Tiszteletem!
Férjem hitelkártyát igényelt az OTP-nél 3 éve. Azóta lett belőle tartozásrendező kölcsön, mivel nálunk is válság volt anyagilag. Ezt fizetgettük, havi 11 ezer volt a részlet, de tavasz vége-nyár elején megint megcsúsztunk, ha jól emlékszem 23 ezer körül volt a hátralék, és ezt jún.-ban mondták, mikor befizettem 17 ezer ft-ot egyszerre. Aug. elején anyósom ment 40 ezer Ft-al, hogy rendezze, de közölték, hogy ők eladták az OTP Faktoringnak, majd ők jelentkeznek. Minket erről senki egy árva sorban sem értesített, se telefon, se semmi. Férjem régi-5 évvel ezelőtti címére írt a faktoring, átvenni senki nem tudta, mivel ott a volt feleség él, ő nem jogosult, férjem meg külföldön dolgozik, posta meg hétközben van, akkor meg nincs itthon. Mondhatni, szívességből szólt a volt asszony, ezek után én módosítottam a címet nekik. Viszont 400 ezer forintra sokallom az 54 ezer ft-os hasznukat. Ezért arra gondoltam, bemegyek az OTP-be, és megkérem őket, mutassák már meg annak az értesítésnek a másolatát, amit címünkre kiküldtek, hogy továbbadják a kölcsönünket. De sajnos ismerem őket, elhajtanak, hogy nem tudnak segíteni, értsem meg. Volt már velük dolgom, hitelt akartam kiváltani, minden jó volt, tehermentes ingatlan volt, mégsem sikerült, és nem tudták-akarták megmondani miért.( 1 milla lett volna-12 millás ingatlannal-vicc!)
Szóval érdeklődnék, mit tehetek, mihez van jogom, fenyegetőzhetek-e perrel, ez egyáltalán egyoldalú szerz.mód.-e, mivel az adóst nem értesítették.
Köszönettel-adósfeleség