A tolerancia abszurd és komolytalan?


monih # 2008.10.25. 04:28

Kacsa,köszönöm a nyelvtani segítséget.
V.Zoli! Sajna én sem figyeltem a dátumokat, csak pont a népszavazási témák után érdeklődgetem, ezért csaptam le ide.Leesésből eredő állkapocs-sérülésem oka ,hogy a szavazómániákus úr ,úgy tűnik ,megyémből származik.Gondolom ezt abból, hogy Markotabödögét találja a námbörván 'városnak' és faluházát országházra cseréltetné.A baj, hogy nekem egyre úgy tűnik,valóban helyesnek hiszi és komolyan gondolja amit csinál -ergo- félek,bármikor közveszélyt okozhat. :(

Legislator # 2008.10.24. 09:01

Kacsa,

Az a film már rég kiesett emlékezetem rostájából, kösz:-)


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.10.24. 09:00

Rosszul írtam, ötöt nem bíráltak el, az általam megjelölt kérdést elutasították.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.10.24. 08:54

Úgy látom, 350 népszavazási kérdést írt, ebből hármat hitelesítettek, kb. 10-et nem bíráltak még el. Próbaként megnéztem azt a honlapján, amit legutóbb nyújtott be: "Egyetért-e azzal, hogy Markotabödöge legyen a Magyar Köztársaság fővárosa? lol


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2008.10.24. 08:53

Kedves vzoli,

igazad van, csak aztà làttam, hogy 23-23, azt nem vettem észre, hogy közben eltelt 5 hónap...:)

egyébként nem az AB-t hanem az OVB-t bakterozta...

Kedves Legislator,

tango&cash...


Kacsa11

Legislator # 2008.10.24. 08:48

"ez a srác fegyver nélkül is közveszélyes"
lol


Sunshine after the rain.

vzoli # 2008.10.24. 07:59

Már cirka fél éve nem írt ide Bíró Z (talán megnyugodott, talán megnyugtatták, sikerült magának találnia egy másik hobbit, vagy csak simán szunyókál a barlangjában) ; erre fogtok egy jó hosszú páfránylevelet, és elkezditek piszkálni vele az alvó medve orrát. A nyakamat rá, hogy két héten belül írni fog! Az AB meg újra sorban kapja majd a népszavazási indítványokat olyan fontos kérdésekről, hogy például ezentúl, aki akarja: keszkenőben elhordhassa a Gellért-hegyet.

Kacsa1111 # 2008.10.24. 07:38

mi a faxról lehet népszavazni magyarhonban ösziBARACK-ról???

ez a sràc fegyver nélkül is közveszélyes...


Kacsa11

Kacsa1111 # 2008.10.24. 07:36

pontos


Kacsa11

monih # 2008.10.24. 03:19

Sikerülne megint lejáratni magunkat az állandó idétlen témájú szavazásokkal.Éppen elég, hogy politikusaink stílusa,viselkedése közröhej külföldön is,legalább minket,polgárokat tudjanak normálisnak képzelni!
(bajban vagyok:hirtelen nem tudom, hogy a röhej pontos, vagy ellipszilonos jé.:()

monalisa1 # 2008.10.23. 20:54

Valamint van az embereknek jobb dolguk is annál mint unos-untalan szavazni járni., egy idő után uncsi és komolytalan.

monih # 2008.10.23. 20:30

Kedves BíróZ! Csinálj népszavazást, akár 300-at, de finanszírod TE a költségeit.Akkor talán rájössz, miért szűrik a beadványaidat.Nem hiszem, hogy most a fali idézetek cseréje fogja rendbetenni a Magyar politikai életet.Felfogod egyáltalán, hogy egy népszavazás annyiba kerül, mint egy új híd építése a Dunán?! Mint írtam, fizessd TE, és akkor elmegyek szavazni,de vigyázz, mert lehet, hogy valaki beadványt nyújt be azzal,hogy -Akarja -e Ön, hogy BíróZ-t véglegesen eltiltsuk a közügyekben való részvételtől,egyáltalán az írástól?
:) ;)

Rexor # 2008.05.23. 15:21

Kedves Biró Z,

Kezdjük az elején. Miért irogatsz ennyi népszavazási kezdeményezést. Felnőtt és felelősségteljes emberként gondolom azért, mert szeretnéd, ha mindegyik kérdésről népszavazás lenne.

Tételezzük fel, hogy beválik, és mindegyik kérdésedről népszvazni kellene. Ha valamennyi általad felvetett kérdést népszavazásra bocsátanák, az emberek az év 365 napjában csak népszavaznának (végülis jó móka e..).

Most nem térek ki a törvényi feltételekre és akapcsolódó AB határozatokra (ha ennyire rá vagy kattanva a témára először ezeket olvasd el szerintem), pl. amely szerint egy kérdésnek világosnak és érthetőnek kell lennie. Bibó István idézet, Thomas Jefferson idézet a falra... Nem tudom hogy komolyan gondolod e, de játszani lehet más fórumokon is (pl. nagyon jó a Rizikó vagy a Catan telepesi cimű társasájáték..)

Pjotr # 2008.05.23. 13:11

Én inkább a kórház személyzetét vonnám felelőségre, mert az ő felelősségük, hogy a zárt osztályról is lehet az OVB-nek levelet írni.
Én inkább keresnék valami az igazságszolgáltatás akadályozása mintájára és felelőségre vonnálak és kifizettetném veled az összes eddigi költséget amibe a beteg hobbid került.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.05.23. 12:56

Úgy tűnik, hogy ezt a fórumot az OVB-nél is olvassák, úgy tűnik, hogy ott is rájöttek arra, hogy nem helyes a népszavazási kezdeményezéseket tömegével eltitkolni a lakosság elöl. Több száz abszurd és komolytalan indokkal elutasított kezdeményezésem után az OVB ismét érdemben foglalkozik a beadványaimmal (2008 05 19) ezért a fórum címében szereplő népszavazási kérdést újból beadom.

Bíró Zoltán

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.23. 13:01

Kedves VZoli! Köszönöm, hogy megtiszteltél a véleményeddel:

Az idézett jogszabály a következőket határozza meg:

10. § Az Országos Választási Bizottság megtagadja az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, ha

  1. a kérdés nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe,
  2. a kérdésben nem lehet országos népszavazást tartani,
  3. a kérdés megfogalmazása nem felel meg a törvényben foglalt követelményeknek,
  4. ugyanazon tartalmú kérdésben három éven belül eredményes országos népszavazást tartottak,
  5. az aláírásgyűjtő ív nem felel meg a választási eljárásról szóló törvényben foglalt követelményeknek.

Tehát az OVB-nek van rá lehetősége, hogy határozattal elutasítsa a népszavazási kezdeményezéseket, de arra nincs törvényi lehetősége az OVB vezetőjének, hogy eltitkolja a népszavazási kezdeményezéseket az OVB tagjai elöl! Az OVB elnöke nem törvényes gyakorlatot alkalmaz.

Barátsággal:
Bíró Zoltán

vzoli # 2008.04.16. 08:59

Erről csak ennyit:

http://pages.citebite.com/d4s2e9k1yuws

S ha ezt az OVB elnöke úgy értelmezi, hogy egy előzetes szűrő szükséges ahhoz, hogy feleslegesen ne szórakozhassanak mások idejével és pénzével:

akkor áldásom rá.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.16. 08:00

Az OVB elnöke újabb népszavazási kezdeményezéseimet nyilvánította abszurddá és komolytalanná:
BARACK OBAMA -ra vonatkozó megállapítások is abszurdak az OVB elnöke szerint.

Az OVB elnöke szerint abszurd és komolytalan az, hogy olyan kérdést adtam be amely méltatja, hogy Barack Obama kiakarja vonni az amerikai katonákat Irakból, vagy hogy közbenjárására felemelték az AIDS elleni amerikai kiadásokat, vagy hogy fontosnak tartja, hogy a biztosítás nélküli emberek is részesülhessenek egészségügyi ellátásban....

Remélem, hogy Barack Obama lesz az USA következő előke.....

guba # 2008.04.11. 19:25

Kedves Bíró Zoltán!
Az írásomat viccesnek szántam, csak borzasztó a humorom!

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.09. 09:20

Kedves Guba!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a véleményeddel!

Valószínűleg teljesen igazad van! Amelyet alátámaszt az is, hogy az OVB-nél külön sorszámú iktatószámot kaptam…. 

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a leveleket az OVB vezetője írja alá, és ráteszik az országos választási bizottság vezetőjének pecsétjét….

Dr. Szigeti Péter képzett jogász, pontosan tudja, hogy a levelek aláírói vállalják a felelősséget a levél tartalmáért. A felelősség tehát egyértelműen az Övé! Nem foghatja rá a titkárnőre. Jogászkánt tudja azt, hogy a levelek aláíróinak el kell olvasniuk azt amit aláírnak. Jogászként teljesen lejáratná magát azzal, hogyha azt állítaná, hogy nem tudta, hogy mit ir alá.

Barátsággal:
Bíró Zoltán

guba # 2008.04.07. 18:03

„Elfogadható-e az, hogy az OVB elnöke eltitkolja az OVB tagjai elöl a népszavazási kezdeményezéseket?”

Nem titkolja el! Ő maga sem olvasta el már az utóbbi 290 beadványodat. Készíttetett egy sablont rájuk a titkárnőjével, ezért kapod mindig ugyanazt a választ. Szerintem ez elég toleráns.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.05. 10:25

Kedves VZoli!
Köszönöm, hogy megtiszteltél a véleményeddel!

Választhattam volna más címet is. Az OVB elnöke majdnem 300 beadványomra irta azt, hogy abszurd és komolytalan, azaz majdnem 300 esetben sértett törvényt. Azért a toleranciát választottam ki címnek, mert jelenleg a toleranciát egyes politikai erők bűnnek igyekeznek beállítani.
Az OVB elnöke szerint abszurdak és komolytalanok a svájci alkotmányt érintő kérdéseim is. lehetett volna az a cím, hogy a svájci alkotmány abszurd és komolytalan? Az OVB elnöke szerint abszurd és komolytalan az a beadványom amely elitéi Gyurcsány családtagjainak lemészárlására buzdító honlapokat. Lehetett volna az a cím, hogy Gyurcsány családtagjainak életének védelme abszurd és komolytalan?

A tolerancia a legkevésbé pártsemleges cím. Szerintem a tolerancia nem abszurd és nem komolytalan!

Szerintem az jelenti a veszélyt a demokráciára ha a hatalmon levők rosszul alkalmazzák a törvényeket:

EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY A PARLAMENT ÜLÉSTERMÉNEK FALÁRA KERÜLJÖN FEL KÖVETKEZŐ BIBÓ ISTVÁN IDÉZET: „ A fasizmus lényege éppen az, hogy a törvénytisztelő, tisztességes emberek értékvilágát zavarja meg. Ahhoz, hogy a törvényen kívüli ember szerephez jusson, kell valami, ami előbb megingatja a törvényt magát, és ehhez a törvényen kívüli emberek mégolyan jól szervezett akciója sem elegendő. A törvény uralmának legnagyobb ellensége nem a törvényen kívüli ember, hanem azok a tisztátlan és hamis helyzetek, melyek a törvényt rosszá, semmitmondóvá és képmutatóvá teszik.. A demokrácia valamiféle előzménye, példája, kísérlete vagy fiaskója nélkül nincs fasizmus. A fasizmus viszonya a demokráciához nem az egyszerű negáció, nem a szembenállás viszonya, hanem az, hogy a demokratikus fejlődés válságának bizonyos jelenségei deformálódnak benne: a fasizmus a demokratikus fejlődés deformációs terméke.”?

Erre a népszavazási kezdeményezésemre az OVB határozatot hozott: Az Országos Választási Bizottság
43/2008. (II. 12.) határozata: Részlet: A Parlament kiemelt védelmet élvező műemlék, így a kezdeményezésben foglaltak megvalósításához a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvényben foglaltak szerint a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hatáskörébe tartozó egyedi hatósági engedély kiadása szükséges. Mindezek alapján az Országos Választási Bizottság az aláírásgyűjtő ív hitelesítését megtagadta.

Ismételten leírom, nem én jelentek veszélyt a demokráciára, hanem az, hogy a hatalom birtokosai nem tartják be a törvényeket: Amelyet bizonyít az OVB elnökének következetlensége: A következő beadványom hasonló mint az elöző. Az OVB elnöke szerint azonban abszurd és komolytalan?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Az Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozatának,Thomas Jefferson által megfogalmazott következő részlete kerüljön fel a magyar parlament üléstermének falára:” Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje..”

Nem célom elsorolni mind a 300 beadványt. Szerintem a lényeg az, hogy az OVB elnökének nincs joga ahhoz, hogy eltitkolja a népszavazási kezdeményezéseket az OVB tagjai elöl.

A tolerancia abszurd és komolytalan? Szerintem nem!

vzoli # 2008.04.05. 09:05

Szerintem alapvető szereptévesztésben vagy. Nyilvánvaló, hogy az OVB egész szervezetét, illetve működését egy direkt politikai nézet, vélemény reklámozására-demonstrálására akarod felhasználni, pedig az OVB feladata és szerepe nem az, hogy ennek szenvedő alanya legyen. Egy közpénzekből fenntartott szervezetnek nem lehet az a szerepe, hogy tényleges, népszavazásra bocsátásukat tekintve komoly akarat nélküli tömeges "népszavazási kezdeményezéseket" bíráljon el holmi állampolgári játszadozásból kifolyólag. Az a baj, hogy a toleranciát valami abszolút, isteni, piedesztálra állított valaminek fogod fel, ami előtt mindenkinek le kell borulnia. Holott a fenét! Ha ez így lenne, akkor nem szerepelne pl. a polgári jogban a joggal való visszaélés fogalma. Másrészről meg ha a szomszéd kölyke egymás után többször leveri a barackot a ház előtt álló fáimról, akkor az első 2-3 alkalommal még megpróbálok normálisan elbeszélgetni vele; de ha 15-ödszörre is ezt teszi, és 16-odjára újra meglátom: már messziről úgy elhajtom a bús fenébe, hogy a lába nem éri a földet. Akkor is, ha akkor éppen barackot akart hozni nekem. Legyek bármilyen intoleráns is azok szemében, akik a toleranciát önnön céljaik definíciójába próbáljál bevonni, és így értelmezni abszolútként. Mert ez az igazán abszurd.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.05. 05:49

Kedves Egyjogász! 2008.04.04. 07:49
Köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével!
A fórum témája a tolerancia abszurd és komolytalan? Éppen az Ön válasza bizonyítja, hogy az OVB elnöke törvényt sértett! Lehetne népszavazást tartani a tolerancia oktatásáról!

Az Alkotmány szerint ugyanis:

Nem lehet országos népszavazást tartani:

1. a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,
2. hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,
3. az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,
4. az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,
5. az Országgyűlés feloszlásáról,
6. a Kormány programjáról,
7. hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről,
8. a Magyar Honvédség külföldi vagy országon belüli alkalmazásáról,
9. a helyi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról,
10. a közkegyelem gyakorlásáról.

Kedves Egyjogász megjegyzem, hogy három népszavazási kérdésemet határozatilag elfogadta az OVB! Tehát én is tudok olyan kezdeményezést beadni amely átmegy. (Sajnos megtámadták ezeket az AB-nél!) Későbbi beadványaim esetében az OVB elnöke azonban váltott, minden kezdeményezésemet abszurdnak és komolytalannak nyílvánít, még azokat is amelyek nem azok!

Kérdés: Abszurd-e a tolerancia? Szerintem nem abszurd!

Barátsággal:
Bíró Zoltán

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.05. 05:41

Kedves Legislator! 2008.04.03. 14:59

:)