a közügyektől 2015-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványban ez szerepelni fog?És ha igen akkor hogy lesz ez bele írva?Valamikor majd elévül esetleg?Ez végett akkor nem is vesznek fel olyan helyre ahol ezt kérik?Most sikerülne elhelyezkednem de félek,hogy valahogy szerepel ez benne és utána el zavarnak a munkahelyről

Gabicsek # 2012.03.14. 09:48

bolgarova!
Ne aggódj, nem hagyják elévülni. Minden, amit tesznek közben, megszakítja az elévülést és onnan kezd ketyegni elölről az idő.

eva29 # 2012.03.14. 09:54

Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy kaphatok-e vagyonőr igazolványt ha kaptam 2 év próbára bocsájtást,ami lejárt tavaly júliusba.
Hitelsértésért,és magán okirat hamisításért kaptam.
Dolgozhatom e vele rendőrségi helyen,mint portás?
Köszönöm.

blackgirl # 2012.03.14. 12:11

Üdvözlet!

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt miután lejár a büntetésem, mivel jelenleg súlyos testi sértés miatt fel vagyok függesztve. Lehet -e töröltetni vagy elévül-e? Diplomásként szociális szférában lehetséges az elhelyezkedés?
Válaszát köszönöm.

bolgarova # 2012.03.14. 17:15

@Gabicsek Köszönöm, ez elég tág fogalom.Szerintem jobban jár ha felkeres egy ügyvédet.Több helyen olvastam hogy nem számít bele az amikor kimennek pl. a lakcímére...no mind egy.Majd egy "okos" megmondja a "frankót".Köszönöm

Gabicsek # 2012.03.14. 19:32

Miután lejár, igen.

blackgirl # 2012.03.15. 10:04

Tisztelt Gabicsek!

"A miután lejárt, igen" nekem szánta? Az érthetőség kedvéért akkor lehet töröltetni is és semmi akadálya a munkába állásnak. Szóval kapok tiszta erkölcsit?!?!

Gabicsek # 2012.03.16. 09:41

bolgarova!
Ha kimennek és keresik, az már megszakítja az elévülést. A megoldás, hogy vonuljon be, ellenkező esetben egyfolytában bújkálnia kell.

blackgirl!
Ha a felfüggesztés ideje lejár, kiadják az erkölcsit. De azért azt javaslom, ne rögtön másnap kérd ki, mert annak is van átfutási ideje, míg a hatóságok a nyilvántartót értesítik.

gomboc921 # 2012.03.23. 07:34

Üdvözletem!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy erkölcsi bizonyítványra lenne szükség munkavállaláshoz.
Jelenleg folyamatban van ellenem egy bírósági eljárás már 4. éve húzódik a tárgyalás, amelyben 19. rendű vádlott vagyok. Azt tudom, hogy amíg nincs jogerős ítélet, addig büntetlennek számítok, de az érdekelne engem, hogy az szerepel-e az erkölcsiben, hogy folyamatban van a tárgyalás?
Előre is köszönöm a válaszadást!

Gabicsek # 2012.03.23. 08:43

Nem.

gomboc921 # 2012.03.23. 09:58

köszönöm Gabicsek!

Romeo82 # 2012.03.24. 17:39

Üdvözlettel!

Nekem miért nem válaszol senki????

Nekem volt egy lopási ügyem ami miatt 2010-be rabosítottak és kaptam 100ezer forint büntetést amit ki is fizettem,és eltiltottak a közügyektől 2015-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványban ez szerepelni fog?És ha igen akkor hogy lesz ez bele írva?Valamikor majd elévül esetleg?Ez végett akkor nem is vesznek fel olyan helyre ahol ezt kérik???

Miskolcboy23 # 2012.04.01. 17:31

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy 2008 decemberében rongálásért kaptam két év felfüggesztett börtönbüntetést ami tavaly decemberében járt le! Kaphatok-e tiszta Erkölcsi bizonyítványt ha most kikérném? A válaszokat ezúton is hálásan köszönöm!

beegle # 2012.04.01. 18:33

Kedves Fórumozók!Tisztelt Jogászok!

2009 Április 9- én a PKKB-n 9 hónap börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve.
Mivel a napokban a felfüggesztés ideje letelik az lenne a kérdésem hogy mikor kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?
Kereskedelemben szeretnék dolgozni,ahhoz pedig elengedhetetlen a multiknál.
Hol kell ezt kérvényezni illetve intézni?
Milyen formában kell ezt beadni az elektronikus adatkezelő hivatalban hogy megfelelő iratot kapjak?
Kérem aki tud ebben nekem segíteni válaszoljon.
Köszönettel:Beegle

Sherlock # 2012.04.01. 19:05

Romeo,

a közügyektől eltiltás szerepel, ha kéred az igazolását(de lehet úgy is erkölcsit kérni, hogy annak az igazolását nem kéred, így nem látszik).

Miskolciboy,

kaphatsz.

beegle # 2012.04.02. 14:56

Tisztelt Fórumozók !

Szeretném ha valaki személyesen válaszolna a tegnap feltett kérdésemre.
Nagyon hálás lennék érte.
Főleg ha útba tudna valaki igazítani hogy kell kikérni a tiszta erkölcsit az adatszolgáltatónál.
Kérem válaszoljon személyesen valaki.

Kedves Fórumozók!Tisztelt Jogászok!
2009 Április 9- én a PKKB-n 9 hónap börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve.
Mivel a napokban a felfüggesztés ideje letelik az lenne a kérdésem hogy mikor kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?
Kereskedelemben szeretnék dolgozni,ahhoz pedig elengedhetetlen a multiknál.
Hol kell ezt kérvényezni illetve intézni?
Milyen formában kell ezt beadni az elektronikus adatkezelő hivatalban hogy megfelelő iratot kapjak?
Kérem aki tud ebben nekem segíteni válaszoljon.

beegle # 2012.04.02. 19:22

Kedves Fórumozók !

Kérném aki tud nekem a tegnap feltett kérdésemre válaszolni az szíveskedjék megtenni.
Nagyon sürgős válaszra lenne szükségem!
Köszönettel.Beegle

Gabicsek # 2012.04.03. 07:57

Ha letelt a felfüggesztés ideje, megkapod az erkölcsit. Postán lehet kapni nyomtatványt, azt kell kitölteni és elküldeni a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának, díja van, talán 3.100.-Ft., azt meg kell fizetni.
Ha megkapod, az három hónapig érvényes.

jocox74 # 2012.04.07. 15:45

Üdv. 2011-ben közmunkát kaptam,garázdaságért. Amit azóta letöltöttem. Kérdésem, hogy kapok e tiszta erkölcsi bizonyitványt? Nagyon fontos és sürgős lenne a válasz! Előre is kösz!!

Sherlock # 2012.04.07. 16:33

igen.

picur220 # 2012.04.10. 11:41

Tisztelt jogászok!

Ha egy évre próbára bocsátottak és azalatt elkövettem valamit, ami csak a próbaidő letelte után kerül bíróság elé, az a próbaidőbe beleszámít, vagy nem?

Ha tettem egy vallomást, azt visszavonhatom, vagy csak módosíthatom? Ha módosítani szeretném, akkor mi ennek a módja, bemegyek a rendőrségre, és foglalkoznak velem, vagy kérni kell előre valami időpontot vagy papírt kitölteni vagy ilyesmi?

Ha megbüntetnek majd pénzre vagy közmunkára, akkor kaphatok még valamikor tiszta erkölcsit?

Előre is köszönöm a segítséget.

Sherlock # 2012.04.10. 13:17

Ha egy évre próbára bocsátottak és azalatt elkövettem valamit, ami csak a próbaidő letelte után kerül bíróság elé, az a próbaidőbe beleszámít, vagy nem?

Bele.

Ha tettem egy vallomást, azt visszavonhatom, vagy csak módosíthatom?

Lehet, az más kérdés, hogy mennyi értelme van.

Ha megbüntetnek majd pénzre vagy közmunkára, akkor kaphatok még valamikor tiszta erkölcsit?

Igen, ezek nem számítanak bele.

picur220 # 2012.04.10. 13:19

Ezért kérdeztem a vallomást, hogy ha visszavonom, akkor milyen nyoma marad, vagy ha módosítom, akkor milyen következményekkel jár.

katca # 2012.04.10. 15:58

Sürgős ügyben kérnék tájékoztatást:a feleség feljelentette a férjét könnyű testi sértésért,visszavonhatatlan!/van látlelet,8 napon belül gyógyult/ e héten pénteken lesz a bírósági tárgyalás:milyen ítélet várható,és az erkölcsi bizonyítványban az ítélet eredménye szerepel majd?
Valamint visszavonható e a feljelentés,van békéltető tárgyalás vagy mi történik ilyen ügyben?
Utolsó kérdésem:a sértett szociális helyzete miatt nem tudja az illetéket befizetni,mit tesz a bíróság?
Válaszukat nagyon köszönöm!

zeuszke # 2012.04.11. 08:17

Nem régiben írtam ide egy üzenetet. Ami azt tartalmazta hogy kaptam 2év próbaidőt, ami most nyáron fog lejárni. Ez idő alatt nem történt semmi. Viszont most szükségem lenne az erkölcsi bizonyítványomra munka miatt. Ezt meg is próbáltam ki kérni, de vissza utasították. Nagyon fontos lenne a munka miatt. Ilyenkor mit lehet tenni?