A tolerancia abszurd és komolytalan?


Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.05. 05:40

Kedves Legislator! 2008.04.03. 14:54

Köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével!
Az OVB jelenlegi szervezeti felépítése és döntéshozatali folyamata alkalmatlan arra, hogy bizonyos számú népszavazási kezdeményezésnél többet kezelni tudjanak. Kiben van a hiba? Az OVB elnöke szerint valószínűleg bennem. Szerintem pedig a jelenlegi törvényekben amely az OVB munkáját szabályozza. Változtassák meg a törvényt legyen belőle parlamenti vita!

A tolerancia igenis nem abszurd és nem komolytalan. az OVB elnöke hibát követett el amikor ezt abszurdnak és komolytalannak nyilvánította! Legyen belöle parlamenti vita! :)
Barátsággal:
Bíró Zoltán

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.05. 05:32

Kedves Praetor! 2008.04.03. 13:48
Köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével:
Köszönöm, hogy leírta a következőket: "OVB törvénysértése"
Mi jelent a magyar demokráciára nagyobb veszélyt? Az, hogy vannak olyan emberek akik beadványokat készítenek, vagy az hogy az állam egy szervezete törvényt sért? A válasz egyértelmű! Ha az OVB elnöke nem tudja kezelni a helyzetet kezdeményezzen törvénymódosítást, de ne rúgja fel a törvényeket! Az OVB elnökének ezen célból külön üzenetet írtam már több mint egy hónapja. Az OVB elnöke azonban szerintem tart a törvénymódosítástól, ugyanis ehhez kétharmados többség kellene. Másodszor a parlamenti vitában kiderülne, hogy milyen dolgokról állította, hogy törvénytelen. Az OVB elnökének viselkedése azokéhoz a postásokéhoz hasonlít akik az utolsó népszavazás előtt elásták vagy megsemmisítették a választási értesítőket. Az OVB elnöke megijedt attól, hogy több száz kérdéssel kellene foglalkoznia. A munka helyett inkább komolytalanná nyilvánította az egészet.

Barátsággal:
Bíró Zoltán

Egyjogász # 2008.04.04. 05:49

A miniszterelnök leváltására és konkrét személy miniszterelnökké választására vonatkozó kérdések nem komolytalanok, hanem alkotmánysértőek, mivel a miniszterelnök megválasztása az OGY hatáskörébe tartozó személyi kérdés.

Az Alkotmány szerint ugyanis:

Nem lehet országos népszavazást tartani:

  1. a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról,
  2. hatályos nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, illetve az e kötelezettségeket tartalmazó törvények tartalmáról,
  3. az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,
  4. az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,
  5. az Országgyűlés feloszlásáról,
  6. a Kormány programjáról,
  7. hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről,
  8. a Magyar Honvédség külföldi vagy országon belüli alkalmazásáról,
  9. a helyi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról,
  10. a közkegyelem gyakorlásáról.
Legislator # 2008.04.03. 12:59

Nos, meglepődöm, hogy az OVB elnök teológiai kérdések eldöntésében kompetensnek tartja magát.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2008.04.03. 12:54

Kérem, a jog nem játék. Aki egyszer lejáratja magát egy adott szerv előtt, az ne csodálkozzon, ha szabadulni akarnak tőle. Ez olyan, mint a pereskedési téboly. Egy idő után, ha a pereskedési tébolyban szenvedő többedszerre zaklatja a hatóságot hagymázas képzeményeivel, kérelmeit ez okból kifolyólag ad acta teszik. Az ilyesféle emberek ugyanis a bíróság vagy a közigazgatási szerv, vagy egyéb entitás hivatalnokainak munkaidejével élnek vissza, és nem örülök, hogy adófizető állampolgárként az adóforintjaimat ilyesmire pazarolják. Az ilyesmi felelőtlenség. Ami a toleranciát illeti, olyan, mint a becsület. Lehetne tantárgyként oktatni, de semmi értelme. Azt ugyanis a pedagógus, a család, a társadalom példamutatásával sajátítják el a felnövekvő nemzedékek. Vagy ne adj Isten, eleve beléjük van írva. De ez már mélyfilozófia és mélylélektan.


Sunshine after the rain.

-praetor- # 2008.04.03. 11:48

Ez egy álprobléma. Gyanítom, hogy az OVB kezdetben törvényesen elbírálta az Ön beadványait. Valahogy az OVB törvénysértése feletti felháborodásomat feledteti az, ahogyan az Ön rendszeres és áldozatos munkája útján az OVB végül eljutott odáig, hogy találjon valami megoldást a problémára. Ami lehetett törvénytelen, ezt nem vitatom, de számomra ebben a történetben nem ezen van a hangsúly.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.03. 07:54

Kedves Egyjogász!

Köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével!

Az ingyen sört nem én adtam be... :)

A fórum címe: A tolerancia abszurd és komolytalan?

Elfogadható-e az, hogy az OVB elnöke eltitkolja az OVB tagjai elöl a népszavazási kezdeményezéseket?
Elfogadható-e az hogy az OVB elnöke az OVB tagjainak megkérdezése nélkül abszurdá és komolytalanná nyilvánítja a tolerancia oktatását kötelezővé tevő népszavazási kezdeményezésemet.

Lehet a népszavazásról szóló törvényeket lehetetlenné tenni, (300.000 ft /beadvány) de ez nem változtat azon a tényen, hogy szerintem az OVB elnöke törvényt sért.

Az OVB elnöke szerintem a kormánypártokat is megsértette azzal, hogy egy a holokausztra vonatkozó népszavazási kezdeményezésemet is abszurdá és komolytalanná nyilvánította.

Az OVB elnöke megsértette Szili Katalint is azzal, hogy az OVB elnöke szerint az Ő miniszterelnökké választására vonatkozó kezdeményezésem is abszurd és komolytalan.

Tömegével adtam be kormánypártok számára is szimpatikus kezdeményezéseket......

Barátsággal:
Bíró Zoltán

Egyjogász # 2008.04.03. 07:00

A törvény szerint:

"Alkotmányos alapelv, hogy a hatalom birtokosa a nép. Hatalmát az Alkotmány keretei között, elsősorban választott képviselői útján gyakorolja.

A demokratikus hatalomgyakorlás része, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésében, illetőleg a képviseleti döntések befolyásolásában vagy megváltoztatásában a nép közvetlenül, szavazás útján is részt vehessen."

Lehet, hogy én látom rosszul, de szerintem az olyan kérdések, hogy járjon-e mindenkinek ingyen sör, vagy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás, ezt az egyébként ősi, igen tiszteletre méltó demokratikus alapintézményt sokak szemében egyre komolytalanabbá teszik és sokan már csak legyintenek, ha népszavazás kerül szóba.

Lehet, hogy az OVB elnöke most egy olyan személy, akit sokan egy bizonyos politikai oldal felé elfogultnak tartanak, de ez nem magyaráza a népszavazás intézményének komolytalanná tételére.

Kíváncsi leszek, ha bevezetik, hogy egy kérdés benyújtásakor pl. le kell róni 300.000 Ft tételes illetéket, hogyan alakul a benyújtott kérdések száma.

Mert aki maga is komolyan gondolja, és jogászokkal előzetesen megvizsgáltatja, hogy a kérdésének mekkora esélye van átmenni az OVB szűrőjént, annak szerintem ez nem lesz akadály, de aki csak azért adja be, hogy írjanak az újságok arról, hogy valaki milyen jópofa kérdést adott be az ingyen sörről, az lehet, hogy meg fogja gondolni a dolgot.

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.03. 06:38

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm, hogy megtisztelt a véleményével.

Istenre sajnos jogilag nem tudunk hivatkozni, pláne azok után, hogy az OVB elnöke címeres pecsétes aláirt levelet küldött nekem isten létének tagadásáról. :)

barátsággal:
Bíró Zoltán

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.03. 06:34

Kedves Praetor!

Teljesen egyetértek!
"jogainkat és kötelezettségeinket rendeltetésüknek megfelelően kell gyakorolni"

Az OVB elnökének is vannak kötelességei. Köteles lenne a népszavazási kezdeményezéseket az OVB elé terjeszteni. Az OVB-nek kötelessége lenne 30 napon belül határozatot hoznia, és nem levélben válaszolnia. Azáltal, hogy ezt a kötelességét szerintem elmulasztja, szerintem törvényt sért. Úgyanis a jövőben bárkinek bármilyen értelmes népszavazási kezdeményezését eltitkolhatja az OVB vezetője az OVB tagjai elöl. Az OVB tagok szerintem nem is tudják, hogy milyen népszavazási kezdeményezésekre irta azt az OVB elnöke, hogy abszurd és komolytalan.

Nem én jelentek veszélyt, hanem az a gyakorlat, hogy valakik előzetesen cenzúrázhatják a népszavazási kezdeményezéseket. Ezért kérek segítséget.

Barátsággal:
Bíró Zoltán

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.03. 06:25

Kedves Goodwitch!

Nem sajnálom az OVB-t. Szerintem a tolerancia nem abszurd és komolytalan. Ha szerinted én kiskorú vagyok ,az nem jogosítja fel az OVB elnökét arra, hogy a toleranciát vagy az amerikai függetlenségi nyilatkozatot abszurdnak és komolytalannak nyilvánítsa. Szerintem az OVB elnöke is igy gondolgozik mint Te, a beadványok elkészítőit "kiskorúnak" nézheti.

Nem én jelentek veszélyt a hazai alkotmányosságra. (annak ellenére, hogy több internetes hírportál szerint alkotmánytagadó vagyok.) Ha igaz az a feltételezésem, hogy az OVB elnöke eltitkolja a népszavazási kezdeményezéseket az OVB elöl, akkor az OVB elnökének gyakorlata jelent veszélyt, azáltal, hogy "kiskorúnak" nézett állampolgárok értelmes kezdeményezéseit is abszurdnak nyilvánítja.

Kedves Goodwitch!Szerinted a tolerancia abszurd vagy komolytalan? Te is bedőlsz annak a kormánypárti propagandának hogy a zéró tolerancia helyes? Szerintem bizonyos esetekben zéró, bizonyos esetekben maximális toleranciára van szükség..... A zéró tolerancia önmagában agyrém. Tudni kell mérlegelni. A tolerancia és az OVB-s beadványok esetében is.

Barátsággal:
Bíró Zoltán

-praetor- # 2008.04.03. 06:15

Mindig jót szórakozom az OVB által elbírált népszavazási kérdéseken, amelyek a Magyar Közlönyben jelennek meg. Mégsem tartom igazán védhetőnek az Ön magatartását. Jogászként az az álláspontom, hogy jogainkat és kötelezettségeinket rendeltetésüknek megfelelően kell gyakorolni. Amit Ön tesz, azt hiszem, alaposan eltávolodott a népszavazás alkotmányos rendeltetésétől.
Kétlem, hogy ezen a fórumon az ügye partnerre talál. Itt többnyire szakmájuk iránt elkötelezett jogász kollégák nyilvánítanak szakmai vélemény a tisztesség határain belül.
De győzzön meg minket, hogy az Ön ügye a közérdeket szolgálja és a megfelelő eszközt alkalmazza ennek eléréséhez.

Goodwitch # 2008.04.02. 23:39

Én azt javaslom, hogy talán inkább hagyj fel ezzel a tevékenységgel.

Az OVB-nek meg azt, hogy a népszavazási kérdések elbírálására javasoljon bevezetni jó magas igszolg díjat, ami komoly jogintézményektől távol tartja a 'kiskorú' állampolgárokat.


Goodwitch

Bíró Z www.grain.hu # 2008.04.02. 21:00

Kedves Alkotmányjogászok!
Tanácsot kérek Önöktől!

Én vagyok az egyik olyan flúgos ember aki az OVB-nek furcsa népszavazási kérdéseket küld be. Pl. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a tojás előbb volt, mint a tyúk.„ stb.
Eddig több mint 300 beadványnál tartok.
Az OVB kezdetben határozatot hozott a javaslataimra. Pl. Az Országos Választási Bizottság 2/2008. (I. 8.) határozata olvasható a magyar közlönyben: "Egyetért-e Ön azzal, hogy azaz ember, aki miniszterelnökként azt mondta Magyarországról: „ez a * ország” ne lehessen Magyarország miniszterelnöke?"

Később az OVB ülésén úgy döntöttek, hogy levélben válaszolnak nekem, határozathozatal helyett, azért, hogy a kérdéseim ne kerüljenek be a magyar közlönybe: A levélben leírták hogy a népszavazási kérdésem abszurd és komolytalan.

Még később azt feltételezem, hogy az OVB elnöke úgy döntött, hogy a népszavazási kezdeményezéseimet eltitkolja az OVB tagjai elöl. Minden beadványomra levelet ír azzal az ürüggyel, hogy a javaslatom abszurd és komolytalan. Mivel ezt észrevettem ezért komoly kérdéseket is beküldtem. Az OVB elnöke azonban nem vette a lapot. Olyan népszavazási kezdeményezésekre írta, hogy abszurd és komolytalan amelyek szerintem nem azok. Pl.: EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY A KÖZÉPISKOLÁKBAN MINIMUM HETI EGY TANÓRÁBAN KÖTELEZŐEN TANÍTSÁK A TOLERANCIÁT?
Hasonló sorsra jutottak a holokauszt szindrómát, Thomas Jeffersont, az amerikai álmot, a svájci alkotmányt, a világ országainak nemzeti ünnepeit, az amerikai függetlenségi nyilatkozatot, stb. érintő beadványaim is. Mind abszurd és komolytalan………

Szerintem a holokauszt szindrómás kezdeményezésemet határozati formában kellett volna elutasítaniuk azzal az ürüggyel, hogy az költségvetést érint. De nem ezzel utasította el Dr. Szigeti Péter, hanem azzal, hogy abszurd és komolytalan. Azt feltételezem, hogyha az OVB MSZP-s és SZDSZ-es tagja ismerte volna a népszavazási kérdésemet akkor nem hagyták volna hogy a „holokauszt szindrómát érintő beadványomra” azt írja az OVB elnöke hogy abszurd és komolytalan. Ezért feltételezem azt, hogy az OVB elnöke eltitkolja a kérdéseimet az OVB tagjai elöl.

Feltételezem, hogy az OVB KDNP által delegált tagja sem örül annak, hogy Dr. Szigeti Péter Isten létét firtató kérdésemet is abszurd és komolytalan okkal utasította el. A helyes válasz ebben az esetben olyan elutasító határozat lett volna amely szerint ez a kérdés nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe.

Mit javasolnak, hogyan tudnám megtámadni az alkotmánybíróságnál az OVB elnökének azt a gyakorlatát, amely szerint eltitkolja az OVB tagjai elöl az OVB-hez beadott népszavazási kezdeményezéseket?

Az OVB elnökének határozathozatalt pótoló leveleinek sorszáma és dátuma:

356/2008 január 8.
VAL-25/1/2008 január 22.
VAL-25/2/2008 február 12.
VAL-25/3/2008 február 13.
VAL-25/4/2008 március 14.
VAL-25/5/2008 március 18.

A nevem:
Bíró Zoltán
Telefonszámom:03/30/4728533
Email címem: biro.zoltan@c2.hu