Mivel gyanúsított vagy következmények nélkül hazudhatsz is.
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Kölcsönadtam az egyik ismerősömnek 300.000 Ft-ot.
Papír is készült róla, ennek ellenére a megegyezést nem tartotta be, nem fizetett a megegyezés szerinti időpontban. Ezután mindennap küldtem neki sms-eket, hogy: "Mikor fizetsz?") Semmi más nem volt az sms-ekben, de ezt naponta többször is küldtem.
Feljelentett zaklatásért, már bírósági szakban van az ügy, vagyis ősszel lesz a tárgyalás.
Az ügyész pénzbírságot kér.
A problémám az, hogy 1992-ben volt már ügyem a bíróságon, igaz akkor egy másik bíróságon könnyű testi sértés miatt, herén rúgtam egy férfit, mert taperolt...
Akkor 10.000 Ft pénzbírságot kaptam.
A kérdés az, hogy mikor a bíró megkérdezi, hogy voltam-e bűntetve, akkor mit mondjak.
A bűnügyi nyilvántartásban sem szerepelek(1997-ben töröltek onnan), viszont a mostani sértett tud az akkori ügyemről.
Köteles vagyok tájékoztatni a bíróságot, hogy voltam bűntetve, vagy jogomban áll erre a kérdésre nem válaszolni?
Hogy voltam-e bűntetve az különlegeges személyes adatnak számít?
Kedves szilardadam,
jelentkezzen, ha úgy gondolja.
http://www.honvedelem.hu/…s_katona.pdf
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Kedves szilardadam,
büntetlenségi igazolás = feddhetetlenségi nyilatkozat
mondhatni, mivel egyik sem létezik: erkölcsi bizonyítvány van, az hogy ki hogy hívja, más lapra tartozik.
Az hogy mikortól tiszta az a büntetéstől függ, ehhez le kellene írnia, hogy hány évet kapott - maximum 10 év egyébként.
Szilardadam!
Természetesen kaphat"bütetetlenségi igazolást"amelyet úgy hívnak, hogy tiszta erkölcsi bizonyítványt az is aki valaha letöltendő büntetést kapott. Ez csak idő kérdése,a letöltés után kérheti a polgár a bíróságtól a büntetett előélet iránti mentességet, de ha nem kéri is idővel a törvény által mentesül és akár le is tagadhatja hogy volt elítélve.
www.drhalasz.eoldal.hu
Kedves Adri!
Veszel a postán illetékbélyeget 50.000 Ft-ért és megkeresed az illetékes hatóságot aki a pénzbírságot kiszabta és ott ráragasztod az iratodra.
Ennyire egyszerű.
www.drhalasz.eoldal.hu
Sziasztok!
Végülis mindeggy ki válaszol csak valaki mondja meg,hogy hogy kell ezt csinálni.Pontosan ezt írták "A kiszabott 50.000,-Ft pénzbirságot a végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell az ügy iratainál illetékbélyeg formályában megfizetni."
Akkor én ezt hová fizessem be,vagy hogy kellene csinálnom?
A választ előre is köszönöm!
Tisztelt ObudaFan!
Lenne még egy kérdésem! Ezt írták nekem pontosan"A kiszabott 50.000,-Ft pénzbirságot a végzés jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül kell az ügy iratainál illetékbélyeg formályában megfizetni."
A kérdés az lenne hogy akkor én ezt hová fizessem be,vagy hogy kellene csinálnom?
Válaszodat előre is köszönöm!
2 évig nyilvántartják, de az erkölcsiben nem szerepel. Ha újabb szabálysértési, vagy büntetőeljárás indul ellened 2 éven belül, akkor a hatóság látni fogja, hogy volt egy szabálysértésed, és a szankció mértékénél figyelembe lehet venni.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy volt egy szabálysértési ügyem már meg is volt a tárgyalás, 50 ezer ft pénzbüntetésre ítéltek.Mikor rákérdeztem hogy ez benne lesz-e ez az erkölcsi bizonyítványomba azt mondta a titkár(ő vezette a tárgyalást)hogy 2 évig nyilvántartják! Ez mit is jelent? Mert másik fórumban azt olvastam hogy ez nem fog szerepelni az erkölcsimbe.
Válaszotokat előre is köszönöm!!
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni.
Garázdaságért és könnyű testi sértésért pénzbüntetésre ítéltek. Kérdésem az, hogy az erkölcsi bizonyítvány melyik rubrikájában lesz megjegyzés, illetve lesz-e megjegyzés egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm: gaboca66
Tisztelt ügyvéd úr!
Még fk koromban volt egy büntető eljárás ellenem,felfüggesztettet kaptam.Az lenne a kérdésem,hogy ez még szerepel a bűnügyi nyilvántartásban?Esetleg elévülhet?Ez kb 20 éve történt.
Köszönöm Gabicsek :)
m.21!
Az erkölcsiben nincs benne, ha ellened büntetőeljárás van folyamatban és ezt az adatot nem is adják ki.
Tisztelt Fórum!
Az lenne kérdésem, hogy mit kell tartalmaznia a kegyelmi kérvénynek, ha a büntetését már letöltötte?
Előre is köszönöm!
Tiszteletem!
Remélem tudnak segíteni a problémámban.Két "kedves" ismerősöm belevitt egy bolti lopásba tudtomon kivül.Minden kiderült,vallomástétel megvolt,most a tárgyalásra várunk mivel a két kedves barátom időközben eltünt,vagy csak nem hajlandó megjelenni.A kérdésem az lenne,hogy nekem ez már benne van az erkölcsi bizonyítványomban,vagy csak akkor ha a bíróság döntést hoz.Álláskeresés szempontjából fontos lenne a válasz.Előre is köszönöm. m.21
Tisztel Fórumozók!
Hatalmas kéréssel fordulok önökhöz.Leírnám a kálváriámat,és ha bármelyiküknek módjában áll segítséget,jogi tanácsot adni azt megköszönném.
A volt feleségem feljelentett évekkel ezelött gyermektartás elmulasztása miatt,amiért én 50 nap közmunkát kaptam.A pártfogóm kijelölt egy céget ahol ledolgozhattam volna a büntetésemet.Akkor a bíróság arról határozott,hogy majd a pártfogóm értesít,mikor is kezdjem meg letölteni a büntetésemet.Sokáig semmi sem történt,majd én külföldre mentem dolgozni,és megbíztam egy ügyvédet a képviseletemmel.3 évvel ezelött,anyám közölte velem telefonon,hogy a Fővárosi Bíróság BV csoportja körözést adott ki ellenem,mert nem vettem fel a munkát a kijelölt helyen.Telefonon egyeztettem az ügyvédemmel,aki közölte,intézkedik,és miután nem teljesen érti a BV bíró hozzáállását átkéri az anyagot Székesfehérvárra,elfogultságra hivatkozva.Nemsokkal később arról tájékoztatott,hogy az anyag átérkezett,a körözést visszavonták,majd innen fehérvárról értesítenek hol dolgozzam le a büntetésemet.Most pénteken igazoltattak,és közölték velem,a BV csoport köröz és előállítanak.Fel is vittek pestre,ahol az ügyeletes bíró elémtárt egy "sajtcetlit"a pártfogómtól,majd közölte az ügyvédemről nem is hallott,és közölte azt is,hogy átváltották az ítéletet 50 nap fogházra,amire kaptam 1 hónapot.Hiába mondtam,hogy az átváltoztató ítéletről semilyen határozatot nem kaptam,így jogorvosslattal sem élhettem,közölte,hogy most kezdem letölteni,vagy egy hónap múlva.Elfogadtam az egy hónapot.A gondom,hogy egy másfél éves gyereket nevelek,a nejem gyesen,és én vagyok az egyetlen kereső a családban.Anejem gyese a töredéke az albérletünk költségeinek.A kérdésem az lenne,hogy ilyen helyzetben van-e bármiféle esély arra,hogy ezt az átváltó határozatott megfellebbezzem,ill.hogy ezt a büntetést visszaváltoztassam?Az ügyvédet természetesen azóta nem érem el,holott ezért legombolt rólam 200.000ft-ot,viszont semmit nem intézett.Kérem valaki segítsen ezt a problémát megoldani,orvosolni,ill. tanáccsal ellátni.Válaszukat előre is köszönöm,üdvözlettel:
gab71
köszönöm a gyors választ!
Azonban lenne még egy kérdésem. Van e lehetőségem arra, hogy az eltiltás időtartamát csökkentsék? Mivel most szerzem meg a diplomám és ez igen csak hátráltató tényező lenne az álláskeresésben. (ha jól tudom létezik ilyen mentesítési kérelem)
Kedves cellem,
nem; illetve a járművezetéstől eltiltás szerepelhet ha bejelöli az "E" rubrikát - az az egy év leteltéig, viszont nem kötelező bejelölni.
Tisztel Fórum!
Az év elején közúti baleset gondatlan okozása miatt pénzbüntetésre, illetve 1 év közúti forgalomtól való eltiltásra ítélt a bíróság.A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kérdésem az lenne, hogy:
-ez bekerül e az erkölcsibe?
-ha igen mikor évül el?
válaszokat előre is köszöm!
Éva,nincs jelentősége, ki írja, egyébként konkrétan mit akar?mert a nyilvántartó nem törölhet semmit sem.
It_hun, amennyiben a vagyonőri tv-ben meghatározott bcs-t követte el, akkor igaz, amit Gabicsek írt, de ha csak olyan bcs-t követett el, ami ebben a tv-ben nincs benne, akkor az nem számít, ezért fontos, mit követett el.
Az alábbi segítség, nézze meg, ha nincs benne, amit elkövetett, örülhet:
akit a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) szerinti állam elleni
bűncselekmény (Btk. X. fejezet), emberiség elleni bűncselekmény (Btk. XI. fejezet), személy elleni bűncselekmény
[Btk. 166-168. §, 170. § (2)-(6) bek., 171. §, 174. §, 174/A. §, 174/B. §, 174/C. §, 175. §, 175/A. §, 175/B. §, 176. §
(2) bek. b) pont és (3)-(4) bek.], nemi erkölcs elleni erőszakos bűncselekmény [Btk. 197. és 198. §, 207. § (3) bek. b)
pont], hivatali bűncselekmény (Btk. XV. fejezet, IV. cím), hivatalos személy elleni bűncselekmények (Btk. XV.
fejezet V. cím), embercsempészés (Btk. 218. §), közveszélyokozás [Btk. 259. § (1)-(3) bek.], közérdekű üzem
működésének megzavarása (Btk. 260. §), terrorcselekmény (Btk. 261. §), nemzetközi gazdasági tilalom megszegése
(Btk. 261/A. §), légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű
hatalomba kerítése (Btk. 262. §), visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel (Btk. 263. §), visszaélés
lőfegyverrel vagy lőszerrel (Btk. 263/A. §), visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős
felhasználású termékkel (Btk. 263/B. §), bűnszervezetben részvétel (Btk. 263/C. §), a visszaélés radioaktív anyaggal
(Btk. 264. §), visszaélés nemzetközi szerződés által tiltott fegyverrel (Btk. 264/C. §), tiltott állatviadal szervezése
(Btk. 266/A. §), állatkínzás (Btk. 266/B. §), garázdaság (Btk. 271. §), önbíráskodás (Btk. 273. §), visszaélés
kábítószerrel (Btk. 282-282/C. §), visszaélés kábítószer-prekurzorral (Btk. 283/A. §), vagyon elleni szándékos
bűncselekmény (Btk. 316-324. §, 326. §, 327. §) vagy szökés és elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak
fegyveresen elkövetett esetei [Btk. 343. § (2) bek. a) pont és (4)-(5) bek., valamint Btk. 355. § (2) bek. a) pont] alapján, vagy olyan bűntett miatt, amelyet bűnszervezet keretében követett el elítéltek
Tisztelt Fórum!
Az lenne a kérdésem, hogy a pártfogónak kell-e megírni a kérelmet a büntetett előélet eltörléséhez?
Ha jól számolom, 2018-ban.
It_hun!
Nem lehetsz vagyonőr még egy jó darabig.
Ezt tanulmányozd:
2005. évi CXXXIII. törvény
a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól
6. §
(3) Személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenységet nem végezhet
c) szándékos bűncselekmény miatt végrehajtásában felfüggesztett
ca) szabadságvesztést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított nyolc évig,
Anonimtom, igen kaphatsz.
Ithun,a bcs típusától függ.
Csontos, mivel letelt a felfüggesztett, tiszta az erkölcsi, nem hiszem, hogy van valami extra tv ami nem erkölcsit kér mentőápolók esetén.Ha elég az erkölcsi, akkor okés a dolog.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02