Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

csakénvagyok # 2011.10.05. 06:37

Pár napja én is kérdezősködtem az erkölcsi várható tartalmával kapcsolatban.
(Itt a hozzászólásom: http://www.jogiforum.hu/forum/21/9835#…)

Nos, azóta már megkaptam ... nem tiszta!
Persze akiket megkérdeztem, 5 ember (ügyvédek, tanoncok) 5 félét mondott: "99% hogy nem lesz benne" ... "az erkölcsi tiszta lesz, de a bűnügyi nyilvántartásban szerepel a büntetés" ... "nem lesz tiszta".
Ezúton is köszönöm a jól tájékozott ügyvédeknek a megnyugtató, rossz választ!!

Ez állt benne: "Büntetett előéletű". ENNYI!!
Ez elég volt ahhoz, hogy a már megnyert informatikus rendszergazdai állásnak integethettem ... pá-páááá.
Ezzel kapcsolatban 2 dolog!!!!

EGY:
Basszák szájba az édes anyjukat a magyar jogalkotók az egész jogrendszerükkel bíróstól mindenestől, amiért nem tesznek különbséget bűntett és bűntett között!!
Az erkölcsi alapján 6x-os anyagyilkos is lehetnék, holott mindössze néhány letöltött DVD-ről van szó, amikkel szerzői jogokat sértettem.
Persze a munkaadó elhitte, de "sajnos akkor sem tudjuk alkalmazni" ... szintén a törvényekre hivatkozva, amik kötik őket!!!

KETTŐ:
Újfent bassza szájba az anyját mindenki, akinek köze van ahhoz, hogy egy ilyen picsa ügy is évekig húzódik!
KÉT TELJES ÉV telt el a tettenérés és a jogerős ítélet között! A 2 év felfüggesztett csak ekkor kezdett ketyegni, és tart most is, ami miatt ilyen erkölcsit kaptam!
Mi a kurva anyját csináltak két kerek éven keresztül??? Már rég a múlté kéne legyen az egész, én meg megkaptam volna azt a munkát, amit már régóta keresek!
Nincs elég jogász, bíró?? Túl sok a bűneset ?? Ez is a rendszer hibája akkor, nem de bár ??

Undorító, gusztustalan kibaszott balkáni ország ez, mindig is tudtam ... és ezzel az esettel most újfent beigazolódott!!

A fasszopó Stohl drogosan, ittasan, visszesőként okozott balesetet ... és ő 5 hónap letöltendőt kapott ... én meg 5 hónapot 2 év felfüggesztéssel néhány DVD-ért ?????????
A KURVA ANYJÁT ENNEK A GECI ORSZÁGNAK !!!!!!! SZÉGYELLEM H MAGYAR VAGYOK, DE AZT MÉG INKÁBB H ITT ÉLEK!!!

hunfrakk # 2011.10.01. 10:56

SZÁNDÉKOS bűncselekmény miatt kiszabott,
egy évet meghaladó,
de öt évet meg nem haladó szabadságvesztés esetén,

a büntetés kitöltését,
illetve végrehajthatóságának megszűnését
követő

öt (5) év elteltével áll be a mentesítés

*

ha feltételesen szabadult,
a feltételes szabadság időtartamának lejárta napjától számítandó fenti öt év

Deeya # 2011.09.29. 19:40

Sziasztok!
Remélem tud valaki nekem segíteni...
2001-ben kapott börtönbüntetés szerint 3,5 évet ült a párom. Most erkölcsire lenne szüksége. Megkaphatja-e, és ha igen benne lesz-e ez. Vagy esetleg ez elévül egy idő után? Mivel ez elég régen történt...
Kérem olyan válaszoljon, aki tényleg ért hozzá!
Köszönettel
D

Gabicsek # 2011.09.29. 19:25

Függ attól, hogy pénzbüntetést (nem pénzbírságot, a kettő között van különbség), felfüggesztettet, vagy bármit kap. Hogy gondolod ezt a visszamenősséget?

edina33 # 2011.09.29. 10:21

Ha valakit bünösnek találnak és függetlenül h pénzbírságot felfügesztettet vagy bármit kap.Az bekerül az erkölcsi bizonyítványba?
Mennyi időre vissza menőleg jegyzik?

kerdezo30 # 2011.09.27. 16:16

Köszi.
Mindegy, hogy kis közöm van hozzá, vagy nem, akik elkövették, tagadnak, sőt, nem vagyunk túl jóban sem, ezért még az is várható, hogy nagyobb részt vallanak rám. Nem tudok mit tenni.
Én elmondom az igazamat, ennyi. A többi pedig nem érdekel, azt állítanak, amit akarnak.
Félek, mert hiába csak segítettem neki, mert könyörgött, ki tudja, mi lesz belőle...
Én vagyok a hülye. Egyszer adtam neki kölcsön, fél százezer forintot, azzal is tartozik... Akkor így segítettem. Most újra könyörgött, segítsek neki bepakolni a vasat a kocsiba, nem lesz baj, majd meglátom. Persze, nem lesz baj.
Esetleg most nem félszáz ezret kell fizetnem, és még fel is függesztenek. MAjd most én mondom neki, hogy a fél százezret kifizetheti helyettem, ha már így állunk...
És soha többé nem segítek senkinek, semmiben. Főleg ilyen kis gusztustalan, gerinctelen embereknek.
Persze, én voltam a hülye, ez van, a múlttal már nem lehet mit kezdeni... A jövővel még igen.
A kár pedig vagy 100 ezer, vagy 300 ezer... fémlopás.. Nem tudom, mert mindenki mást mond...
És ki tudja, ezért mit kapok, még ha csak segítettem is neki 2x vinni... a 15-20 szállításból... Ennyi hozzá a közöm. Én már akkor mondtam neki, hogy hagyja ezt abba, mert baj lesz belőle.. De nem.. Nem lesz ebből semmi baj... Jól lebukott és most én is szívok.
Azóta pedig lassan idegbeteg leszek.
Valaki tud mondani valamit, milyen ítéletre lehet számítani?

Sherlock # 2011.09.27. 11:44

Tehát, jól gondolom, ha felfüggesztenek, nem lesz tiszta erkölcsim, amíg a felfüggesztés ideje le nem telik?

Jól.

Sehogyan sem lehet tiszta?

De, köztársasági elnöki kegyelemmel.

A bíróságon nem lehet valamit tenni?

Nem, inkább a bűnelkövetés előtt célszerű.

Most lett átadva ügyészségnek az ügyem... Amíg nincs bírósági végzés, nincs erkölcsiben sem semmi?

Jogerős ítéletig nincs.

kerdezo30 # 2011.09.26. 21:23

Üdv mindenkinek!

Tehát, jól gondolom, ha felfüggesztenek, nem lesz tiszta erkölcsim, amíg a felfüggesztés ideje le nem telik? Sehogyan sem lehet tiszta? A bíróságon nem lehet valamit tenni?
Másik kérdés: Most lett átadva ügyészségnek az ügyem... Amíg nincs bírósági végzés, nincs erkölcsiben sem semmi?

Sherlock # 2011.09.26. 13:48

Nem tudlak megnyugtatni, ez benne lesz amíg le nem telik a próbaidő. Nem lesz tiszta.

csakénvagyok # 2011.09.26. 13:24

Sziasztok!

Gondolom már több ilyen kérdés is volt, de biztos ami biztos, inkább leírnám az én konkrét esetemet, ill. a kérdést. A válasz nagyon fontos és sürgős lenne, ugyanis épp most vettek fel egy többkörös interjú után egy tök jó helyre, olyan állásra, amit nagyon régóta szeretnék !!!!
De megijedtem, hogy egy korábbi ügy miatt elbukhatok gyakorlatilag a finish után is. :(

Kérdés: tiszta lesz-e az erkölcsim, amit 2 nap múlva kapok meg ??

Eset: 2010 decemberében a köv. ítélet született szerzői jogok megsértése miatt: 5 hónap börtönbüntetés 2 év felfüggesztéssel. Ebből ugye eltelt 9 hónap, tehát még jó sok hátra van. :(

Légyszi mihamarabb nyugtassatok meg, mert nagyon kéne az állás és nagyon megijedtem, h talán emiatt elbukom.

Benne lesz, avagy sem az erkölcsiben?? KÖSZI !!!

Sherlock # 2011.09.20. 19:55

2 évre függesztették fel, vagy 2 év a büntetési tétel - de akkor mennyi időre függesztették fel? Ha lejár a próbaidő időtartama, akkor már tiszta lesz. Nem lehet kérni, bekkeld ki valahogy a hátralevő időt.

zsa80 # 2011.09.20. 19:12

Tisztelt Fórumozók!
Kaptam 2év felfüggesztettet sikkasztásért,1,5 éve dolgozom a munkahelyemen és most újból kérnek erkölcsi bizonyítványt mivel egyedül nevelem a két gyermekemet és nagyon szükségem van a jelenlegi munkámra az lenne a kérdésem lehet e kérni hogy a felfüggesztés ne szerepeljen benne.

ObudaFan # 2011.09.20. 09:23

Már megkaphatod.

ritter # 2011.09.20. 08:18

Tisztelt forumtarsak.Kerdesem a vagyonori igazolvannyal kapcsolatos,de tudom es olvastam sok esetet ill.jogszabalyi hivatkozast,de nem pontosan ertem ezert kerek konkret segitseget a temaban.Megertesuket elore is koszonom.2002.III.15-en jogerosen 1 ev szabadsagvesztest szabtak ki 2 ev probaidore felfuggesztve,ami rendben letelt.A buntetes Btk.172 paragrafus alapjan tortent segitsegnyujtas elmulasztas btt.miatt.
Mikortol kaphatom meg az engedelyt a vagyonor ig.kivaltasara.A tv.3bek.b pontjaban ez a bcs.nem szerepel.

Tisztelettel, ritter

ritter # 2011.09.20. 08:12

Hello

akkus # 2011.08.24. 17:22

Köszönöm, tehát akár melyik kérdésre is (nem emlékszem a lehetőségekre, amit x-szeltem) tiszta az erkölcsim? Nem volt semmi eltiltás, így azok nem lehetnek.

Sherlock # 2011.08.24. 17:11

Semmi, a próbaidő leteltének napjától tiszta.

akkus # 2011.08.24. 15:08

Üdv. Valószínű korábban már válaszoltatok hasonló témára. 2009 júliusban elítéltek 1 évre két év próbaidőre felfüggesztve. Ma voltam az új munkahelyen a belépést intézni, kapásból kitöltették velem az erkölcsi kérelmet. A hátoldalon a nem állok, stb. bal oldali oszlopokat kellett bejelöljem. Mire számíthatok, mi lesz az erkölcsin látható a büntetésemből?
Segítségeteket előre is köszönöm
akkus

Gabicsek # 2011.08.24. 12:47

Ha jogerős a végzés, nem szerepel az erkölcsiben.

eltévedő # 2011.08.23. 12:45

Tisztelt Ügyvéd ÚR!

2011. 04. 08. napján jogerőre emelkedett ami 1 rd testi sértés bűntettében találtak bűnösnek(Btk. 170.§.(1),(2) bek alapján)
Tárgyalás nem volt, de a végzés miatt halmazati büntetésként 80 napi pénzbüntetési tételt szabott ki.
Mi állhat az erkölcsi bizonyítványon? Kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt? Mi van ha nem kötik erkölcsihez a munkát és mi jár ennek az ügynek az elhallgatásáért??

Tisztelettel
egy "eltévedő"

zed178 # 2011.08.08. 11:37

Tiszteletem.

HA Valakit mentesítenek előzetesen a büntetett előélethez való joghátrányok alól, akkor miért kötik "Nyilvántartáshoz" a vagyonőri igazolvány iránti kérelmet, és el is utasítják?

Előre is köszönöm a válaszokat!

A kialakult helyzet:

2005-ben csalás, és okirathamisítás miatt két év felfüggesztve, 50 eft bírság. Mentesítve voltam már az elsőfoknál-mégsem kapok vagyonőrit, mert valamilyen "Nyilvántartásban" szerepelek, pedig NEM vagyok büntetett előéletű-s ezt erkölcsivel is igazolni tudom..Így olyan mintha büntetve lennék...

Sherlock # 2011.08.05. 16:48

Bíróság félrevezetése? Eskü alatti hamis vallomás?
De ha ez mind nem, akkor biztos pozitívan befolyásolja az ügyét, ha hazudik és lebukik, nem?

A gyanúsítottnak nincs igazmondási kötelezettsége, esketés a filmekben van, nem Magyarországon. Dr. House-nak pedig igaza van abban, hogy mindenki hazudik, úgyhogy ezen senki nem fog megütközni.

Sherlock # 2011.08.05. 16:46

Tiszta lesz.

bubble # 2011.08.05. 15:10

erkölcsi bizonyítványt kellene kiváltatnom és nem vagyok tisztában hogy megkapom-e és ha igen szerepelni fog a büntetésem.
2007. június 26-án két év próbára bocsájtottak.
ami ugye már lejárt., a kérdésem hogy kaphatok a bizonyítványt és ha igen mi szerepelhet benne?

Kezeske01 # 2011.08.02. 23:19

Jajj...
Bíróság félrevezetése? Eskü alatti hamis vallomás?
De ha ez mind nem, akkor biztos pozitívan befolyásolja az ügyét, ha hazudik és lebukik, nem?