Kedves hozzaertok,
NYban dolgozm tanarkent, itt elunk amerikai ferjjel es 2 itt szuletett gyerekkel 2004 ota.
2009 nyaran az okmanyirodaban kaptam egy olyan lakcimkartyat amin nincs allando lakhely (lakohely) csak tartozkodasi cim (regi ideiglenes) Ezzel a TBnel (Teve utca) kitoltottem egy nyilatkozatot amely arrol szolt hogy un harmadik allamban dolgozm 2005 Szept ota, ott vagyok biztositva. Akkor APEH-hoz nem mentem, ugy gondolvan hogy TB ugyet a Teve i-ban elinteztem. Iden tavasszal jott a "rendezze jogviszonyat" cimu level, amit nyaron atvettem es kitoltottem a hozza csatolt papirt. Az ugyintezo javaslatara nyilatkoztam hogy 2007 Apr-ig kozos haztartasban elo szemely reven voltam biztositva. KERDES: MIRE SZAMITSAK? Fog jonni egy hatarozat csekkel?? Ki kell majd fizetni a 2007 Apr es 2009 juli kozotti TB jarulekot?? 2009-ben volt idom egy nyaralas alatt ezt a lakcimkartyat megcsinaltatni....annak ellenere hogy mar elotte joval meg kellett volna. Egyebkent ilyen lekcimkartyat most mar nem adank ki? a lakcimbejento hatan nagy betukkel ott van, hogy tartozkodasi hely csak lakohely meglete mellet leteitheto. Nekem meg 2009-ben kiadtak csak tartozkodasi helyes kartyat, igaz 2014ben le fog jarni. MI A MEGOLDAS? Nem szeretnek TB jarulekot fizetni, hiszen itt az USAban bovel fizetek mindefele kozterhet. KOSZONOM A SEGITSEGET!