Nem szerepel.
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Szervusztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy engem 2007. év elején az ügyész ügyészi megrovásban részesített súlyos testi sértés miatt....! Nos az lenne a kérdésem, hogy ez szerepelni fog az erkölcsimben, ha jól tudom a rovás az csak "intézkedés", de ez nem nyugtatott meg, remélem tudtok valami biztató választ adni.
Előre is köszönöm!
Tiszta.
még annyit fűznék hozzá hogy fiatalkorúként történt, 18 életévét már a böriben töltötte be!
Helló. Az lenne a kérdésem,hogy ha valaki 27 évvel ezelőtt 2 év 4 hónap letöltendőt kapott (rablás,betörés). Azóta nem volt bűntetve. Tiszta lesz e az erkölcsije?????
köszi a választ előre is.
Nem fog szerepelni.
Hello!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha közmunkáról átváltoztatják az itéletemet fogház büntetésre szerepelni fog-e az erkölcsi bizonyítványomban.
Ha igen, mennyi idő alatt évül el?
Nem tudom fontos-e, de hozzátartozik az ügyhöz, hogy az ítélet még a perköltségek megtérítésére is kötelezett engem.
Egyetlen egy ügyről van szó, kétféle büntetéssel.
Előre is köszönöm a segítséget.
Köszönöm ÜDV:))))♥
Kedves gmail.com,
ha nem volt ítélet, akkor nem lehet benne az erkölcsiben.
Kedves mjbt,
ugyan az és el is évült.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Sherlock!
Kérdésem az lenne, hogy a párom jelentkezett a BKV hoz villamosvezetőnek és büntetlenséget igazoló erkölcsit kérnek. Ez ugyanaz mint a sima erkölcsi? 2002- be szabadult 2 évet kapott, de másfél évet ült le lopásért ez benne lesz? Mert elvileg elévült ugye? Nyugtasson meg.
Előre is köszönöm :)
Kedves Fórumozók!
Egy régebbi forumozó tette fel ezt a kérdést:
Körülbelül 10 éve történhetett, hogy egy barátnőmmel bementünk egy Tesco-ba és Ő ott ellopott kozmetikumokat. Sajnos vele voltam és tudtam róla! Lebeszélni, meg akadályozni nem tudtam. A biztonsági őrök természetesen már vártak a pénztárnál és mivel együtt voltunk nekem is velük kellett mennem. Én nem loptam el semmit, ezt az operátor mondta is a „kihallgatónak”. Felvették a barátnőm adatait és hívták a szüleit mivel akkor még kiskorú volt. Tőlem is elkérték az adataimat, de azt hiszem csak a nevem és a személyi igazolványom számát. A „kihallgató” azt mondta azért mert tudtam róla és ezért bűntárs vagyok. Barátnőmet fel akarták jelenteni, de nem tudom, hogy végül feljelentették-e. Rendőr biztos nem jött. Úgy emlékszem írtak egy bocsánatkérő, megbánó levelet a jegyzőnek.
Az én esetem ugyanez, csak 2010 januárjában történt.A barátnőm volt aki lopott(24.000ft értékben!), de engem is elvittek a rendőrök. Ujjlenyomatot vettek, és ott kellett töltenem egy "szobában" 2 órát.
Én kaptam egy levelet, de csak leírták benne, hogy mi történt
Szóban mondta még az egyik rendőr, hogy ez bekerül az erkölcsimbe.
A kérdésem az, hogy ez elévülhetett e már?, és kimehetek e angliába dolgozni, mert felvettek egy helyre és ezt kérik most... vagy ott fog szerepelni még mindig ?
(Azt megelőzően és azóta sem volt semmi hasonló ügyem)
Kérem mielőbbi válaszukat!
NEm lenne jó, ha kiköltöznék és amikor megérkezik az eredeti erkölcsi akkor derül ki, hogy feleslegesen utaztam oda
Köszönöm szépen
Elévülés igen.De ha egyszer valaki csinált valamit akkor annak nyoma marad.Elévülni elévül de a nyoma nemévül el soha.
chieftec!szia!ott mindent lekérnek rolad ugyhogy tudno fogják!
szia csakén!rintem benne lessz:az erkölcsidben.
Hát ebben nem vagyok biztos.
Biztonsági őr, magánnnyomozó nem lehet az tutti és lőfegyvertartási engedélyt sem kaphatsz és azt hiszem, hogy repülőtéren sem dolgozhatsz, mert nem az erkölcsi bizonyítvány számít, hanem, hogy szerepelsz -e a bűnügyi nyilvántartásban.
Az erkölcsi bizonyítvány arról szól, hogy büntett előéletűnek minősülsz -e.
Pl. ha előzetes mentesítést kaptál már a szabadulás után megkapod az erkölcsit, de a bűnügyi nyilvántartásban még 5 évig benne vagy.
*fogházat
Kedves chieftec,
foházat kaptál, nem fegyházat, de mindegy. Az erkölcsid tiszta.
4 éve kaptam még fiatalkorúként 2 hónap fegyházbüntetést 2 évre felfüggesztve, jártam pártfogóhoz ami 2010 tavaszán járt le.
Most jelentkeztem szerződéses katonai szolgálatra, és érdekelne hogy szerepelni fog e az erkölcsiben bármilyen formában is?
Csakénvagyok.
Ebben az országban nem kötelező élni, ahogy mondani szokták a főnökök, el lehet menni.
A Stohl 10 hónapot és nem ötöt kapott, látszik, mennyire figyelsz. Valószínűleg akkor is ennyire figyeltél, amikor megírták neked, hogy nem lesz tiszta az erkölcsi. Ugyan miért is lenne az, ha felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állsz? Ezt még talán egy általános iskolás is tudhatja.
csakénvagyok!
Ezek szerint a büntetésedért mindenki felelős, kivéve téged. Az állásra nem csak a büntetésed miatt vagy alkalmatlan hanem agyilag is.
itt csak egy választ kaptál,
ahogy látom,
és az helyes volt
nem itt kaptad a rossz választ,
hanem az egyéb, külsős ismerősöktől
Hmmm ... viccesek vagytok, ti mindent meg tudtok magyarázni ... ebből éltek (azaz csak fogtok)!
Még szerencse h az én szakmám nem a szófosáson és pár paragrafus beseggelésén alapszik!
Kedves Sherlock! Nem asztalosokat kérdeztem meg, hanem magadfajta ügyvédeket (bocs, csak hallgató vagy), akik itt ezen a fórumon osztják az észt. A 99%-ot szintén ügyvéd mondta.
Bár biztos ha lett volna egy kis pénzem (mondjuk ÁFA csalásból, mint divatos és büntetlen szakmából) akkor biztos megvehettem volna rajta pár menő ügyvédet és korrupt bírót!
Na további jó tanulást az iskolapadban!
Aztán ha kikerültök a nagybetűs életbe, védjétek ám az igazságot ... szükség lesz rá, mert úgy látszik az errefelé nem divat!
Itt egyetlen választ kaptál, az kategorikus volt: nem kapsz tiszta erkölcsit. Más azért nem válaszolt, mert minek ugyanazt még háromszor-négyszer elmondani.
A jogkövetkezményekkel pedig az elkövetés előtt kell számolni, nem utólag háborogni rajtuk.
Kedves csakénvagyok,
ezt a hozzászólásodat törölni fogják a moderátorok, de azért hozzászólok. Itt szakszerű tájékoztatást kaptál, az hogy másokat is megkérdeztél(ügyvédeket, tanoncokat, henteseket, asztalosokat) nem túlzottan releváns jelen topik szempontjából. A "99%"-os véleménynél leeshetett volna, hogy az illető nem tudja miről beszél, ez elég egzakt dolog, csak ki kell hozzá nyitni a jogszabályt és kikeresni a rád vonatkozó részt - ehhez még csak jogásznak sem kell lenni.
A többire pedig nem érdemes érdemben reagálni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02