Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Agent Cooper # 2014.01.24. 06:52

Kedves feri8547!

Mivel már bő egy hete törvényileg mentesült a büntetett előélet hátrányai alól, ezért kaphat hatósági erkölcsi bizonyítványt!

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hogi # 2014.01.24. 16:36

tiszteletem azt szeretném kérdezni 1996-1997ben csináltam hülyeséget lopást és kaptam érte letöltendőt is 1 évet 2000 ben szabadultam és azt szeretném kérdezni hogy mehetek e örzés védelem tanfolyamra. előre is köszönöm.

feri8547 # 2014.01.24. 21:50

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm szépen a választ!

Üdv: feri8547

iKNo # 2014.01.27. 11:27

Tisztelt Jogi Fórum!

A tiszta erkölcsi bizonyitvánnyal kapcsolatba van kérdésem. A biroság ittas vezetésért szabott rám ki pénzbüntetést, aminek egy részét 2 hónapot börtönben töltöttem le, 2 évvel ezelött.A kérdésem hogykaphatok e már ez után tiszta erkölcsi bizonyitványt, az elévülési idő ilyenkor is 5 év? A másik kérdés, -Az egyik ismerősömtöl hallottam,hasonló ügyben itélték el, hogy az ő bíronője mikor elitélte azt mondta neki hogy ha szabadul és talál munkát keresse meg és állit ki neki, illetve elintézi neki hogy kaphasson tiszta erkölcsi bizonyitványt létezik e ilyen ? Köszönöm

mirage17 # 2014.01.28. 08:35

Tisztelt Agent Cooper!

Szeretném megtudni, hogy lopás kísérlete vétség miatt kaptam jogerőre emelkedett közmunka büntetést. Szerepel-e ez az erkölcsi bizonyítványomban.
Előre is köszönöm a választ!

Sherlock # 2014.01.28. 09:24

iKNo,

kaphatsz erkölcsit, a pénzbüntetés nem számít elítélésnek, akkor sem ha utóbb le kellett ülni.

mirage17,

nem szerepel.

koko1213 # 2014.01.28. 10:47

Tisztelt Ügyvédek!
Lenne egy kérdésem! 2008. jún.15.-én kezdtem meg büntetésem letöltését, ami 22 hónap volt. Ebből egy hónapot előzetesben töltöttem. Jó magaviselettel és fogházfokozattal 2009.aug.3.-án feltételesen szabadultam.Bűncselekményem: hivatalos személy által elkövetett vesztegetés. Most Németországban élek, most kezdek el dolgozni, és a német cégem kérni fog tőlem erkölcsi bizonyítványt! Kaphatok -e? Ha igen, mi fog szerepelni benne. Válaszukat előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2014.01.28. 11:31

mirage17, nem.

mirage17 # 2014.01.28. 14:14

Agent Cooper, Sherlock!

Köszönöm a válaszokat!

b-attack # 2014.02.07. 21:39

Tisztelt Jogi Fórum,

fiatalkorúként bolti lopást követtem el, 2013.12.11-én, idén érettségizek, már elmúltam 18 éves, és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre (MOME) jelentkezek. A következők lennének a kérdéseim:

• ha mediációt kérek és sikerül megegyeznem a sértett féllel, akkor is szerepelni fog az eset az erkölcsi bizonyítványomban?
  • általában mennyi ideig szokott tartani ez az egész procedúra az esettel kapcsolatban (hónapok, évek?)
  • az interneten sehol nem találtam információt azzal kapcsolatosan, hogy minden felsőoktatási intézmény kér-e erkölcsi bizonyítványt a felvételi eljárás során? A MOME felvételihez kell? OKJ képzésekhez is be kell nyújtani?
  • ha az eset szerepelni fog az erkölcsi bizonyítványban, az örökre benne marad?
Agent Cooper # 2014.02.10. 12:49

Kedves b-attack!

Ha fiatalkorúként követte el a lopást, akkor szinte teljesen kizárható, hogy olyan büntetést kapjon, ami érintené az erkölcsijét. Nem tudjuk, hogy milyen értékben lopott, és azt sem, hogy milyen módon, így még az is elképzelhető, hogy szabálysértési eljárás indult Ön ellen. A felvételijét az eset semmilyen módon sem fogja befolyásolni. Az eljárás várhatóan hosszabb időt, hónapokat fog igénybe venni.

volturi # 2014.02.11. 12:21

Kedves fórumozók!

Nagyon nagy és gyors segítségre lenne szükségem!

Én Angliában élek közel 6 éve és most sikerült megcsinálnom az állampolgérségi vizsgát és készen állok beadni a tövábbi papirokat hogy megkaphassam az Angol útlevelet.
A kérdés az hogy kb, 8 évvel ezelőtt voltam büntetve othon /4 hónap 2 évre felfüggesztve/ de már az erkülcsimben sem volt benne mikor kijöttem ide 2008-ban.
De most a jelentkezési lpban kérdezik hogy voltam e büntetve othon? Lehet azt tudni hogy milyen mélyen nyomoznak le vagy ha már az erkülcsimben sem volt benne akkor ők sem fogják látni,szóval nem gond ha nem írom be??? Kérem hogy segítsetek mihamarabb,hogy mit tegyek,írjam be vagy felesleges mivel az erk9lcsim tiszta. ?
Köszönöm!

Agent Cooper # 2014.02.11. 14:37

Kedves volturi!

A mentesítésétől számított 8 évig még szerepel a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában. Kérdés, hogy mikor mentesült, mint ahogy az is kérdés, hogy milyen adatokat igényelnek a brit hatóságok a bűnügyi nyilvántartásból.

Puska # 2014.02.11. 17:09

Tisztelt fórumozók!

Az lenne a kérdésem, hogy van-e jelenleg lehetőség "bírói előzetes mentesítésre" ha valakit felfüggesztett börtönbüntetésre ítél a bíróság. Ha igen, akkor mit mutat a gyakorlat? Van rá esélyem? A leendő munkáltatóm csak tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal hajlandó munkaszerződést kötni.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Agent Cooper # 2014.02.12. 21:38

Kedves Puska!

Mi van az ítéletben? Előzetes mentesítés? Mert ha nem, akkor a próbaidő felének letelte után lehet kérelmezni a bírósági mentesítést. Egy jól megírt kérelmet nem utasít el a bíróság, nekem ez a tapasztalatom.

nyerlucz # 2014.02.12. 22:33

Üdv mindenkinek!

Engem 2012 áprilisában ítéltek 1 év börtönre 2 évre felfüggesztve garázdaságért.
Biztonsági őr voltam, de mivel elítéltek erőszakos bűncselekmény elkövetéséért, bevonták a vagyonőri igazolványomat.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy mikor, és hogyan kaphatom vissza a vagyonőrimet.

Tisztelettel: Nyerlucz

Puska # 2014.02.13. 09:05

Tisztelt Agent Cooper!

Nincs még ítélet, de már az elsőfokú tárgyalás időpontját kitűzték. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kér, mellékbüntetésként pedig vagyonelkobzást meghatározott összegben.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy az ítélet meghozatalakor a bíróság mentesíthet-e a büntetett előélet hátrányai alól? Mi a tapasztalat? (nem erőszakos- és nem vagyon elleni a bűncselekmény)

Előre is köszönöm, hogy megtisztel válaszával!

ObudaFan # 2014.02.13. 11:43

A próbaidő letelte után 3 év elteltével.

ati131 # 2014.02.13. 13:49

Üdv mindenkinek!
Engem tavaly ítéltek 6 hónap börtönre 1 évre felfüggesztve de kaptam Előzetes mentesítés igényelhetek én hatósági erkölcsi bizonyítványt?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Doki0713 # 2014.02.13. 13:56

Kedves ügyvédek.
Azt szeretném megtudni,hogy ha én egy év négy hónapot kaptam két évre felfüggesztve sikkasztásért,és ez idő alatt semmit nem követtem el.Ha lejár a felfüggesztett időtartama Májusban,akkor kaphatok e tiszta erkölcsi bizonyítványt utána.
segítségüket előre is köszönöm.
Doki0713

Agent Cooper # 2014.02.13. 17:08

Kedves Puska!

Kérni kell, és kiderül, hogy a bíróság osztja-e az álláspontot. De ezt a védőjének is pontosan tudnia kell. Amennyiben jól érvel, és a bíróság úgy ítéli meg, hogy aránytalan hátrányba kerülne előzetes mentesítés nélkül (például elvesztheti a munkáját), abban az esetben nem lesz gond. (A rendőr terheltek gyakorlatát ismerem, bűncselekménytől függően ugyan, de általában a bíróság előzetesen mentesíti őket.)

Agent Cooper # 2014.02.13. 17:09

Kedves ati131!

Igen, kaphat, az előzetes mentesítés lényege éppen ez!

klau75 # 2014.02.14. 08:56

Tisztelt Fórum!
Megpróbálom leírni röviden a problémámat!Munkahelyemre jutáshoz havi bérlet megvásárlásra volt szükségem! Az utóbbi 3 évben 6 alkalommal fordult elő,hogy nem vettem bérletet,viszont tudtam egy használtat szerezni,azt átírtam ás így adtam le a munkahelyemen és visszaigényeltem a bérlet árát.Sajnos nem tudtam ,hogy a bérlet magán okiratnak számít így a munkahelyem-ami állami cég-feljelentést tett a rendőrségen! Mit kaphatok ezért büntetésként?? Soha semmi kapcsolatom nem volt a rendőrséggel,még gyorshajtásom sem...A pénzt anyagi helyzetemre való tekintettel igényeltem vissza! Sajnos a munkahelyemről éppen ezért önszántamból már leszámoltam,mielőtt kirúgtak volna miatta!! Sajnos többet veszítettem,mint nyertem! Kérdésem még,hogy ez esetleg hogy fog megjelenni az erkölcsimben ? Köszi

Agent Cooper # 2014.02.14. 22:08

Kedves klau75!

Várhatóan vagy próbára bocsátást kap, vagy olyan enyhe büntetést (pl. pénzbüntetés), ami nem fogja befolyásolni a hatósági erkölcsi bizonyítványát.

nyerlucz # 2014.02.15. 18:56

Elnézést, de úgy érzem kimaradtam... :)