A DRB Banknál a kft-émnek hitele, hozzátartozó óvadéki számlája, egyéb forint és EURO-s számlája volt.
A hitelét mindíg időben fizette, fizeti most is. Az OBA nem fizet, mert a részére megküldött kimutatásban az óvadéki számla egyenlege is megjelent. Szóban, írásban reklamáltam, hogy a hitelhez nem kapcsolódó számlákon lévő -a vállalkozás működéséhez szükséges -összegeket fizessék kártalanításként. Napokkal ezelőtt tájékoztattak, hogy minden a felszámolótól függ. Részére is küldtem írásban tájékoztatás kérést. A Bank munkatársai arról tájékoztattak, hogy az óvadéki számlámra Hitelezői igényt kell bejelentenem május 2.-ig. Kérdés: A bejelentés mellett meg kell fizetnem az 1%-ot? Erről nem tudtak nyilatkozni! A PSFN képviselője azt javasolta, hogy számítassam be az óvadékot, mert a felszámolás során lehet, hogy nem marad összeg az óvadék kifizetésére. Amennyiben ezt teszem NEM SÉRTEM MEG a hitelszerződésem és utána azonnal kérik a visszafizetést? A Válaszokat várva előre is Köszönöm a segítséget!
Banki hitelek
Jameska
2015.04.21. 21:17
Vari
#
2015.06.08. 08:59
Érdeklődöm, hogy van az OTP banknál kölcsönöm, még 20 év, kb. 15 millió Ft. Most megkeresett egy másik bank, hogy olcsóbb hitel konstrukciót ajánl. Bele merjek vágni? Úgy tudom ha a másik bank átvállalja a hitelemet az OTP-től akkor nekem kitolódik a futamidőm. Az az lehet hogy kevesebbet fogok havonta fizetne, de a még fennálló 20 év több lesz. Maga a tartozásom nem lesz kevesebb. Szerintetek mit tegyek?
Köszi a válaszokat.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás