Banki hitelek

Cathalyn # 2012.02.24. 15:40

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni olyantól, aki ismeri az OTP gyakorlatát.
Van náluk folyószámlahitelünk, hitelkártyánk, sőt a férjemnek személyi kölcsöne is.
Eddig mindent rendben fizettünk, de most nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, és azért, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy hónapokig nem kapunk egy fillért sem (vagyis addig, amíg a bank fel nem tölti az általa nyújtott folyószámlahitel keretet), nyitottunk máshol számlát, ahova márciustól a jövedelmeink érkezni fognak.
A kérdésem az, hogy mire lehet számítani az OTP esetében, ha nem érkezik hozzá jövedelem, és nem tudja levonni a személyi kölcsönt és a hitelkártya törlesztőt?
Szerintetetk, ha szólunk, hogy így nem tudunk tovább fizetni, akkor meg lehet velük állapodni valami kölcsönösen megfelelő módban (férjem tartozás ~1,7 millió, enyém ~700 ezer Ft?
Ha nem, akkor mire számíthatunk a továbbiakban?
Mikor kerülhet végrehajtásra, avgy mi várható???

AnnaLuca # 2012.02.24. 15:53

Cathalyn!
Jelenleg Gyes-en vagyok, de még aktív banki dolgozóként az ilyen helyzetben lévő embereknek a következőket szoktam tanácsolni:

1. mindenképpen bankfiókban, ügyintézőnél jelezzétek a problémát( a bank érdeke is az, hogy visszafizetésre kerüljön a hitel) vmilyen megoldást találni fogtok! (halasztott fizetés, nyújtott futamidő, stb.)
  2. arról ne szólj, mit tervezel, mert nem fognak örülni neki- így kevesebb segítséget rermélhetsz :)
  3. munkabéred 33%-a terhelhető csak, tehát annál többet nem fordíthat a hitel "feltöltésekre" (gyakorlatban ez úg y működi,hogy beérkezik a béred, azt levonják, majd bemész, kéred a kifizetést, ezt továbbítják a központba és onnan fogsz egy kifizetési engedélyt kapni a maradék összegre, a lényeg hogy bankkártyával nem fogsz tudni hozzáférni a számlára érkező összeghez)
AnnaLuca # 2012.02.24. 15:59

Cathalyn,
Újraolvastam a bejegyzésedet:

1. a hitelkártyát nem fogja teljesen feltölteni, csak a minimum fizetendő összeget, ez kb. 5%-a teljes tartozásnak,(feltéve, ha már nem tartozol több mint 2 havi töltéssel)
  2. a folyószámla hitelkeretet gördíted magad előtt, tehát ami beérkezik a számládra azzal feltöltik, majd uazt az összeget le is veheted (kivéve a hitelkeret kamatát, azt mindig levonják és az nem a tőketartozást csökkenti)