Az 1978. évi IV. Tv. 102.§. (1) bek. b. pontja alapján legkorábban 2011 decemberében lesz bejegyzésmentes az erkölcsi bizonyítvány.
A vállalkozói igazolványt csak bejegyzés mentes erkölcsi bizonyítvány bemutatása esetén állítják ki.
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Tisztelt Válaszadók!
Végigolvastam az egész fórumot ebben a témakörben, lehet, hogy én nem tudok a sorok között olvasni, de nem találtam a kérdésemre a választ.
Tavaly decemberben kaptam 1 év 5 hónapot 3 évre felfüggesztve és most szeretnék egyéni vállalkozó lenni, amihez erkölcsi kell. Azt mondták a bíróságon tiszta lesz ez erkölcsim, de én az alább olvasottak alapján nem vagyok biztos és a kérdésem az, hogy tényleg tiszta az erkölcsim már most, vagy mikor lesz az, illetve ez nagyon hülye kérdés lesz, de azért felteszem.Ha ez látszódik az erkölcsimben attól még kiválthatom a vállalkozóit?
Segítségüket köszönöm!
Jó napot!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni hogy 2007 augusztus 22 én lett vége a bírósági tárgyalásomnak és ekkor 9 hónap börtönt kaptam 2 évre felfüggesztve ami most telt le és szeretnék visszamenni a szakmámba ( személy és vagyonvédelem) dolgozni. Az lenne a kérdésem hogy a felfüggesztett ha most kikérném az erkölcsi bizonyítványt szerepelne e rajta és hogy megkaphatom e a vagyonőri igazolványt?
Jó napot!A kérdésem a következő lenne: volt egy vádemeés elhalasztásom garázdaság miatt 1 évig jártam pártfogó-felügyelőhöz, sikeresen letelt az 1 év nem volt semmi gond. Rendőri vagy katonai pályára szeretnék menni és , hogy gondot fog e ez nekem ott jelenti? Válaszukat előre is köszönöm!
BigFecó, örülök neki! :) Amúgy rájöttem, csak olvasgatni kell a Btk.-t és a Be.-t, szinte mindenre választ lehet kapni anélkül, hogy valaki jól leoltana: "mááá öccázasszor kérdezték".... :)
Bad_Boy: Köszönöm a választ!
Jó volt a meglátásod, a tegnapi nap folyamán megérkezett a Bizonyítványom, a "Bűntettesek nyílvántartásában nem szerepel" szöveggel!
Nagy megkönnyebülés ez nekem!
BigFecó és Vétkes!
Nekem sem válaszolt senki, szóval... nekiálltam magam átnyálazni a Btk.-t, és saját esetemen felül arra jutottam, hogy ti is kaphattok tiszta erkölcsit, hiszen már mentesültetek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, vagy hogyan fogalmaz a tv... Persze nem vagyok jogász, szóval nem 1000 procent, itt megadom a linket, ahol megtalálhatjátok a tv. vonatkozó részét: http://www.jogiforum.hu/torvenytar/108 (A Btk. VI. fejezetét kell vizsgálni.)
Remélem, tudtam segíteni.
Valaki kérem válaszoljon, ha tud!!! Nagyon fontos lenne!!! Kérem!
Valaki, aki tud, legyen szíves válaszolni! Fontos lenne (Kérdést ld. lejjebb!) Előre is nagyon szépen köszönöm!
Kedves jogszakértők!
Valakinek az információjára ill. segítségére lenne szükségem, akik értenek ebben a témában.
2007 májusában 1 évre elvették tőlem a jogosítványomat ittas vezetés miatt. Mivel a véralkohol szintem meghaladta a sima szabálysértés határát, így bűncselekménynek minősítették az esetet. Tehát, ebből kifolyólag voltam rendőrségen, ahol fényképet és ujjlenyomatot is készítettek rólam. 2008. július végén visszakaptam a jogosítványt, ill. a pénzt is befizettem. Kérdésem az lenne, hogy ezáltal kaphatok-e tiszta erkölcsi bizonyítványt? Egy munkához kellene, de nem merem kitölteni a bizonyítványhoz szükséges papírt, mert nem merem azt beikszelni, hogy büntető nyilvántartásban nem szerepelek.
Szóval, akkor ilyenkor mi van? Kérhetek erkölcsit, vagy örökre megbélyegeztem magam?
Tiszteletem!
20 évesen az alábbi bcs-t követtem el:
2003 szeptemberében a Bíróság folytatólagosan elkövetett lopás vétségét állapította meg, ezért 120 nap fogház vagy 30.000 Ft pénzbüntetésre köteleztek.
A pénzbüntetést természetsen kifizettem és azóta jóútra tértem és megbántam.
1. Azt szeretném megtudni, hogy az erkölcsi bizonyítványt ma kitölttöttem de lehet hogy rosszul:
"a büntettesek nyilvántartásában nem szerepelek"-et x-eltem be mivel nem tudtam biztosan, hogy benne vagyok-e az adatbázisukba.
2. ha elrontottam és visszaküldik akkor megint ki kell fizetni 2200Ft-ot?
3. lesz-e bejegyzés a bizonyítványban?
Köszönöm a válaszokat!
Tiszetlt Tanácsadók!
Fiatalkorúként én is álltam bíróság előtt (és ha jól emlékszem) a büntetésem 1 év felfüggetsztett volt.
Pár éve lekértem a feddhetetlenségi nyilatkozatot és szerepelt is benne minden, úgy ahogy történt. A végén, hogy selejtezve: 2009.június.........
A kérdésem az lenne, ha most lekérem tiszta lesz?
Azóta persze nem volt semmiféle büntetésem.
És honnan lehet beszerezni a lekérdező nyomtatványt?
A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelt Tanácsadók, és Segítséget nyújtók!
Napokkal ezelőtt írtam itt a "Jogi Fórum"-on, hogy lehetőségem nyílt arra, hogy Kanadában elmenjek, majd ott is maradjak. Akkor az volt a kérdésem, hogy kapok e tiszta erkölcsi bizonyítványt, ami úgy néz ki, hogy tiszta lesz..., viszont jöttek az új hírek, miszerint feddhetetlenségi nyilatkozatot fognak kérni. A kérdésem az, hogy ha a 2 éve felfüggesztettem, és a vele járó 2 év próbaidőm letelik (2009.Decembere), tiszta lesz ugyan az erkölcsim, de a feddhetetlenségi igazolás miatt visszafordíthatnak e a repülőtéren. Nem vagyok ezekben a ilyen-olyan igazolásokban jártas. Vagy az erkölcsi biz. és a feddhetetlenségi ig. egy és ugyan az?
Válaszukat, melyet nagyon várok előre is szeretném megköszönni!
Tisztelettel: Atis85
Üdvözlet!
Előzmények: június hónap folyamán ítélt a bíróság 20 nap közérdekű munkára. A bíró azt mondta, a büntetéssel kapocsolatos további dolgokról (hol, mikor kell ledolgoznom stb) x megyei bíróságtól fogok értesítést kapni, de csak az ítélkezési szünet után. Eddig semmit nem kaptam.
Kérdésem a köv. lenne: erkölcsi bizonyítványomban szerepelni fog-e ez, és ha igen, meddig? Az ítélet, ha jól sejtem, jogerőre emelkedett, hiszen fellebbezés nem történt. Ha ez szerepelni fog az erkölcsimben, van-e rá esély, hogy még nincs benne, tehát mennyi lehet kb. ennek az átfutása?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Szeretnék jelentkezni katonának de volt 2005-ben egy balesetem a biróság pénzbüntetéssel és 1 év jogsi elvonnásal zárta le az ügyet.Kérdésem az lenne,hogy szerepelni fog e az erkölcsiben,vagy más a honvédséghez szükséges fedhetetlenségi iratban ez az ügy? köszönöm
Max. pénzbüntetést. Az az igazság, hogy ha a munkahelyeden nem szólsz, akkor nem valószínű, hogy kiderül.
Üdvözlet!
Olyan problémám lenne nekem, hogy tavaly vásároltam én egy diákigazolvány érvényesítő matricát, de nem használtam fel. Idén viszont lebukott az illető, és megtalálták a nevemet és címemet nála. Emiatt gyanúsított lettem közokirat hamisítás előkészületével. Beismertem mindent, át is adtam a matricát a rendőrségnek, és segítem őket ahogy tudom.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy milyen büntetésre számíthatok? Érdemes ügyvédet fogadnom?
A másik pedig az, hogy mivel idén köztisztviselő lettem (a próbaidőm már lejárt), van-e hatása a munkámra? Kell szólnom ezzel kapcsolatban a munkahelyen? Kiderül mindez?
Tisztelettel,
A.
A jogerő után azonnal.
Jogerősen kiszabott, már leperkált pénzbüntetéssel tiszta erkölcsi mikor igényelhető?
sztar: mennyit vett fel a bankkártyával?
Már most tiszta az erkölcsi.
Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem,hogy 2001 ben egy cimborám kölcsönvette a bankártyámat és leemelt róla egy nagyobb összeget.Azóta sem adta meg a tartozását és gondoltam most feljelenteném, perelném. Van e még erre lehetőségem vagy már elévültnek tekintenék az ügyet?
Köszönöm
Tiszteletem!
Kérdésem az, hogy 2006-ban engem a bíróság mentesített (céges ügy, pénzbüntetés), viszont bevonták fegyvertartási engedélyem és vadászfegyvereim. Az indoklás szerint a mentesítés 5 évének letelte után 2011-ben kaphatom vissza.
Kérdésem az, hogy mivel tudtommal az AB eltörölte 06.30 hatállyal a mentesítettek nyilvántartásáról szóló törvényi részt, ergo elméletileg nem szereplhetek már sehol nyilvántartásban, kérelmezhetem-e fegyv.tartási engedélyem visszakapását?
A választ előre is nagyon köszönöm!
Kérem sűrgős lenne a segítség!
Köszönettel:Lajos
Kérem valaki segítsen sűrgős lenne az alábbi kérdésre a válasz.
Köszönettel:Lajos
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02