Tisztel Ügyvéd Úr!
Nekem volt egy lopási ügyem ami miatt 2010-be rabosítottak és kaptam 100ezer forint büntetést amit ki is fizettem,és eltiltottak a közügyektől 2015-ig.
Az lenne a kérdésem,hogy az erkölcsi bizonyítványban ez szerepelni fog?És ha igen akkor hogy lesz ez bele írva?Valamikor majd elévül esetleg?Ez végett akkor nem is vesznek fel olyan helyre ahol ezt kérik?Most sikerülne elhelyezkednem de félek,hogy valahogy szerepel ez benne és utána el zavarnak a munkahelyről.
Nagyon köszönöm előre is a válaszait!
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
:) NEkem lenne egy kérdésem még Nyáron feltörtünk 2 garázst az eggyiknél vissza lett adva minden eltulajdonított tárgy , de a másikból egy 15000ft értékü mp 3 as lejátszó előlapja nem és most bíroságra kell menni. a papírba azt írták Indítványozom, hogy a városí bíróság a cádlottakkal szemben Szabadságvesztést szabjon ki, amelynek a végrehajtását a Btk. 89. a alapján meghatározott időre függessze fel. magyarúl 15000ft ért ha börtönbe kerülök mennyi időre számíthatok :SS vagy eggyáltalán ezért most akkor jár bőrtön?
Azt szeretném kérdezni hogy a 2012.évi löfegyverekröl és löszerekröl szoló 2004 évi 24 törvény modositásárol szoló rendelet MIKORTOL LÉP ÉLETBE. Köszönöm a választ.
Még egy fontos kérdés!
2009-ben jelentkeztem a rendőrségre fegyveres biztonsági őri beosztásba közalkalmazottként!Az iskolát a Miskolci Rendészetibe kellett járni és akkor a felvételinél alá kellett írni egy nyilatkozatat:Alulírott hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, lakó- és családi körülményeim, életvitelem kifogástalanságának, továbbá a büntetlen vagy büntetett előéletemre vonatkozó adatok - a felvételi követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében történő - előzetes ellenőrzéséhez.
sikeresen kijártam az iskolát és most 2 éve dolgozom!
Az lenne a kérdésem hogy ha akkor nem volt semmi baj a bűntetlenségemmel "már pedig 2 hozzászólással ezelőtt részleteztem hogy jártam Kb:10 éve " Akkor szerintetek az most kibukna ha jelentkeznék hivatásos állományba vételhez?Ha az NVSZ levizsgálna meg tudnák ezt?
Köszönöm a segítséget!
Kedves sokttt,
nem.
Kedves katapult,
csak az igénylő kapja meg.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
Az lenne még a kérdésem hogy ha hatósági bizonyítványt kérnék azt először a hatóság kapná meg utána én a fénymásolatát?Vagy én kapnám meg először az eredeti hatósági bizonyítványt!
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Nagy segítség ez Önöktől!Még egyszer köszönöm!
Üdv.
"2010 nyarán elkövetett bolti lopás kb 3500 ft értékben szabálysértésért kiszabott pénzbüntetés 15000 ft volt.
2 évre kaptam próbaidőt utána elévül. Kérdésem, hogy elévülés után jelentkezhetek -e a rendőrtiszti főiskolára és utána dolgozhatok e a TEKnél? választ élőre is köszönöm!
Szerintem nem lehetsz rendőr, mivel idén januárjától a meglévő rendőröknek is megszigorították az állományban maradását bármilyen bűncselekmény kapcsán.
üdv 2001-ben lopás miatt rabositottak.sehova nem kelett mennem ˝biroság˝ kaptam 1 év felfügesztettet és pártfogohoz jártam.az lenne a kérdésem hogy ez a hatoságimban szerepel e esetleg lehetnék e igy rendör vagy sem.nagyon sürgös lenne a válasz és nagyon szépen megköszönném ha tudnátok segiteni.köszönöm
köszönöm szépen!
A próbaidő leteltének napján mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.
Tisztelt Fórumózok! Ismerősöm most kikért erkölcsi bizonyítványában fog-e az szerepelni ha önbíráskodás miatt 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott (januárban fog lejárni) ? Vagy várja meg a januárt? Köszönöm!
Az lenne a kérdésem,hogy várható még ebben az életben válasz?
Tiszteletem a Segítőknek.
Az lenne a kérdésem,hogy kb.20éve a rendőrségnél dolgoztam,ahonnan lopás miatt fegyelmivel elbocsátottak.Egy tárgyalásom volt csak Győrben,minek eredményeként néhányezer forint pénzbírságot kaptam,és leszereltem a rendőrségtől.Már bánom az egészet,mert akkor még húsz éves sem voltam,és nem tudtam milyen következményekkel jár...
Jelenlegi munkahelyem megszűnik,az új helyre pedig kérnek erkölcsit. Kaphatok?Vagy az akkori ügyemet láthatja valaki?Izgatott vagyok,néhány napon belül jelentkezik a lehetséges munkaadóm,és tudni szeretném a lehetőségeimet. Köszönöm a válaszokat előre is.
Azt szeretném megtudni, hogy tiszta lehet-e az erkölcsim, ha 2006-ban volt egy ittas vezetésem, amely miatt pénzbüntetést, és vezetéstől eltiltást kaptam. Az elkövetés 2006. novemberben volt, az ítélet emlékezetem alapján - nem biztos - 2007. januárjában. 1 év eltiltásról és 50.000 Ft pénzbírságról beszélünk. Vez. eng. visszakerült már rég, és a pénzbüntetés még aznap be lett fizetve, amikor kirótták.
Üdv.A kérdésem az lenne,hogy még fiatalkorúként elkövettem egy bűncselekményt,amiért 3év felfüggesztett büntetést kaptam.Azóta 20éves lettem és a felfüggesztett büntetés 2012.júniusában jár le.A most kikért erkölcsiben mi fog szerepelni?
Üdv!
Esetleg számíthatok válaszra a későbbiekben,vagy ne számítsak rá?
Azt szeretném kérdezni vadász szeretnék lenni 2003.07.17 elkövettem egy szándékos büncselekményt kaptam 6.hó börtönt 2 évre felfügesztve. mivel aki szándékos büncselekményt követel az a mentesitéstöl számitva 8 évig nemkap löfegyver tartásit én 2006.01.07 mentesültem megtagadták az engedéj kiadását. A KÉRDÉSEM AZ HOGY KÉRHETEM-E 103.paragrafus figyelembe vételét vane felebezni értelme. VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM
Udv!
Hiaba irok hozzaszolast nem jelenik meg!!
Tisztelt szakértők! Az lenne a kérdésem,hogy ismerósöm kaphat-e tiszta erkölcsi bizonyitványt? Annak ellenére,hogy 1999 Márciusától 1999 Decemberéig börtönbüntetését töltötte lopás vétsége miatt.Erre azért lenne szüksége mivel egy másik országtól menedék jogot kapott.Tehát a tiszta erkölcsi bizonyitvány alapfeltétel.
Sziasztok.
kérdésem, hogy többszörösen büntetett utoljára 2006-ban szabadult megtévedt erkölcsijében mi szerepelhet?
Köszönöm a választ
Tisztelt Szakértő!
Bűnszövetkezetben elkövetett önbíráskodás kísérletének elkövetésével,két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.A felfüggesztettem 2005.májusában lejárt.
2006-ban szerettem volna újra kiváltani a vagyonőr igazolványomat,de 2020-ig elutasítottak.
Semmilyen úton nem kaphatok előbb igazolványt?
Válaszát előre is köszönöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy baratnőm 2009 novemberében a tescobol lopott, nem hivtak rendöröket, pénzbüntetést kapott.Benne van e az erkölcsi bizonyítványában vagy elévül e ha igen mennyi idő múlva?
Köszönettel
2009 novemberében barátnőm kozmetikumokat lopott a tescobol.rendört nem hivtak, pénzbüntetést kapott.Mennyi ideig lesz benne az erkölcsiében ha benne van?
Köszönöm a választ
Tisztelt Ugyved Ur,
Erdeklodni szeretnek, hogy honnan lehet igazolast kapni arrol, hogy egy 25 evvel ezelotti halalos baleset miatt ket ev bortonbuntetes kapott az ember, annak a mai napon jelelneg milyen statusza van? Azota mar kapott tiszta erkolcsi bizonyitvanyt, de nekunk szuksegunk van egy olyan dokumentumra, ami leirja, hogy mettol meddig volt bortonben, es mi ennek a statusza. Mar amnesztiat kapott de nekunk errol kell egy igazolas. Szoval ezt honnan lehet beszerezni?
Elore is koszonom a gyors valaszt!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02