Banki hitelek

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.19. 17:02

Az lehet, de az örökösök az örökhagyó tartozásaiért csak az örökség erejéig felelnek.

pszabo # 2011.03.19. 17:43

Köszönöm Kovács Béla ,közbe megtaláltam a polgári törvénykönyv idevágó §. DE IRHAT MÁS IS ,HA AKAR.
Amugy ,ha eljön(nek) ezek a behajtók és iratunk velük egy papirt,hogy kik miért jöttek utánna fellehetne jelenteni őket ,becsapás ,átverés,pénzkicsalás jogcímén???
Még valami az adatokat honnan tudják? Gondolom a banktól.Ha jól emlékszem az ilyen cégek nyilatkoznak. hogy nem adják ki az ügyfelek adatait 3 félnek.
Ezek szerint a bank adatvédelmi jogokat sértett???

alfa156 # 2011.03.21. 14:58

Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy volt egy személyi kölcsönöm az Unicreditnél és nem tudtam fizetni, ennek már 2 éve volt,közben a bank felmondta a szerződést, eladta a hitelemet egy behajtó cégnek, és már két éve rendszeresen tudtam fizetni nekik, de az utóbbi két hónapban már képtelen vagyok kikalkulálni a büdzséből a törlesztő-részletet.Szóval megkerestek, hogyha nem fizetek akkor bíróságra viszik az ügyet és 1 év szabadságvesztés is lehet belőle.Kérdem ilyet megtehetnek, vagy csak ijesztgetnek?Előre is köszönöm a választ.

Szopovszky # 2011.03.23. 16:21

Üdv: Tanácsotokat kérem!
Előzmény eset, Egy barátom már bár listán van, nem kap hitelt.
Dolgozik, már több 10 éve egy stabilan működő vállalatnál.
Élettársával és kiskorú gyermekével albérletben laknak, a lány munka nélkül van.
Nagy lett a közüzemi elmaradása, és az albérlet díjával is el vannak maradva.
Barátnak most lesznek kötelező túlórái, ami keresetét pont úgy megnöveli, két hónap múlva, hogy a kölcsönt vissza tudná fizetni. („Kb. 200 e Ft kihúzná őt”)
És itt jön a lényeg:
Arra kér, hogy az én jogomon nevemre vegyek fel neki hitelt, viszont ő kezes lenne a felvett hitelért.
Valamint a szerződés mellett lemondhatok a fizetés jogomról az ő javára. Így mivel ő bár listás hitelhez jut, engem meg elvileg semmi felelősség nem terhel.
Kérdés:
Ilyen lehetőséggel már szerzet valaki tapasztalatot? Mi a vélemény erről a dologról? Mégis minden felelősséget át vállal, járhatok nagyon porul? Okozhat ezzel nekem anyagi gondot, vagy esetleg magam is bárlistára kerülhetek, ha még sem tud fizetni?
Köszönöm ha valaki hozzá szól a kérdésemhez.
2011.03.23 17:22

Kacsa1111 # 2011.03.28. 07:34

Kedves Szopovszky,

hülye vagy, ha belemész.

Kacsa11

végrehajtó1 # 2011.03.28. 07:59

Mégis minden felelősséget át vállal, járhatok nagyon porul? Okozhat ezzel nekem anyagi gondot, vagy esetleg magam is bárlistára kerülhetek, ha még sem tud fizetni?

Az emberi butaságnak nincs határa.Csak te járhatsz rosszul...

Szopovszky # 2011.03.28. 10:34

Köszönöm az eddigi kettő választ.