Üdv!
szeretnék érdeklődni hogy lehet e erkölcsi bizonyítványom.
14 éves koromban,2009.10.9.-én volt egy bolti lopásom. de nem volt csak egy meghallgatás a polgármesteri hivatalban. ahol a hölgy megállapította, hogy megbánást tanúsítok!
azt mondta hogy ha két éven belül nem lesz ilyen hibám akkor törlődik.... ilyen létezik? mert azóta nem volt semmilyen stiklim.
előre is köszönöm!
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Tiszta az erkölcsid.
sajtos45
Maga az erkölcsi az tiszta lesz, de a bűnügyi nyilvántartásban még szerepelsz.
Tisztelt Ügyvédek!
Mi a teendő abban az esetben ha téves adatok szerepelnek rólam a bűnűgyi nyilvántartásban? Jelenleg garázdaság vétsége miatt 1 év próbára bocsátást kaptam, nem jogerősen (fellebeztem) . Ugyanakkor kaptam egy levelet az igazgatásrendészettől melyben visszavonták a fegyverviselési engedélyemet, azzal az indokkal , hogy ellenem súlyos testi sértés miatt eljárás folyik. Nos ilyen eljárás egészen biztos hogy nem folyik, és soha nem is folyt ellenem, és arról sem lehet szó, hogy időközben a fenti ügyet átminősítették volna, illetve az sem áll fenn, hogy súlyos testi sértésből garázdasággá minősítés lett volna. ( remélem érthető) .
Az igazgatásrendészetnél érdeklődjön személyesen...
Tisztelt Ügyvédek!
2013 decemberében a biróság közérdekümunka végzésre itélt. Kérdésem lenne hogy ez bele kerül az erkölcsi bizonyítványba?? valamint jelentkezhtek Rendőrnek?? Nem fognak el utasítani ez miatt??
Tisztelt hozzáértők!
Kérdésem a következő
1 év 2 hónap letöltendő büntetést kaptam,amit le is töltöttem,és 2012.04.09.-én szabadultam
Mikor lehet erkölcsim leghamarabb,kinél kell kérvényezni,mi fog látszani benne,illetve meddig?
Koszonom a választ előre is!
sergio72
Tisztelt Fórumozók!
Ittas járművezetésért (0,29 mg/l) bűncselekményt követtem el. A jogosítványomat elvették, tárgyalás még nem volt. Várhatóan pénzbírság és járművezetéstől eltiltás lesz a büntetés.
Kérdésem, hogy bekerül-e ez az erkölcsi bizonyítványba?
Előre is köszönöm a Segítségüket!
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megkérdezni,hogy kaphatok e erkölcsi bizonyítványt,ha folyamatban lévő ügyem van?Köszönöm a választ előre is!
Szép napot kívánok!
Tisztelt Fórumtársak és Ügyvéd Urak/Asszonyok!
Nekem lenne egy kérdésem.
Az öcsém és több társa ellen 2008. októberben zsarolásért, súlyos testi sértésért tettek feljelentést. A nyomozást vádemeléssel lezárták 2009. májusban. Az elsőfokú ítéletet 2010. szeptemberében mondták ki az ügyében. Az ítélet 1 év 4 hónap fiatalkorúak fogházát kapott. Másodfokon 2011. decemberében 1 év 9 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték. A büntetés 3/4-e letöltése után szabadulhat. A feltételesen szabadult azóta, 2013. április 17-én.
Tiszta lesz-e valamikor az erkölcsije?
Ha igen. Mikortól?
Kedves KCsaba84!
A fiatalembernek 2018. szeptemberétől lesz "tiszta az erkölcsije" a törvény erejénél fogva. Azonban 2016. márciusától már kérelmezhető a bíróságnál a mentesítés.
Üdvözlettel: Agent Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
Jo napot kivanok
En azt szeretnem megtudni,hogy tiszta e az erkolcsim..a katonasaghoz jelentkeztem es most kerik az erkolcsimet..meg anno 2010 ben haverokkal volt egy kissebb garazdasagi ugyunk..meg fiatal koruak voltunk.nem tortent vademeles a karokat is megfizettuk csak egy ev partfogoi felugyeletet kaptunk...szoval nekem tiszta az erkolcsim? elore is koszonom a valaszt :)
Kedves P.Zsolt75 és persze91!
Mindkettőjük esetében "tiszta" az erkölcsi.
koszonom a valaszt :)
Tisztelt fórumozók, ügyvédek!
Egy ismerősömet 1 év 8 hónap börtön büntetést kapott, lopás vétség miatt, másod fokon. Első fokon közmunkát kapott, másod fokon súlyosbítottak. A másod fokon nem jelent meg ott súlyosbítottak 1 év 8 hónap letöltendőre. A behívót megkapta és kiment az országból. Azt állítja, 5 év alatt elévül. De én ezt nem így tudom. Tudomásom szerint jogerős ítélet nem évül el. Szeretném megtudni, melyikünknek van igaza.
Még azt is szeretném megkérdezni, hogy a másod fokon történt hiányzása miatt kérheti-e újra az ügy tárgyalását.
Köszönettel, mindenkinek!
A fiam 2009. október 13-án lopást követett el, mellyel kapcsolatban 2009. április 21-én a következő vád született - vád: kisebb értékre elkövetett lopást követett el, amelyért 2011. január 27-én, I. fokon 1 év 6 hónap fiatalkorúak börtönét kapott. Az ítélet ellen fellebbeztek. A II. fokú jogerős ítélet 2012. március 8-án született, mely értelmében 1 év 2 hónap végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházát kapott. A másodfokú bíróság sokkal, nagyobb súllyal vette figyelembe a büntetetlen előéletet és az eljárás alatti, többszöri részletes beismerő vallomását.
Mikor lesz az fiam erkölcsi bizonyítványa?
Érdeklődnék hogy 6 hónap börtön után mikor kaphatok tiszta erkölcsit? 2011.07.02-án lett kitöltött a büntetés!
munkához kéne! előre is köszönöm
Kedves elévülés!
„Tudomásom szerint jogerős ítélet nem évül el.” Rosszul tudja, az elévülési idő 5 év.
„a másod fokon történt hiányzása miatt kérheti-e újra az ügy tárgyalását.” Kérheti, de egyáltalán nem biztos, hogy újra fogják tárgyalni.
Kedves András67!
A fia kaphat erkölcsit.
Nem számítasz büntetett előéletűnek, tiszta az erkölcsid.
Helló!
Kérem.segítsenek,nekem.Azt.akarom.megtudni.hogy.én.1.évet.voltam.bőrtőnben.éshogy.van.e.olyan.hogy.elsőbüntényeseknek.eltoroljék.az.erkőlcsimből:halotam.valakitől.hogy.van.ijen.kérem.válaszoljanak.nagyon.fontos.volna.tudnom.hogy.van.e.ien.lehetőség.mert.talán.így.lehetne.rendes.munkám.Előre.is.koszonom!!
tiszteletem azt szeretném kérdezni 1996-1997ben csináltam hülyeséget lopást és kaptam érte letöltendőt is 1 évet 2000 ben szabadultam és azt szeretném kérdezni hogy mehetek e örzés védelem tanfolyamra. előre is köszönöm.
Tisztelet fórumozók!
Kérdésem a következő lenne:2004. Jan.14en letartóztattak.
2004.decemberében első fokon 5 év fegyházat kaptam csoportos garázdaság és rablás miatt. Másodfokú bíróság enyhítette 4 év börtönre 2005. áprilisban. Ebből letöltöttem 2 év 8honapot es jómagaviselet, és fogházas minősítéssel szabadultam 2006.szeptember 14 én. 2008 Jan 14 ig pártfogói Felügyelet is letelt. Azóta még egy közúti bírságom sem volt. ...kérdésem
Kaphatok már olyan erkölcsi bizonyítványt ami " tiszta"?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: feri8547
Tisztelet fórumozók!
Kérdésem a következő lenne:2004. Jan.14en letartóztattak.
2004.decemberében első fokon 5 év fegyházat kaptam csoportos garázdaság és rablás miatt. Másodfokú bíróság enyhítette 4 év börtönre 2005. áprilisban. Ebből letöltöttem 2 év 8honapot es jómagaviselet, és fogházas minősítéssel szabadultam 2006.szeptember 14 én. 2008 Jan 14 ig pártfogói Felügyelet is letelt. Azóta még egy közúti bírságom sem volt. ...kérdésem
Kaphatok már olyan erkölcsi bizonyítványt ami " tiszta"?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: feri8547
Kedves Károly22!
Kaphat hatósági erkölcsi bizonyítványt, amennyiben azóta nem kapott büntetést.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02