Tulajdonosváltás Bt - ben

Irys # 2014.09.25. 14:52

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Szeretnék iránymutatást kérni abban, hogy egy családi Bt.-ben beltagváltással vállaltam szerepet, így én leszek az új beltag. Az én ügyvédem nem sokat foglalkozik cégügyekkel, a családtag ügyvédjét pedig nem ismerem. Minthogy a munkámból adódóan én is sokat kerülök jogszabályok, törvények értelmezése közelébe, szeretném kérni a tanácsukat, hogyan lehetek biztos abban, hogy a cég átadás-átvétel körüli teendők rendben zajlanak, hol, melyik tv. ír erről, van-e honlap, ahol az ügyintézés menete olvasható. A cég tartozással tudtommal nem rendelkezik. Mire kell mindenképp figyelnem, mert ez nem veszélyek nélküli lépés, de a családban ez most fontos.
Már van egy cégem, egy kft., de a Bt-hez és átadás-átvételben nem vagyok jogilag biztos.
Mit javasolnak, hol találok hiteles információkat?

ObudaFan # 2007.08.13. 07:31

Félre bizony, a tagok nyilvántartásával kapcsolatban nincs változás szeptember 1-től sem.

even # 2007.08.12. 17:03

Köszönöm!

Félre informáltak,azt mondták elég csak bejelentenem...
Túl egyszerű és szép lett volna és úgy eltudtam volna menni munkanélkülire,amíg nem találok jó állást és a járulékok nem pörögtek volna tovább..

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.12. 16:54

Szerintem szeptember elseje után is kell. Ügyvédi honorárium, illeték, közzétételi díj.

even # 2007.08.12. 16:49

Sziasztok!

Kérdésem az,hogy ha Bt-ben a kültag felcserélődik a beltaggal,ezért kell valamit fizetnem,vagy elég bejelentenem a cégbirósághoz?
Szeptember elsejétől nem kell csak?

Nagyon köszi ha válaszolnátok!
Egy laikus

ObudaFan # 2007.06.27. 12:20

A tagváltozás bejegyzése a változás tényleges megtörténtének időpontjára visszaható hatályú, tehát nem.

woodslave (törölt felhasználó) # 2007.06.26. 18:34

lehet nem értem, de 2006-ban már nehezen fog összejönni :-))

Ildikó0528 # 2007.06.26. 18:22

Sziasztok!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni :
Adott egy Bt 1 beltaggal és 2 kültaggal. 2006.11. hóban társasági szerződést módosítottak, a beltag és az egyik kültag kilépett, a másik kültag beltag lett és belépett egy új tag kültaggént. A problémám az, hogy a cégbíróság 2007.01.02.-vel jegyezte be az új felállást. a 2006-os évben módosítanom kell a vagyoni betéteket vagy csak 2007-ben?