Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

rEEcii # 2013.07.12. 12:16

Üdv!

2010-ben Rablás miatt elítéltek 1év Fk.Fogházra
amit 3évre felfüggesztettek, Pártfogót kaptam

Viszont azt súlyos és ismétlődő magatartása miatt
az itéletett jogerőre emelték és 2012.04.22-edikén be kellet mennem 1évet leülni.
Feltéttelesen 2013.04.23-adikán szabadultam
és ismét 1 év pártfogót kaptam amit ha kijárom nem kell a többit leülnöm

Nos tehát én nem Börtön hanem Fogház részen voltam Fiatal korúként követem el és ültem is.

Gondolom az erkölcsim nem tiszta, de mikor lesz tiszta?
Amikor lejár a pártfogó ?

JFJFJF # 2013.07.12. 22:05

Kedves jogi szakertok!

Talan nem teljesen ebbe a temaba illik de ugy tunik itt aktiv a kozosseg ezert ide irom. Elnezest ha ezzel barkinek kellemetlenseget okozok!

Iden majusban elevult egy regi buntetougyben a buntethetosegem. Errol, az akkor az ugyben eljart elsofoku birosagtol hivatalos vegzesem van amely 30 nap elteltevel jogerore emelkedett. Errol is megvan a biroi vegzes. Ugyvedi megkeresesre a birosag nyilatkozott, hogy hivatalbol ertesitettek az allando lakcimhez tartozo korozesiranyito kozpontot, hogy szuntessek meg az ellenem ervenyben levo korozest az elevules megallapitasa miatt.

Ezzel kapcsolatban kerdeseim a kovetkezok:

1. A rendorsegen keresztul, nem szemelyesen lehet-e ellenorizni, hogy ez tenyleg megtortent-e? Mikent evlileg vege ennek az egesznek szeretnek vegre haza utazni viszont mivel nemzetkozi korozes volt ervenyben felek, hogy uton haza, atszallasnal gondom lehet. Azzal tisztaban vagyok, hogy Ferihegyen (Liszt Ferenc?) a biroi vegzessel tudom magam "tisztazni" de atszallasnal, egy nem europai orszagban felek nem vagy csak napok esetleg hetek elteltevel. Talan itt az a kerdes is felmerul, hogy a magyar birosagi papirokban nemzetkozikent feltuntetett korozes az mit is jelent valojaban mert nagyon ugytunik, hogy nem egyenlo az interpol "korozessel".
  2. Azt is meg szeretnem tudni, hogy esetleg nincs-e masik korozes ervenyben. Nem volt soha semmilyen mas ugyem igy logikus lenne, hogy nincs viszont mivel az elmult 10 evben teljesen elerhetetlen voltam, nem kaptam meg postai uton semmit igy akar az is elkepzelheto, hogy tanukent ideztek be valamivel kapcsolatban es peldaul annak elmulasztasa miatt koroz mondjuk egy masik hatosag.

Remelem tud ezekkel kapcsolatban valaki bovebbet mondani.

Vagy ha esetleg lenne itt olyan ugyved aki vallalja ennek a hivatalos ugyintezeset hivatalos megbizassal es termeszetesen berezes elleneben kerem jelezze, engem ez a megoldas is erdekel.

Koszonom figyelmetek es elore is koszonom valaszaitokat!

ObudaFan # 2013.07.13. 07:17

Nem, utána 3 évvel.

Zaphyris # 2013.07.20. 14:51

Tisztelt Ügyvédek;

A következő kérdésem lenne, jogerős letöltendő 3év 6 hónapot kapott alanyunk.Szabadulásától eltelt több mint 3 év.Szeretne bírósági mentesítést kérni, ennek mi a folyamata? Csak ügyvéd intézheti?

Válaszukat előre is köszönöm.

Sherlock # 2013.07.20. 15:02

Az I. fokon eljárt bíróságnál kell kérvényezni, nem kötelező ügyvéd, az elítélt maga is intézheti, de azt a 20 ezret talán megéri.

kerika7 # 2013.07.23. 08:46

Üdv.
azt szeretném kérdezni,hogy a fiamnak van másfél év büntetése 3 évre felfüggesztve ami jövő augusztusban telik le.A fiam külföldre készül dolgozni menni és a közvetítő cég kérhet tőle erkölcsi bizonyítványt!
Mit tegyünk ebben az esetben kérjük ki?mi fog benne szerepelni és milyen nyelven mert Hollandiába készül?Vagy inkább ne is kérjünk,Köszönöm a választ!

BU16 # 2013.07.23. 14:59

Tisztelt Ügyvédek!

Érdeklődnék, hogy az erkölcsi bizonyítványban szerepelne-e egy olyan ítélet, amely 1 év szabadságvesztést 10 hónapra felfüggesztett. A 3 év próbaidő is letelt már. Sikkasztás miatt. Honnan tudjam meg, hogy kell-e mentesítést kérnem? Vagy előbb kérjem ki az erkölcsit és ha szerepel benne, akkor kérjem a mentesítést?

Köszönettel!

BU16 # 2013.07.23. 15:13

Tisztelt Ügyvédek!

Az imént rosszul írtam kérdésemet. Helyesbítenék!

Érdeklődnék, hogy az erkölcsi bizonyítványomban szerepelne-e olyan ítélet , melyben 10 hónap börtönbüntetést 2 évre felfüggesztettek, és ez a két év már letelt. A bűn: társtettesként elkövetett sikkasztás volt. Amennyiben szerepel, hol kell indítványoznom a mentesítést?
Köszönettel

Agent Cooper # 2013.07.24. 06:07

Kedves kerika7!

Először is meg kell nézni a fiát elítélő ítéletet, hogy abban szerepel-e mentesítés, ugyanis a bíróság előzetesen mentesítheti az elítéltet, ha arra érdemesnek találja. Ebben az esetben kaphat erkölcsi bizonyítványt.
Ha semmi nem szerepel az ítéletben a mentesítésről, akkor a fia a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje leteltének napján mentesül, utána kaphat erkölcsi bizonyítványt. Ebben az esetben viszont kérelmezni lehet a bíróságtól a mentesítést, amennyiben a próbaidőnek a fele már letelt. Amennyiben a bíróság a kérelemre mentesíti az elítéltet (ami valószínű), úgy ez után már kaphat erkölcsi bizonyítványt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

taki123456789 # 2013.07.26. 20:38

Jó estét!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogyha közmunkára ítélnek akkor kapok-e erkölcsi bizonyítványt.

Üdvözlettel:Dávid

Farkas87 # 2013.07.29. 16:57

Jó estét kívánok!

Érdeklődni szeretnék volt egy bolti lopásom aminek összege 1.400 ft volt.. Nah most 125.000 ft ot fizettem ki ezért, 2011 decemberében. Teljesen egy összegben kifizettem amint kézhez kaptam a csekkeket a rendőrségtől! Ez bele kerül az erkölcsi bizonyítványomba vagy van elévülési ideje ha van akkor mennyi idő?

Köszönöm válaszát: István

ObudaFan # 2013.08.01. 05:53

Nem kerül bele az erkölcsibe.

Attila 787 # 2013.08.27. 13:19

Kellemes napot kívánok azzal a problémával fordulnék önhöz önökhöz hogy tavaly nyáron volt egy becsület sértésem két rendőrrel szemben ekkor még középiskolába jártam utolsó évemet töltöttem és a bíróság közmunkára ítélt amit most tudtam le 1 hónapja .Nemrég kaptam egy állás ajánlatot az országházat újítják és ott foglalkoztatnának mint villanyszerelő azt mondták hogy lesz 1 átvilágítás nemzetbiztonsági célból .Az kérdésem az lenne hogy megbukhatok emiatt a becsület sértés miatt vagy szabálysértések miatt ?

Agent Cooper # 2013.08.29. 19:23

Kedves Attila 787!

Ha az átvilágítás során nyilatkozattételre is sor kerül, és Ön nem vallja be ezeket a cselekményeket, akkor biztos, hogy megbukik. Egyébként meg a biztonságért felelős szerv dönti el, hogy ezek a cselekmények megalapoznak-e bármiféle biztonsági kockázatot.

Üdv: Agent Cooper

szzsu # 2013.09.03. 21:22

Kedves Jogi Szakértők!

abban kérném a szíves tájékoztatásukat, hogy a férjemet 2010.-ben elítélték 10 hónap szabadságvesztésre sikkasztás miatt amit 3 évre felfüggesztettek és 2013.09.13-án jár le. Sajnos most csőd bűntett miatt akarják feljelenteni (természetesen ártatlanul). A kérdésem az lenne, hogy ha büntető eljárásra kerülne a sor figyelembe veszik-e a korábbi büntetését.

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: szzsu

BAR8 # 2013.09.04. 10:29

Tisztelt Ügyvédek!

kérdésem a következő:
Mikor kaphatok erkölcsit, ha egy év letöltött börtön büntetést kaptam cannabis birtoklásért és megszerzésért, amit előzetesben leültem? Megkaptam a kedvezményt is. Egy éve kaptam az ítéletet. Februárban kikértem az erkölcsimet és akkor benne is volt hogy büntetve vagyok.

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
BAR8

ObudaFan # 2013.09.04. 10:48

Igen.

Agent Cooper # 2013.09.05. 10:04

Kedves Santykaroly!

Ne keverjük a szezont a fazonnal, az erkölcsi bizonyítványnak semmilyen formában nincs köze ahhoz, ha valakit, mint vezető tisztségviselőt a bíróság eltilt az ehhez hasonló tevékenységtől. Az eltiltott például nem alapíthat új céget .
Az erkölcsi bizonyítvány (teljes nevén: Hatósági erkölcsi bizonyítvány) a bűntettesek nyilvántartásában valamint a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában kezelt adatok alapján az igazolás alanyának kérelmére kiállított közokirat. A hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartása azokról a személyekről tartalmaz adatok, akik büntetve voltak ugyan, de mentesültek a büntetett előélethez fűződő joghátrány alól, de még hátrányos jogkövetkezmények alatt állnak.
Tehát ebből a szempontból nem lesz problémája az erkölcsi bizonyítvánnyal.

stafyka # 2013.09.08. 18:59

üdvözlőm érdeklödni szeretnék hogy a napokban megvolt az első foku tárgyalás,amiben bünösnek találtak,és arra szeretnék választ kapni hogy,szeretném az első foku tárgyalást ha ujból tárgyalnák mert az ügyész biró elfogult volt és ninycs is bizonyiték ,én ezt megtehetem ügyvéd nélkül,az ujboli tárgyalást hova forduljak milyen inditányt irjak:köszönöm válaszát

Szavadika # 2013.09.12. 17:09

Tisztelt Ügyvédek!
A következő kérdéssel fordulok Önökhöz. Fiamat 2002-ben 6 év fegyházra ítélték, a büntetés 2008. 08.08.-án telt volna le, de 18 hónappal előbb, 2007.02.08.-án kedvezménnyel szabadult. A törvény szerint a büntetés kitöltését vagy végrehajthatóságának megszűnését követő nyolc év elteltével részesül mentesítésben. Ebben az esetben melyik időponttól számíthatjuk a nyolc évet? Ha bírósági mentesítést kérnénk, mit vizsgál a bíróság, gondolok itt arra, hogy a munkahelyén vizsgálódik-e, mert akkor inkább nem kérjük, szerencsére szabadulása óta olyan pozícióban dolgozik erkölcsi nélkül, ahol egy ilyen vizsgálat nem jönne jól. Amúgy a bírósági mentesítés minden feltételének megfelelne.
Köszönettel: Szavadika

Agent Cooper # 2013.09.13. 20:56

Kedves Szavadika!

A nyolc évet 2008. 08.08-tól számoljuk, a felét követően kérhető a bírói mentesítés. A bíróság nem vizsgálódik, a bíróság beszerzi az ügyész nyilatkozatát.

Üdv: Agent Cooper

horti22 # 2013.09.25. 10:17

Üdvözlet.

Nekem egy kérdésem lenne. 6 hónap börtönbüntetést kaptam 1 évre felfüggesztve. Ami lejárt már két éve. Kaphatok én tiszta erkölcsi bizonyítványt?

Sherlock # 2013.09.25. 13:03

Igen.

igazságot # 2013.10.01. 06:20

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem a következő lenne. 2002.01.-ban 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek 5 évre felfüggesztve, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Mivel éltem a hétköznapi életem és meg vagyok győződve róla, hogy nem vagyok bűnöző, nem is követtem el semmit.
Ez már letelt. Tisztában vagyok vele. Ellenben a napokban a eljuttattak hozzám egy 2003. évben íródott dokumentumot, amelyben az ellenem feljelentést tevő személyek között vita támad és írásban rögzítik, hogy az egyik feljelentő személy erőszakos és követelőző magatartásának hatására tettek rám terhelő tanú vallomásokat a rendőrségen. Egy másik általuk elveszített polgári perben, melynek jegyzőkönyve nálam van az igazat mondták. Amennyiben a rendőrségen is az igazat vallották volna, akkor én nem kaptam volna ezt a büntetést. Mivel releváns az ügyben. Ez volt ellenem a vád. Jogtalanul, felhatalmazás nélkül intézkedtem egy közösség érdekében.

Kérem Ön, segítsen válaszával, mit tehetek én most, ezen két írásos bizonyíték birtokában. Főleg úgy, hogy azóta is kártérítési pert folytatnak ellenem.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

A válasz sürgős lenne, mivel hamarosan megint kártérítési tárgyalásra megyek.

Agent Cooper # 2013.10.01. 08:17

Kedves igazságot!

Amennyiben az alapügyben akár felmerült, akár fel nem merült tényre vonatkozó olyan új bizonyítékot hoznak fel, amely valószínűvé teszi, hogy a terheltet fel kell menteni vagy jóval enyhébb büntetést kaphat, abban az esetben perújításnak van helye.
Perújítást kezdeményezhet az ügyészség, ezért elsősorban azt javaslom, hogy próbálja meg a vádat képviselő ügyészséget rávenni, hogy terjesszen elő perújítási indítványt.
Amennyiben ez nem sikerül, abban az esetben védőként eljáró meghatalmazott ügyvéd is előterjeszthet perújítási indítványt (de természetesen ennek már költség vonzata is lesz).